Görüş Bildir
Haberler
İzleyicileri Oturdukları Yerde Zıplatıp Küçük Dillerini Yutmalarına Sebep Olan En Ürkütücü Korku Filmleri

İzleyicileri Oturdukları Yerde Zıplatıp Küçük Dillerini Yutmalarına Sebep Olan En Ürkütücü Korku Filmleri

Metehan Bozkurt
23.11.2022 - 23:27 Son Güncelleme: 24.11.2022 - 13:32

Korku filmi denilince aklımıza şeytanlar, seri katiller, cadılar ve olağanüstü temalar gelir. Bu korku filmleri atmosferleriyle germekle kalmaz aynı zamanda izleyicileri aniden çıkan figürlerle de korkutmayı başarır. Biz de bu içeriğimizde gelmiş geçmiş en iyi ve ürkütücü korku filmlerini derledik!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/alliehayes/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Sinister 2 (2015)

27. Sinister 2 (2015)

Özet: Filmde, genç bir anne ve ikiz oğulları, ölümcül bir ruhun işaretlemiş olduğu kırsal kesimdeki eve taşınır.

Oyuncular: James Ransone, Shannyn Sossamon, Robert Daniel Sloan

Yönetmen: Ciarán Foy

26. Thirteen Ghosts (2001)

26. Thirteen Ghosts (2001)

Özet: Dünyada eşi benzeri olmayan şeylerin koleksiyonculuğunu yapan Cyrus Kriticos öldüğünde arkasında evini, servetini ve değerli hayalet koleksiyonunu bırakır.

Oyuncular: Tony Shalhoub, Shannon Elizabeth, Embeth Davidtz

Yönetmen: Steve Beck

25. Lake Mungo (2008)

25. Lake Mungo (2008)

Özet: Bir ailenin en genç kızının derede boğulmasıyla başlayan garip olayları konu alıyor.

Oyuncular: Rosie Traynor, David Pledger, Martin Sharpe

Yönetmen: Joel Anderson

24. Dark Skies (2013)

24. Dark Skies (2013)

Özet: Daniel ve Lacey Barret, sessizliğin ve huzurun hakim olduğu bir banliyöde yaşamlarını sürdüren mutlu bir ailedir. Güveli yaşamları, akıl almayacak olaylara şahit olduklarında değişecek ve ölümcül bir güç tarafından tehdit edilen aile, hayatlarını kurtarmak adına zorlu bir mücadeleye girişecektir. 

Oyuncular: Keri Russell, Josh Hamilton, Dakota Goyo

Yönetmen: Scott Charles Stewart

23. Paranormal Activity 3 (2011)

23. Paranormal Activity 3 (2011)

Özet: Bir banliyö evine taşındıktan sonra, bir çift geceleri onları rahatsız eden şeytani bir varlığı hissetmeye başlar.

Oyuncular: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs

Yönetmen: Oren Peli

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Hell House LLC (2015)

22. Hell House LLC (2015)

Özet: Bir cadılar bayramı gecesinde sebebi bilinmeyen bir arıza sonucu korku evinde 15 turistin ve bütün ekibin öldüğü yere bir belgesel ekibi gerçekte neler olduğunu keşfetmeye gider.

Yönetmen: Stephen Cognetti

Oyuncular: Gore Abrams, Alice Bahlke, Danny Bellini

21. 13. Cuma (1980)

21. 13. Cuma (1980)

Özet: Acı bir geçmişi olan Crystal Lake adlı bir yaz kampını yeniden açmaya çalışan bir grup kamp danışmanı, gizemli bir katil tarafından takip edilir. Yıllar sonra cinayetler işlendiği için kötü bir geçmişe sahip olan  gençlik kampını tekrara açmak isteyen başarılı bir girişimci, mekanın açılışı için hazırlıklara başladığında gizemli bir katil tarafından ekip arkadaşları sırasıyla öldürülmeye başlar. 

Yönetmen: Sean S. Cunningham

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

20. The Eye (2002)

20. The Eye (2002)

Özet: Kör bir kız tekrar görebilmek için kornea nakli olur. Hayaletleri de görebildiğini fark ettiğinde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Oyuncular: Angelica Lee, Chutcha Rujinanon, Lawrence Chou

Yönetmen: Danny Pang, Oxide Chun Pang

19. Smile (2022)

19. Smile (2022)

Özet: Hastalarından birinin dahil olduğu tuhaf ve travmatik bir olaya tanık olan Dr. Rose, hiçbir şekilde açıklanmayan bir dizi gizemli olay yaşamaya başlar. Rose, hayatta kalmak için geçmişini gözden geçirip onunla yüzleşmek zorundadır.

Oyuncular: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner

Yönetmen: Parker Finn

18. Insidious (2010)

18. Insidious (2010)

Özet: Josh ve Renai'ın üç çocuğu ile yeni bir eve taşınmasıyla olaylar zinciri başlar. Evde yaşanan tuhaf olaylar, aileyi korkutur ve Renai, evin ruhlar tarafından ele geçirildiğini düşünür. Tüm bunlar olurken ailenin oğulları Dalton, komaya girer. Garip olan şu ki hayati fonksiyonlarında bir problem olmamasına rağmen çocuk uyanmaz. Son çareyi eve medyum çağırmakta bulan ailenin başına gelenlerle hiçbir şey eskisi gibi olmaz.

Oyuncular: Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye

Yönetmen: James Wann

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Signs (2002)

17. Signs (2002)

Özet: Pennsylvania'da çiftçilik yapan eşi vefat etmiş bir baba, tarlasının ortasında bulduğu ilginç sembolleri araştırmaya başlar. İleride onu ve ailesini bekleyen talihsiz olaylardan uzun süre habersiz kalmayacaktır.

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin

16. Black Phone (2021)

16. Black Phone (2021)

Özet: 13 yaşındaki bir çocuk kaçırıldıktan sonra kendisini ses geçirmez bir bodrumda bulur. Neler olduğunu anlamaya çalışırken kendisini kaçıran kişinin eski kurbanlarından telefonlar almaya başlayan çocuğun hayatta kalmak için mücadele vermesi gerekmektedir.

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Mason Thames, Madeline McGraw, Ethan Hawke

15. The Ring (2002)

15. The Ring (2002)

Özet: Halka filminde küçük bir kız çocuğu olarak ön plana çıkan figür: Samara. Uzun saçları ve farklı yapısıyla izleyiciye ekran aracılığıyla korku ve gerilim yaşatabiliyor. Tüm macera içerisinde Samara'nın duruşu, saçları ve hamleleri ön plana çıkıyor. Film, hem vizyona girdiği tarihte hem günümüzde Samara'yla yarattığı imajını korumaya devam ediyor. Bir gazetecinin video kaset araştırması macerasını anlatan yapım, kendi döneminin ve tüm dönemlerin en iyi korku filmleri arasında bulunuyor.

Oyuncular: Naomi Watts, Martin Henderson, Brian Cox

Yönetmen: Gore Verbinski

14. The Invisible Man (2020)

14. The Invisible Man (2020)

Özet: Cecilia'nın tacizci eski sevgilisi intihar edip servetini ona bıraktığında, Cecilia onun ölümünün bir aldatmaca olduğundan şüphelenir. Bir dizi tesadüf ölümcül bir hal alırken, Cecilia kimsenin göremediği biri tarafından taciz edildiğini kanıtlamaya çalışır.

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen

Yönetmen: Leigh Whannell

13. The Descent (2005)

13. The Descent (2005)

Özet: Genç ve hoş bir kadın, arkadaşlarıyla birlikte çıktığı bir yürüyüş esnasında mağaranın birinde mahsur kalırlar. Hayatta kalmak için gerekli donanımları olmayan grubu zorlu bir süreç beklemektedir. Diğer taraftan kana susamış yaratıklarla başa çıkmaya çalışan ekipte yaşanan zıtlıklardan ötürü herkes hayatta kalma mücadelesini tek başına vermeye başlar.

Oyuncular: Natalie Jackson Mendoza, Shauna Macdonald, Myanna Buring

Yönetmen: Neil Marshall

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Hereditary (2018)

12. Hereditary (2018)

Özet: Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen vefat ettiğinde, kızı ve torunları, miras aldıkları uğursuz kaderi aşmaya çalışmak isterler. Soyları hakkındaki gizemli ve giderek daha da korkunç bir hale gelen sırları çözmeye başlarlar.

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

Yönetmen: Ari Aster

11. It (2017)

11. It (2017)

Özet: 1989 yılının yazında zorbalığa uğrayan bir grup çocuk, kendisini palyaço kılığına sokan bir canavarı yok etmek için ellerinden geleni artlarına koymayacaklardır.

Oyuncular: Bill Skarsgard, Jaeden Martell, Finn Wolfhard

Yönetmen: Andy Muschietti

10. Carrie (1976)

10. Carrie (1976)

Özet: Film, genç bir kadının tek başına doğum yapmasıyla başlıyor. Çok dindar olan bu kadın, dünyaya Carrie adında bir günah çocuğu getirdiğine inanıyor. Annesi tarafından aşırı baskılanan Carrie, telekinetik güçlere sahip olduğunu keşfediyor. Okulda yaşanan bir trajedi sonucunda güçlerine teslim olup yoluna çıkan herkesi öldürmeye başlıyor.

Oyuncular: Sissy Spacek

Yönetmen: Brian De Palma

9. The Conjuring 2 (2016)

9. The Conjuring 2 (2016)

Özet: İlk filmin çok beğenilmesinin ardından devam filmi de çekilen Korku Seansı 2, paranormal olayların ardındaki gerçeğe ulaşmaya çalışan Warren çiftini anlatıyor. Bu kez çift, Kuzey Londra'da yaşayan dört çocuklu bekâr bir kadının evine dadanan şeytani ruhlardan onları korumaya çalışıyor. İlk filmi izleyenlerin çok beğeneceği bu devam filminin yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen James Wan oturuyor.

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson

Yönetmen: James Wan

8. The Conjuring (2013)

8. The Conjuring (2013)

Özet: Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir...

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

Yönetmen: James Wan

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Barbarian (2022)

7. Barbarian (2022)

Özet: Airbnb'de kalan bir kadın, kiraladığı evin göründüğü gibi olmadığını keşfetmesiyle gelişen olayların konu edinildiği bir filmdir. Detroit'e iş görüşmesi için giden ve burada ev kiralayan bir kadın, gece geç saatlerde eve gittiğinde dairenin aynı zamanda garip bir çifte de kiralandığını görür. Geceyi orada geçirmeye karar veren genç kadın gecenin ilerleyen saatlerinde bir dizi tuhaf ve korkutucu olay ile karşı karşıya kalır. 

Yönetmen: Zach Cregger

Oyuncular: Bill Skarsgård, Justin Long, Georgina Campbell

6. Wait Until Dark (1967)

6. Wait Until Dark (1967)

Özet: Görme engelli bir genç kadın (Audrey Hepburn), eroin dolu bir oyuncak bebeğin peşine düşüp evine girmeye çalışan üç saldırganla mücadele etmek zorunda kalır.

Oyuncular: Audrey Hepburn, Alan Arkin, Richard Crenna

Yönetmen: Terence Young

5. The Exorcist (1973)

5. The Exorcist (1973)

Özet: Bu kült korku filminde, 12 yaşındaki Regan, şeytani bir varlık tarafından ele geçirilir. Annesi onu kurtarmak için iki rahibin yardımını ister.

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

Yönetmen: William Friedkin

4. Jaws (1975)

4. Jaws (1975)

Özet: Bir katil köpekbalığı, Cape Cod'daki bir sahil topluluğunda kaos yarattığında, canavarı avlamak yerel bir şerif, bir deniz biyoloğu ve yaşlı bir denizciye düşer.

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw

Yönetmen: Steven Spielberg

3. Jurassic Park (1993)

3. Jurassic Park (1993)

Özet: Zengin bir girişimci gizli gizli tarih öncesi DNA'dan alınan canlı dinozorların bulunduğu bir tema parkı açar. Açılış gününden önce parkı deneyimlemeleri ve endişeli yatırımcıları sakinleştirmeleri için uzman bir ekip ve hevesli iki torununu davet eder. Fakat parkta güvenlik sistemleri devre dışıdır ve dinozorlar kaçar bu yüzden de hiç eğlenceli değildir.

Oyuncular: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum

Yönetmen: Steven Spielberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Alien (1979)

2. Alien (1979)

Özet: Bir uzay aracıyla göreve gönderilen ana karakterimiz görevi tamamladığı sırada tuhaf bir yaratık ile yüz yüze kalacaktır.

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

Yönetmen: Ridley Scott

1. Psycho (1960)

1. Psycho (1960)

Özet: Phoenix sekreteri Marion Crane, erkek arkadaşı Sam Loomis ile kaçmak için işvereninden 40.000 dolar çalar ancak kısa bir süre sonra polis peşine düşer. Polislerden kaçmak için arka yollarda seyahat ederken Bates Motel'e uğrar. Orada değişik bir karaktere sahip olan Norman Bates ile tanışacaktır.

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kenan öz

2 ve 5 hariç gerisi borbok

Silent Angel

E bunlar saçma sapan komik filmler. Gerilim yok ki.