Görüş Bildir
Haberler
Yeğeninin Gözünden Hitler'in Hikayesi

Yeğeninin Gözünden Hitler'in Hikayesi

ATKN
17.02.2015 - 13:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlişkisi olduğu iddia edilen yeğeni Angelika Maria 'Geli' Raubal'ın gözünden, Hitler'in çıkışının arifesini anlatan 'Hitler'in Yeğeni', Maya Kitap'tan çıktı

Yazar Ron Hansen’in tarihe tanıklık eden romanı 'Hitler’in Yeğeni' Ayşegül Pamukoğlu çevirisi ve Maya Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitap, Hitler ile yeğeni Angelika Maria Raubal arasındaki gergin ve derin ilişkiyi konu ediniyor. Daha önce pek çok biyografi yazarı tarafından ele alınan ikilinin ilişkisi, bu kez Hansen’in kurgusuyla hayat buluyor. Hitler'in üvey ablasının kızı olan ve sevgilisi olduğu iddia edilen Raubal'in, 23 yaşında bir silahla vurularak ölmesi üzerine, intihar mı ettiği, bir aşığı tarafından mı öldürüldüğü yoksa Hitler tarafından mı vurulduğu çokça tartışmaya yol açmıştı.

Hikaye, aile arasında 'Geli' şeklinde çağırılan Angelika’nın doğumuyla açılıyor. O dönemlerde başarısızlık ve açlık içinde çırpınan Hitler’in nasıl kibirli ve kötü bir adama dönüştüğü ile devam ediyor. En nihayetinde ise Geli’nin 1932 yılında Hitler’in Münih’teki evinde ölü bulunmasıyla son buluyor. Tüm bu süreçte okur, bir taraftan Geli’nin Hitler’in domine ettiği trajik hikayesine tanık olurken; bir taraftan da kendi iç dünyasındaki acımasızlık ve nefreti dışavurmaktan çekinmeyen Hitler’in hayatına konuk oluyor. Tüm bunların arkasında ise Nazi döneminin yükselişini takip ediyor. Özetle, Hitler’in ilerleyen yıllarda hakkında “Hayatımda tek sevdiğim kadın,” diyeceği Geli’nin hikayesi üzerinden kurgulanmış bir dönem hikayesi 'Hitler’in Yeğeni'.

Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0