Görüş Bildir
Haberler
Yeni Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız Kimdir, Kaç Yaşında? Erol Ayyıldız Hangi Görevlerde Bulundu?

Yeni Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız Kimdir, Kaç Yaşında? Erol Ayyıldız Hangi Görevlerde Bulundu?

Elif
26.06.2023 - 11:20

Türk bürokrat Erol Ayyıldız, son günlerde en çok araştırılan isimlerden biri oldu. Uzun bir süredir Eskişehir Valisi olarak görev yapan Ayyıldız, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Emniyet Genel Müdürü olarak göreve başladı. Bu kararın ardından pek çok kişi Erol Ayyıldız'ın hayatını ve kariyerini araştırmaya başladı. Peki Erol Ayyıldız kimdir, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? Yeni Emniyet Genel Müdürü ile ilgili tüm detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erol Ayyıldız Kimdir?

Erol Ayyıldız Kimdir?

Erol Ayyıldız, 1966 yılında Giresun'un Piraziz ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Giresunlu olan Ayyıldız; ilkokul, ortaokul ve lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. 1987 yılında ise Ankara Üniversitesi'nden mezun oldu.

Erol Ayyıldız'ın Kariyeri

Erol Ayyıldız'ın Kariyeri

Üniversiteden mezun olduktan iki yıl sonra, 1989 yılında, Ordu Valiliği'nde Kaymakam olarak çalışmaya başladı. Ardından Ulubey, Ekinözü, Kozaklı kaymakamlıklarında görev aldı.

Erol Ayyıldız, Bitlis Vali Yardımcılığı, Çayeli Kaymakamlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Genel Müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

Bakanlar Kurulu tarafından 2011 yılında Zonguldak Valiliğine atandı. Ardından 2013 yılında Aydın Valisi olarak göreve başladı. 2016 senesinde ise İzmir Valiliğine getirildi. 2020- 2023 yılları arasında Eskişehir Valisi olarak görev yapan Ayyıldız, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Erol Ayyıldız Evli mi, Çocuğu Var mı?

Erol Ayyıldız Evli mi, Çocuğu Var mı?

Erol Ayyıldız, uzun zamandır Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız ile evlidir. Çiftin üç çocuğu bulunmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın