Görüş Bildir
Haberler
Yine Harikalar Yaratıyor! Yapay Zekanın Akılalmaz Merceğinden Harry Potter Karakterleri Nasıl Görünüyor?

Yine Harikalar Yaratıyor! Yapay Zekanın Akılalmaz Merceğinden Harry Potter Karakterleri Nasıl Görünüyor?

Harry Potter film serisini bilmeyen yoktur. Hem kitaplarıyla hem filmleriyle adeta dünyaya hükmeden Harry Potter serisindeki karakterleri isterseniz bir de yapay zekanın gözünden görelim! Detaylar... 👇

Kaynak: https://travelerdoor.com/2022/07/06/g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Sirius Black

35. Sirius Black

Harry'nin vaftiz babası Sirius Black'in izleyiciler arasında adeta bir mihenk taşı olduğu söyleniyor. İzleyicilere göre yapay zeka Sirius'un alacakaranlık tarafını bir kez daha açığa çıkarıyor ve kendine hayran bırakıyor.

34. Fleur Delacour

34. Fleur Delacour

Felur, Beauxbatons'ta bir cadıydı. J.K. Rowling, bu karakteri nefes kesen güzellikte bir genç kız olarak tanımladı. İzleyicilere göre de kendisi adeta bir gümüş gibi parlıyordu.

33. Nymphadora Tonks

33. Nymphadora Tonks

Tüm izleyiciler onu Tonks olarak tanıyordu. Kendisi dünyayı kurtarmak için gizli göreve dahi çıktı.

32. Cho Chang

32. Cho Chang

Harry, Cho Chang'a aşık olmuştu ve tabii ki de bunun bir sebebi var. Baktığımız zaman Cho'nun göze çarpan uzun ve parlak saçları yapay zekanın da gözünden kaçmamış.

31. Severus Snape

31. Severus Snape

Profesörün filmdeki hali kitaptakinden çok da farklı değil. Kitapta büyük ve kemikli bir burna sahip. Saçları yağlı ve siyah.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Tom Riddle

30. Tom Riddle

Tom Riddle izleyicileri bu sefer korkutuyor desek yeridir. Voldemort'un genç halini merak ediyorsanız yapay zekanın ürettiği bu resim sizlere son derece yardımcı olacaktır.

29. Lily Potter

29. Lily Potter

Harry Potter bir yetim olarak büyüdü. Bu nedenle sadece annesine benzediğine dair teoriler var. İşte karşınızda Lily Potter!

28. Narcissa Malfoy

28. Narcissa Malfoy

Narcissa uzun boylu, sarışın ve zayıf olarak tasvir ediliyor. Her ne kadar bu özellikleri taşısa da Narcissa ayrıca J.K. Rowling'e göre soğuk ve yüzünde 'tiksinti' ifadesi taşıyan bir karakter.

27. Hermione Granger

27. Hermione Granger

Hermione kahverengi saçlı ve kahverengi gözlü olarak tasvir ediliyor. İlk üç kitapta bu karakterin ayrıca korkunç ve büyük dişleri de vardı. Fakat yapay zeka bu karakterin daha genç halini bizlerle paylaştı.

26. Argus Filch

26. Argus Filch

Yapay zekaya göre Argus'un çelik bir bakışı ve öz güvenli bir duruşu var. Yaşanmışlıkların ve hayatın sillesi adeta Argus'un yüzüne yansımış desek yeridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Bellatrix Lestrange

25. Bellatrix Lestrange

Bellatrix, kalın parlayan koyu renkli saçları, uzun kirpikleri ve göz altı torbalarıyla tasvir edilen bir karakter. Yapay zeka ise Bellatrix'in bakışlarını biraz daha karartmış ve sert bir görünüm vermiş.

24. Charlie Weasley

24. Charlie Weasley

Kardeşleri gibi Charlie de çilli ve kızıl saçlıydı. Quidditch kaptanıydı ve sonunda İkinci Büyücülük Savaşı'na katıldı. J.K. Rowling bu karakteri şöyle tanımlıyor:

'Temiz bir yüze sahip, tıknaz, kızıl saçlı olan Charlie'nin savaş sonrası ellerinde de bazı yanıklar var!'

23. Remus Lupin

23. Remus Lupin

Remus Lupin, o zamanlar Lily ve James Potter'ın en iyi arkadaşıydı. Okuyucular onu arkadaşlarından ayıran bir sorunu olduğunu biliyorlar. Remus çocukken bir kurt adam tarafından ısırıldı. O zamandan beri garip saatlerde sürekli olarak ayaktaydı!

22. Ginny Weasley

22. Ginny Weasley

Ginny en başından beri fikrini söyleyen ve ahlaki bir duruşa sahip olan bir karakter olarak tasvir edildi. Birçok erkek, yaşlandıkça onun güzel olduğunu düşünüyordu. Harry'nin en sonunda ona aşık olması şaşırtıcı değil desek yanılmayız!

21. Gilderoy Lockhart

21. Gilderoy Lockhart

Harry Potter serisini izleyip de Gideroy'u fark etmemek mümkün değil! Dalgalı sarı saçları, mavi gözleri ve parlak ve bembeyaz dişleri var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Harry Potter

20. Harry Potter

Harry ise canlı yeşil gözlere sahip. Kitapta sıska ve küçük olarak tanımlanan Harry, dağınık saçlı ve ince bir yüzle tasvir edilmiş.

19. Ronald Weasley

19. Ronald Weasley

Kitapta uzun burunlu ve mavi gözlü olarak tasvir edilen Weasley, kitapta büyük ellere ve ayaklara sahip olduğu söylense de yapay zeka kitaptaki tasvirden yola çıkarak biraz daha küçük ve sıska bir görünüş tercih etmiş.

18. Luna Lovegood

18. Luna Lovegood

Lovegood, okuldaki en ilginç kişilerden biriydi hatırlarsanız. J.K. Rowling'e göre bel uzunluğunda saçlara, soluk renkli kaşlara ve çıkıntılı gözlere sahip.

17. Lucius Malfoy

17. Lucius Malfoy

İzleyenler bilir ki Malfoy kötü bir karakter ve hapishanede geçirdiği zamanlar nedeniyle yüzünde bazı deformasyonlar var. Yapay zeka Malfoy'u soğuk mavi gözlerle, soluk ten rengiyle ve beyaz saçlarla tasvir etti.

16. Dudley Dursley

16. Dudley Dursley

İlk başlarda Rowling, Dudley'i cılız bir çocuk olarak tanımladı. Sonrasında kilo verip daha fit bir hale geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Viktor Krum

15. Viktor Krum

Harry Potter okuyucularının da hatırlayabileceği gibi Viktor Hermione bazı romantik yaşanmışlıklara yelken açtı. Yapay zeka Viktor'u koyu kalın kaşlara sahip bir karakter olarak tasvir etmiş.

14. Neville Longbottom

14. Neville Longbottom

Neville serinin başında kısa boylu ve büyük dişli biri olarak tasvir edildi. Yapay zeka Neville'i kitapta olduğundan daha sevimli tasvir etmiş desek yanılmış olmayız!

13. Draco Malfoy

13. Draco Malfoy

Rowling, Draco'yu soğuk bakışlı gri gözlü ve sıska bir çocuk olarak tanımladı. Saçları da o kadar sarıydı ki neredeyse beyazın bir tonu gibiydi. Yapay zeka Draco'yu biraz daha şeytani resmetmiş diyebiliriz.

12. Voldemort'un annesi

12. Voldemort'un annesi

Gerçek adı Merope Riddle olan karakter, kötü bir evde büyüdü ve Voldemort'un doğumundan kısa bir süre sonra öldü. Kitaba göre Merope, saçları toplu olmayan, sade ve ağır yüze sahipti. Gözleri kardeşi gibi şehla ve temiz yüzlüydü.

11. Peter Pettigrew

11. Peter Pettigrew

Okuyucuların da bildiği gibi Peter Pettigrew hikayenin çoğunu bir sıçan olarak geçirdi. Hikayeye göre Peter'ın ince telli ve renksiz saçları vardı. Cildi kirliydi ve gözleri küçük olmasının yanında suluydu da.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Fred ve George Weasley kardeşler

10. Fred ve George Weasley kardeşler

Kitap, bu ikilinin kızıl saçlara sahip olduğunu söylüyor. Genel olarak ikizlerin diğer kardeşlerine nazaran daha büyük burunları vardı ve genel olarak anne Molly'ye benziyorlardı.

9. Voldemort

9. Voldemort

Kitapta Voldemort'un ortaya çıkışı aynen şu şekilde anlatılıyor: 'İnce adam kazandan çıktı... Bir kafatasından daha beyaz, geniş, canlı kırmızı gözleri ve yılana benzer burun delikleri vardı...'

8. James Potter

8. James Potter

Harry hiçbir zaman babasının yanında büyüyemedi ne yazık ki. Hikayeye göre James dağınık saçları olan uzun boylu, ince bir adamdı. Ela gözleri vardı ve gözlük takıyordu. İnce bir yüzü ve belirgin kaşları vardı.

7. Cedric Diggory

7. Cedric Diggory

Cedric Diggory'nin ortaya çıkan özelliklerinden bazıları gri gözleri ve koyu renkli saçlarıydı. Ayrıca kendisi Quidditch yıldızıydı. Peki kitabı okurken aklınızda canlanan Cedric karakteri tam olarak böyle miydi?

6. Vernon Dursley

6. Vernon Dursley

Vernon Dursley öfkeli ve iri yarı bir adamdı. Öfkelendiğinde, yüzü zaman zaman griden kırmızıya dönerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dolores Umbridge

5. Dolores Umbridge

Herkesin bayıldığı psikotik, daist büyü profesörü Dolores Umbridge! Kitapta, görünüşü söz konusu olduğunda 'büyük, soluk bir kurbağa' olarak tanımlandı.

4. Petunia Dursley

4. Petunia Dursley

Harry'nin teyzesi Petunia. Çocukken büyü yetenekleri yüzünden Harry'nin annesini kıskandı. Kitapta sarışın ve mavi gözlü olduğu söyleniyor. Asıl ayırt edici özelliği ise normal bir boyundan iki kat uzunluğunda bir boyuna sahip olmasıydı. Yapay zeka bu ayrıntıyı atlamış!

3. Minerva Mcgonagall

3. Minerva Mcgonagall

Bu profesör koyu renkli saçlarıyla, gözlükleriyle ve uzun boyuyla tasvir edildi çoğu zaman. Kızgın olduğunda ağız kısmı inceliyordu ve her zaman ciddi bir bakışı vardı.

2. Pansy Parkinson

2. Pansy Parkinson

Pansy, Slytherin House'da bir cadıydı ve bunu kanıtlayan bir sürü kötü özelliğe sahipti. Kendisi kitapta 'köpek yüzlü' olarak tasvir edilse de yapay zeka bu özelliği hafifletmiş. Her ne kadar hafifletse de kendisi hala arkadaş canlısı görünmüyor.

1. Bill Weasley

1. Bill Weasley

Weasley kardeşlerin en büyüğü Bill'di. Kendisi kitapta yakışıklı olarak tasvir ediliyordu. Saçları kızıl ve at kuyruğu şeklinde; ve küpe takıyordu. Fakat yapay zeka Weasley'yi birazcık farklı yorumlamış gibi görünüyor.

Yapay zeka sizce karakterleri doğru yorumlayabilmiş mi? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
24
22
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Boncuk Mavisoy

Ben sevdim tasvirleri.

Codeine Defne

hangi uygulamadan yapıyoruz

encanto hayatım

Lockharta asik olacagim aklimin ucundan bile gecmezdi 👽🤝