Görüş Bildir
Haberler
Yıllar Önceki Filmleriyle Başarı Sinyallerini Veren Sinemanın Dahi Çocuğu Christopher Nolan'ın En İyi Filmleri

Yıllar Önceki Filmleriyle Başarı Sinyallerini Veren Sinemanın Dahi Çocuğu Christopher Nolan'ın En İyi Filmleri

R.G.
03.02.2021 - 12:23

Film sektörünün en dikkat çeken yönetmenlerinden biri olan Nolan, özellikle son yıllarda yaptığı işlerle adından sıkça söz ettiriyor. Öyle ki kendisi film sektöründe gösterdiği başarıyla geçtiğimiz sene İngiltere Prensi William tarafından CBE Nişanı ile onurlandırıldı. Christopher Nolan, filmlerindeki atmosfer ile müthiş soundtrack seçimlerini bir araya getirip izleyiciyi tam anlamıyla etkilemeyi başarıyor. 

Film bittikten sonra ise kesinlikle etkisinden çıkamıyorsunuz! Kurgu, görüntü, müzikler, oyunculuk derken her filmiyle bir şaheser ortaya koyan Nolan'ın mutlaka izlemeniz gereken filmlerini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Quay

13. Quay

Nolan'ın 2015 yapımı kısa filmi, animasyon filmleriyle tanınmış olan Quay Kardeşleri konu alıyor. Kendisinin sinemayı ne kadar sevdiğinin bir göstergesi olan Quay, Nolan'ın başarısının uzun metrajlı filmlerle sınırlı olmadığını, kısa filmlerde de farkını ortaya koyduğunu bizlere gösteriyor.

12. Doodlebug

12. Doodlebug

1997 yapımı bu kısa film, sizlere Nolan'ın 3 dakikalık başarısını sunacak! 3 dakika gibi kısa bir sürede psikolojik gerilimi bizlere aktarmayı oldukça iyi başaran Nolan, Doodlebug ile ileride ne gibi başarılara imza atacağının sinyallerini veriyor.

11. Insomnia

11. Insomnia

Genç bir kızın ölümünün ardından görevlendirilen iki dedektifin olayı aydınlatma çabasını anlatan filmde, başrolleri Al Pacino ve Robin Williams paylaşıyor. İsmini bir uyku rahatsızlığından alan filmde doğal olarak bu rahatsızlığa sahip bir dedektifimiz var! Al Pacino oynadığı karakter ile uykusuzluğu iliklerimize kadar hissettiriyor. Usta oyunculuklar ve müthiş kurguyla harmanlanan bu yapım Nolan'ın gizem ve gerilimi ne kadar sevdiğini bizlere gösteriyor!

10. Following

10. Following

Christopher Nolan'ın arkadaşıyla beraber, çok düşük bütçeyle çektiği Following, yönetmenin ilk uzun metraj filmi. Bu yapım aslında Nolan'ın ne kadar büyük bir yönetmen olacağının sinyallerini veriyor. Film, bir roman yazmak için insanları takip etmeye başlayan Bill'in, Cobb adında bir soyguncuyu takip etmesiyle kendisini bambaşka bir dünyada bulmasını anlatıyor. 70 dakika süren bu film, siyah-beyaz olarak sizlerle buluşuyor.

9. Tenet

9. Tenet

2020 yazında vizyona giren Tenet, Nolan'ın en yeni yapımı. İlk dakikasından son dakikasına kadar tempoyu bir an bile eksik etmeyen bu film bittikten sonra bile etkisini üzerinizden atamayacaksınız. John David Washington ve Robert Pattinson'un başrollerini paylaştığı Tenet, sizi zamanın ötesinde bir yolculuğa çıkaracak. Film, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak isteyen bir kahramanın hikayesini anlatıyor. Bu film için gerçek bir uçak satın alıp çekimler esnasında patlatan Nolan'ın ne kadar çılgın bir yönetmen olduğunu söylememize gerek yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dunkirk

8. Dunkirk

Christopher Nolan bu sefer bir savaş filmiyle karşımızda! 2017'de vizyona giren yapım 2. Dünya Savaşı'ndaki Dunkirk tahliyesini ele alıyor. Tabii ki Nolan farkıyla! Filmde Fionn Whitehead, Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance ve Harry Styles gibi isimler rol alıyor. Savaş atmosferini iliklerinize kadar hissettiren Nolan, gerilimi bir an olsun eksik etmiyor. Özellikle savaş türünde film sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bu yapım, savaş psikolojisini de oldukça iyi bir şekilde ekranlarınıza getiriyor.

7. Batman Begins

7. Batman Begins

İşte bir efsanenin başlangıcı! Christopher Nolan'ın yeniden yorumladığı Batman serisinin ilk filmi olan Batman Begins, Bruce Wayne'nin adaletsizlikle savaşmasını ve Gotham şehrine kaybolan adaleti getirmeye çalışmasını ele alıyor. Filmde Christian Bale, Cillian Murphy, Michael Caine, Liam Neeson, Gary Oldman, Morgan Freeman gibi müthiş oyuncular yer alıyor. Nolan'ın süper kahraman filmi, sizi efektlerle boğmayarak ve muhteşem senaryosunu öne çıkararak başarılı yapımlar arasında yerini alıyor.

6. Memento

6. Memento

Ters kurguyla işlenen olay örgüsüyle muhteşem yapımlar arasına ismini yazdıran Memento, Nolan'ın en iyi işlerinden biri. Film, unutkanlık hastalığına sahip Leonard'ın, karısının ölümünden sorumlu olanlardan intikam alma hikayesini konu alıyor. Filmin başrollerini Guy Pearce, Carrie-Anne Moss ve Joe Pantoliano paylaşıyor. En orijinal senaryolardan birine sahip olan bu yapımda, Nolan adeta izleyicilerini bir sınava tabii tutuyor. Filmi izlerken yanınızda bir not defteri bulundurmayı unutmayın!

5. The Dark Knight Rises

5. The Dark Knight Rises

Nolan'ın üçüncü ve son Batman filmi The Dark Knight Rises, güçsüz ve çaresiz hisseden Batman'in yükselişini anlatıyor. Heath Ledger'in ölümünden sonra vizyona giren yapım, izleyicilerde buruk bir his bıraksa da Nolan, muhteşem yönetmenliği ile bu buruk hissi üzerimizden almayı başarıyor. İzleyicilerin bütün beklentilerini fazlasıyla karşılayan usta yönetmen Nolan, süper kahraman filmi nasıl yapılır sorusunun cevabını tüm dünyaya gösteriyor!

4. The Prestige

4. The Prestige

Birlikte sihirbazlık yapan iki arkadaşın, daha sonra birbirlerine rakip olmalarını ve bu durumun saplantıya dönüşmesini konu alan The Prestige hakkında ne kadar övgü yağdırsak az! Muhteşem senaryo, muhteşem oyunculuklar, muhteşem kurgu ve tabii ki muhteşem yönetmenimiz Christopher Nolan... Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Rebecca Hall ve Nolan'ın kadrolu oyuncusu Michael Caine ile bir başyapıt değeri taşıyan The Prestige ölmeden önce izlemeniz gereken filmler arasında!

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Interstellar

3. Interstellar

Christopher Nolan'ın, en iyi bilim-kurgu filmleri arasına ismini yazdıran filmi sizleri uzayda yolculuğa çıkarıyor! İnsanlık için yeni yaşam alanı arayan bir grubun uzaydaki yolculuğunu anlatan bu yapım ile Nolan'ın zekasına bir kez daha hayran kalacaksınız! Dozunda işlenen dram ve adeta görsel şov niteliğindeki aksiyon sahneleriyle tekrar tekrar izleme isteği duyacağınızdan eminiz. Filmin başrollerinde ise Matthew McConaughey, Anna Hathaway, Jessica Chastain, Wes Bentley, Mackenzie Foy ve tabii ki Michael Caine yer alıyor.

2. Inception

2. Inception

Alışılmışın dışında olan hikayesi ile Inception, hem aksiyonu hem de senaryosu ile kendine hayran bırakan bir yapım. Bir hırsızlık hikayesi olan bu yapımda çalınanlar para veya değerli maden değil, düşünceler! Zihnin en derinliklerine yani bilinçaltına yapılan yolculuklarla insanların en derin sırlarını çalan bir grubun müthiş tempolu hikayesi sizleri kesinlikle etkileyecek! Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Lewitt, Tom Hardy, Marion Cotillard gibi isimlerle adeta bir yıldız geçidi olan film, nefesinizi kesecek sahnelerle dolu!

1. The Dark Knight

1. The Dark Knight

İşte listemizin zirvesi! Joker'in ortaya çıkmasıyla kaosa sürüklenen Gotham şehrinin tek çaresi Batman! Heath Ledger muhteşem oyunculuğu ile tarihe geçmiş hatta Batman karakterinden daha fazla beğeni toplamıştı. Ledger, 2009 yılında Joker karakteri sayesinde 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazandı. Maalesef bu ödülü ölümünden dolayı kendisi değil, ailesi teslim aldı. Serinin ikinci filmi olan The Dark Knight, Nolan'ın çektiği Batman üçlemesinin en beğenilen filmi olarak akıllara kazındı. Muhteşem diyaloglar ile klasikleşmiş süper kahraman filmlerinin arasından sıyrılıp zirveye oturan filme, bu başarıyı getiren en önemli isim tabii ki de Christopher Nolan oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
25
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Strahd Shonya

Nolan gerçekten dahidir. . Batman serisine kattıkları değil, Interstellar ve Inception gibi başyapıtlar için dahilik ve delilik arası bir beyin lazım =)

gkhny07

3. Interstellar bilim kurguda tek geçerim

Can Onur

Interstellar , daha da gelmedi öylesi