Görüş Bildir
Haberler
Yıllar Geçse de Üstünden Bu İnternet Seni Unutmuyor: Doğru Olmayan 10 İnternet Efsanesi

Yıllar Geçse de Üstünden Bu İnternet Seni Unutmuyor: Doğru Olmayan 10 İnternet Efsanesi

İnternet'in kuşkusuz en büyük özelliklerinden birisi de o ünlü mitleri/efsaneleri/yalanları. Yıllardır pek çok yalan, dolan hikayeyi bizlere yedirmeye çalışan internetten işte şimdi intikam zamanı. İşte yıllar geçse de ölmeyen/bitmeyen internette dolaşan 10 yalan!

Not: Eğer sizin de aklınıza böyle mitler geliyorsa, çekinmeyin yazın yorumlara!

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/53125/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. JFK ve Marilyn Monroe

1. JFK ve Marilyn Monroe
message.snopes.com

Söylenen: Yukarıdaki fotoğraf 1963 yılında bir suikast sonucu ölen ABD'nin 35.başkanı John F. Kennedy ile ünlü ikon Marilyn Monroe arasındaki gizli ilişkinin kanıtı. 

Doğrusu: Fotoğraf, Alison Jakcson isimli ünlülere benzeyen insanları bulup fotoğraflayan bir sanatçıya ait.

2. Tersten ATM şifresi girmece

2. Tersten ATM şifresi girmece

Söylenen: Eğer siz ATM'den para çekerken, bir hırsız sizi soymak isterse, şifrenizin tersini - yani şifreniz 1234 ise 4321 gibi - ATM'ye girin. Bu sayede para ATM'ye sıkışacak ve polislere haber gidecek.

Doğrusu: Zamanında bu tarz belli başlı çözümler düşünülmüş ve hatta geliştirilmeye çalışılmış olsa da hiç bir zaman uygulanamadı. Böyle bir panik kodunun olması mantıklı gözükse dahi, uygulama da sıkıntı çıkacağı aşikar. Yani düşününce polis ihbar alacak, olay yerine gelecek, hırsızlar hala orada olacak vs... Yani ölme eşeğim ölme!

3. Bisikleti sarmalayan ağaç

3. Bisikleti sarmalayan ağaç

Söylenen: 1914 yılında savaş katılmadan önce bir çocuk, bisikletini bir ağacın yanına koydu. Hiçbir zaman geri dönmeyen çocuğun bisikleti ise ağacın büyümesi ile bu şeklini aldı.

Doğrusu: Muhtemelen uydurulan bu olayın ilham kaynağının ise içinde benzer bir hikaye olan ve Berke Breathed isimli çocuk kitabı yazarı tarafından yazılan bir hikaye kitabından olduğu düşünülüyor.

4. Anna Mae Dickinson'ın trajik yaşamı

4. Anna Mae Dickinson'ın trajik yaşamı

Söylenen: Titanic'den kurtulan Anna Mae, burada babası kaybetmiş ve ardından pek çok yakınını Pearl Harbor ve 11 Eylül saldırıları gibi büyük çaplı olaylarda kaybetmiş.

Doğrusu: Aslına bakarsanız Titanic'de Dickinson isimli hiç kimse yolcu olarak gözükmüyor. Resimdeki ninemiz ise Anna Mae Dickinson isimli bir değil, Grandma Moses isimli kariyerine birazcık geç başlamış bir Amerikan halk şarkıcısı. Hatta kendisinin çalışmaları 50'li yıllarda oldukça popülermiş!

5. Her yeri tümör olan kadın

5. Her yeri tümör olan kadın

Söylenen: Fotoğraf 46 yaşındaki Jane Todd Crawford isimli bir kadına ait. Jane Todd, 1809 yılında bir doktor olan Ephraim McDowell'ı görmek ve tümörlerinden kurtulmak için 100 km at sırtında gitmiş ve operasyonun ardından tekrar geri dönmüş ve 33 yıl daha yaşamış.

Doğrusu: Aslında hikayenin kendisi doğru ve hatta doktor McDowell tarafından belgelenmiş. Fakat asıl sorun fotoğrafın tarihi! Çünkü fotoğraf 1809 yılında henüz yoktu. Bazıları ameliyatın 1851 yılında olduğunu söylüyor fakat buradaki problem de şu ki: Jane Todd isimli kadın 1842 yılında, doktor McDowell ise 1830 yılında ölmüş. Fotoğraf bu yüzden başka bir kadına ait ve bu kadının da kimliği bilinmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Buna alışın!

6. Buna alışın!

Söylenen: Sol taraftaki fotoğraf( Ben hem Gandalf'ım hem de Magneto. Buna alışın! )

Doğrusu: Fotoğrafın aslı ise sağ taraftaki fotoğraf ( Bazı insanlar eşcinseldir. Buna alışın! )

7. Bebeğin ilk adımları

7. Bebeğin ilk adımları

Söylenen: Anne karnındaki bebeğin ilk adımları.

Doğrusu: Bebekler anne karnında hareket ederler. Fakat anne çok zayıf bir insan olsa bile bu şekilde bir görüntünün ortaya çıkması imkansız!

8. Kilisenin duvarındaki astronot

8. Kilisenin duvarındaki astronot

Söylenen: 1700'lü yıllarda İspanya'da inşa edilen bu kilisenin duvarında resimdeki gibi bir astronot bulunuyor. 

Doğrusu: Aslında gerçekten de kilisenin duvarında böyle bir şekil var, fakat şekil kilise gibi 1700'lü yıllardan kalma değil. 1992 yılında restorasyon sırasında oraya yerleştirilmiş.

9. Boğa güreşi sırasında yapılanın acımasızlık olduğunu düşünüp duran matador.

9. Boğa güreşi sırasında yapılanın acımasızlık olduğunu düşünüp duran matador.

Söylenen: Álvaro Múnera isimli matador boğa güreşi sırasında bu yapılanların acımasızlık olduğunu düşünüyor ve bir köşeye çekilip oturuyor. 

Doğrusu: Álvaro Múnera gerçekten de bu yapılanların acımasızlık olduğunu düşünen bir matador. Henüz 18 yaşındayken bir boğa güreşi sırasında sakatlanıyor ve kariyeri bitiyor. Fakat resimdeki kişi Alvaro Munera değil, Francisco Javier Sánchez Vara isimli başka bir matador. Bu hareket ise yukarıda anlatıldığı gibi bir hikayeye sahip değil. Aksine, bu hareket bir şov unsuru ve boğadan korkmadıklarını göstermek adın matadorlar tarafından yapılıyor.

10. 1876 yılından gelen zaman yolcusu

10. 1876 yılından gelen zaman yolcusu

Söylenen: 1950 yılında, Victoria dönemi kıyafetlerine sahip bir adam bir arabanın çarpması sonucu ölüyor ve morg'da cebinden o dönemden kalma faturalar ve paralar çıkıyor. Cebindeki iş kartından isminin Rudolph Fentz olduğu anlaşılan adamın gelini bulunuyor ve gelini şöyle diyor: Babam 1876 yılında yürüyüşe çıktı ve bir daha geri dönmedi.

Doğrusu: 70'li ve 80'li yıllarda oldukça büyük tartışma konusu yaratan bu olayın ilham aldığı kaynağın ise bilim kurgu yazarı Jack Finney'nin ''Korkuyorum'' adlı hikayesi olduğu söyleniyor. Bu olaya gerçekten inanan insanların gazetede yayınlanan bu haberin, Finney'nin hikayesinden aylar önce yazıldığını söylese de buna ilişkin kanıt bulunmuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
6
2
2
2
0