Görüş Bildir
Haberler
Yemeğin En Güzel Yerinde Hüsrana Uğratan Tıkanmış Sos Şişelerinin Çözümü

Yemeğin En Güzel Yerinde Hüsrana Uğratan Tıkanmış Sos Şişelerinin Çözümü

03.04.2022 - 07:30

Sosları yemeğin üzerine ya da yanına dökmenin psikolojide, beden dilinde, insan bünyesinde ne gibi anlamlara geldiğini bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var; o da sos şişelerinin tıkanmasının can sıkıcı olduğu. Ters çevirir oraya buraya vurursunuz düşmez, kapağını açar çalkalarsınız düşmez! İnsanın aklına şampuan gibi su karıştırıp dökmek bile geliyor ama o zaman da sosun tadı bozuluyor. Biz de aradık taradık bu tıkanmış şişeleri kolayca nasıl açabileceğinizi bulduk. Haydi, gelin hep beraber bakalım!

1. Biraz destek işe yarayabilir.

1. Biraz destek işe yarayabilir.

Ketçaba, mayoneze neyin desteğini mi vereceğiz? Böyle düşünürsek bir yere varamayız. Ketçap ve mayonez gibi sıvılar 'Newtonsal Olmayan Akışkanlar' kategorisine giriyorlar yani sıvılar ama kendilerini pek de sıvı hissetmiyorlar. Onları sıvı olduğuna inandırmalı, bu yolda ne kadar inat ederlerse etsinler onlara destek olmalıyız. Bu yüzden sos şişenizi 45 derecelik bir açıyla eğip sırtına bir iki destek vuruşu yaptığınızda şişenizin açıldığını göreceksiniz.

2. Sos-x hareketini deneyin.

2. Sos-x hareketini deneyin.

Şişeyi çalkalıyoruz ama dökülmüyor değil mi? Dökülse bile orantısız dökülüp sonra tekrar tıkanıyor. Bir elinize sos şişesini alın ve diğer elinizi de yumruk yapın. Sonra dans eder gibi hatta 'çatla da patla' der gibi kollarınızı yukarı aşağı hareket ettirin. Sosun kolayca döküldüğünü ve tıkanma yaşamadığını göreceksiniz.

3. Bu sos şişeleri bize spor bile yaptırır.

3. Bu sos şişeleri bize spor bile yaptırır.

Şişeyi elinize alın ve beyzbol sopasını sallar gibi aşağı yukarı sallayın. Şişenin içerisindeki sos ne olduğunu şaşıracak ve dışarı çıkmak için can atacak. Böylece hem biraz egzersiz yapmış hem kolayca sos şişesinin tıkanıklığını gidermiş olacaksınız. Dilerseniz işin içine eğlenceli figürler de katabilirsiniz tabii!

4. Isıtmak da bir çözüm olabilir.

4. Isıtmak da bir çözüm olabilir.

Şişeyi biraz ısıtmak da işimize yarayabilir. Bunun için şişeyi sıcak suyun altında birkaç saniye tutmak yeterli olur. İçeride ısınan sos biraz daha sıvılaşacak ve sıcak olan sos şişesi yüzeyi daha da kayganlaşacak. Böylece tıkanma gidecek mis gibi soslar gelecek!

5. Madem o bize gelmiyor biz ona gideceğiz.

5. Madem o bize gelmiyor biz ona gideceğiz.

Bunlarla uğraşmaya vaktimiz yoksa ya da üşeniyorsak yapacak bir şey yok! Elimizdeki bıçağı, masamızdaki pipeti ya da elimize geçen herhangi bir şeyi o şişenin içine sokup o sosu dışarı çıkartacağız! Eğer pipet ya da uzun saplı tatlı kaşığı gibi nesnelerle yapıyorsak tıkanmayı önlemek adına sosu sadece dışarı çıkarmakla yetinmeyip öne doğru çekebilir ya da içeride biraz karıştırarak sosu biraz daha kullanışlı hâle getirebiliriz.

6. Tatlı nokta diye bir şey duymuş muydunuz?

6. Tatlı nokta diye bir şey duymuş muydunuz?

Bazı sos şişelerinin üzerinde belli bir yerde şişeye ait bir sayı yazdığını görmüşsünüzdür. Tatlı nokta diye nitelendirilen bu nokta, genelde 57 olur. Neden 57 bilmiyoruz ama sos şişelerini açmanın en risksiz ve kolay yollarından birinin bu olduğunu biliyoruz! Elinize aldığınız şişede bu sayı yoksa biz size nerede olduğunu söyleyelim: Şfişeniz camsa boyun kısmı ve gövdenin birleşiminin tam ortasında, şişeniz plastikse de boyunla gövdenin tam birleştiği yerde bulunuyor. Önce şişeyi ters çevirip 'hafifçe' çalkaladıktan sonra bu tatlı noktaya vurduğunuzda sosun şişeden rahatça aktığını göreceksiniz. Hiç şaşmaz!

7. Olmuyorsa da olduracağız.

7. Olmuyorsa da olduracağız.

Şişeniz camsa ve bu yöntemleri deneyip bir sonuca ulaşamadıysanız bir haberimiz var: Şişenizde sos kalmamış olabilir. Eğer şişeniz plastikse ve yöntemleri deneyip başarısız olmuşsanız son çare şişeyi kesmek! Ucunu ısıttığınız bir bıçak ya da makasla şişeyi kestikten sonra içindeki sosu daha kaygan bir şişeye ya da kavanoza koyabilirsiniz.

8. Ufak bir tavsiye

8. Ufak bir tavsiye

Tüm bunlarla uğraşmak tam yemek yiyeceğimiz ya da yapacağımız sırada can sıkıcı olabilir. Bu yüzden sos şişelerini ters şekilde koyarsak veya kullanmadan 5-10 dakika önce dolabımızdan çıkarırsak her şey çok daha kolay olabilir. Hem ters durduğu için ağız kısmına akan sos sayesinde tıkanmaz hem dolaptaki o soğukluğunu bir kenara bırakarak daha da akışkan bir hâle gelir. Böylece size de afiyet olur!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın