Görüş Bildir
Haberler
Yaza Özel Cilt Bakım Maskeleri

Yaza Özel Cilt Bakım Maskeleri

Yaza Özel Cilt Bakım Maskeleri

  • Tavsiye : Kahve peelingi (  Tüm cilt için ) : Buradaki önemli konu kahvenin direk paketten çıktığı şekilde değil telve kıvamında olması gerekmektedir. Haftalık olarak içtiğiniz Türk kahvelerinin telvelerini kapalı bir kavanoz içerisinde biriktirebilirsiniz. Kullanım olarak haftada 3 kez uygulanmasını öneririm.

Malzemeler :

  • 3 yemek kaşığı  kahve telvesi

  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 tatlı kaşığı haşhaş

Uygulanışı :  

Tüm malzemeler birbiri ile homojen olacak şekilde karıştırılır. Banyoda hafif ıslattığınız cildinize  fazla bastırmadan dairesel hareketler ile uygulama yapmak istediğiniz bölgelerin tamamına iyice yedirin. Yaklaşık 10 dakika vücudunuzda bu karışımı tuttuktan sonra isteğe göre ılık yada sıcak su ile arındırın.1 hafta sonra değişikliği sizde gözle görülür şekilde fark edeceksiniz. 

  • Tavsiye : Limon – Tuz Maskesi ( bikini bölgesi ): Bir çoğumuz özellikle ağda yaptıran genç kızlar bikini bölgesi kararmalarından oldukça şikayetçilerdir. Hassas bir deriye sahip ve terlemeye çok müsait bir bölge olduğundan ağda sonrası bu bölgemizde renk eşitsizlikleri ve kararmalar meydana gelmekte  vereceğim tarif ile bu lekelerden kurtulmak hiçte zor değil

Malzemeler :

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tam limon suyu

  • 1 çay kaşığı adaçayı veya acı elma yağı

Uygulanışı : Tüm malzemeyi birbiri ile karıştırdıktan sonra sıkmış olduğumuz limon posasından yardım alarak oluşturduğumuz karışımı şikayetçi olduğumuz bölgeye her gece yatmadan önce uygulayalım. Aradaki  farkı görmek için lütfen öncesi ve sonrası fotoğraflarınızı iletişim bölümündeki mail adresime yollamayı unutmayın.

  • Tavsiye : Ölü deri peelingi ( Tüm yüz ) : Yüzümüz hem kullandığımız makyaj malzemeleri hemde bedenimiz gibi kıyafetlerle örtebileceğimiz bir bölge değil bu yüzdende günlük yaşantımızda havayla teması en çok olan yerimizdir. bu yüzden çok dikkatli temizlenmesinde büyük fayda vardır. Lekelerimizden nasıl kurtulabiliriz?

Malzemeler :

  • 1 yemek kaşığı yoğurt

  • 5 damla limon suyu

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı

Uygulanışı :  Tüm malzemeyi homojen olacak şekilde karıştırın. önceden temizlenmiş cildinize uygulayarak yaklaşık yarım saat bekleyin ve saf su ile temizleyin. Haftada 2 kez uygulama yapılması yeterli kalacaktır.

  • Tavsiye : Sertleşmiş eklem yerleri : Sürtünmeden oluşan dirsek bölgeleri diz kapaklarındaki pullaşma ayak topukları için etkin olan bu tariften alacağınız sonuç gayet başarılı olacaktır.

Malzemeler :

  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

  • 1 kaşık vazelin

  • Yarım muz püresi

Uygulanışı : Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra sertleşen bölgelere sürüp streç film yardımıyla sarıyoruz ve gece bu şekilde yatıyoruz. sabah saf su ile yıkayıp uygun nemlendiriciyi uyguluyoruz.Saç Maskesi

  • Tavsiye: Saçlar için Avokado Maskesi : Soğuk havada kuruyan saçlara gerekli nem ve parlaklık kazandırarak daha sağlıklı ve dolgun saçlara sahip olmanızı sağlar

Malzemeler :

  • 1 tam avokado

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 tatlı kaşığı bal

  • 7-8 damla limon yağı

Uygulanışı :  Tüm malzemeyi lapa bir kıvama gelene kadar karıştırın. Kuru ve önceden taranmış saçınıza diplerden uçlara doğru masaj yaparak yedirin. 5 dakika boyunca kafa derinize dairesel hareketlerde masaj yapın. Ardından banyo bonesi yada streç film sararak bir havlu yardımıyla saçlarınızın hafif ısınmasını sağlayın. 40 dakika kadar karışımı kafanızda tuttuktan sonra saçlarınızı normal yıkanırken kullandığınız şampuan yardımıyla durulayın.

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Yazın Cilt Bakımı yazımda sizlerle paylaşacaklarım bu kadar.

Kaynak: http://kuafordeyim.net/cilt-bakimi/ya...

Saç Maskeleri

Saç Maskeleri

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri Ve Maske Tarifleri

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri ile ilgili ne arasanız bulabileceğiniz bir makale hazırladım. Umarım beğenirsiniz.

Yağlı bir cildiniz varsa bir takım avantajınız olabilir, ama çoğu kadının da göz ardı edemeyeceği kadar dezavantajları var. Bu yazımda yağlı ciltlere pratik çözümler bulacaksınız. Ama öncelikle cildimizi tanımalıyız. Cilt Tipimizi, ve Cilt Kusurlarımızı bilmeliyiz.

Yağlı bir cilde sahipseniz hayatınızda aşağıdaki durumlar yaşanıyor demektir.

Dermatologlar, fazla olan cilt yağlarının gözeneklerini tıkadığını, akne, siyah nokta ve sivilceye neden olduğunu söylüyor. Yağlı cildiniz varsa bunu en iyi siz biliyorsunuz. Ayrıca, yüzünüzün yağlı, ışıl ışıl görünmesini sağlıyor.

Makyaj yapmadan önce yüzünüzü transparan pudralar ile kurutmanız gerekiyor.

Sabah 8’de yüzünüzü yıkıyorsunuz, ancak saat 10’a kadar bir yağ topu gibi parlıyorsunuz.

Yastık kılıfınızı iki günde bir yıkıyorsunuz/değiştiriyorsunuz.

Her zaman yüz temizleme bezi taşımanız gerekiyor.

Yağlı cilt biraz daha fazla bakım ve özen gerektiriyor, şanlısınız ki yağlı ciltler ile başa çıkmak için yazdığımız bu yazıya rastlamışsınız. Sivilce ve siyah nokta oluşumunu en aza indirmek ve yağlı cildinizle başa çıkmanıza yardımcı olabilecek ; yağlı ciltler için ev yapımı yüz yıkama iksiri tarifleri ve yüz maskesi tarifleri gibi birkaç etkili yöntemi sizlerle paylaşacağız. Bu tarifler ile cildinizin yağlılığını hızlıca azaltabilirsiniz, bu nedenle umutsuzluğa gerek yok. Çünkü beni sizlerle buluşturan kuafordeyim.net var!

Peki, Cildimiz Neden Yağlanıyor?

Vücudunuzdaki yağ bezi aşırı aktif olduğunda cildiniz yağlanır. Diyetler, genetik kalıntılar, kullanılan ilaçlar, hormonal değişimler, stres, adet döngüsü ve cilt bakım ürünlerinin aşırı kullanımı gibi bunun neden olabilecek birçok faktör vardır.

Bu faktörlere biraz daha yakından göz atalım. Genetik – Ailenizdeki insanlar yağlı cilde sahipse, muhtemelen sizde yağlı bir cilde sahipsinizdir. Hormonal değişiklikler – Hormon seviyesi, ergenlik, gebelik, peri-menopoz ve menopoz öncesi gibi bir kadının yaşamı boyunca değişir. Bu, yağ bezini hiperaktif hale getirebilir. Örneğin, yağ üretiminden sorumlu androjen hormonları ergenlik döneminde çok aktif hale gelir. Androjen’in erkeklere özgü bir hormon olduğunu düşündüyseniz, öyle değil. Androjenler kadınları da etkiliyor ve bir kadının vücudundaki östrojenlerden daha yüksek miktarlarda mevcut. Bu hormon büyümeyi hızlandırır, aynı zamanda fazla yağ üretir ve gözenekleri tıkar. Mevsim Değişiklikleri – Yaz ve ilkbahar boyunca nem ve ısı artar, bu da yağ üretim seviyesini artırabilir. Cildiniz terleyip yağlanacaktır. Buna karşılık, kışın daha kurudur; bu nedenle cilt susuz hale gelebilir. İlaçlar – Bazı ilaçlar cildinizdeki yağ üretimini artırabilir. Hormon replasmanı ve doğum kontrol ilaçları yağ üretimini artırabilir. Örneğin, oral kontraseptif kullandığınızda, vücudunuzdaki hormon seviyesini değiştirir, böylece aşırı yağ bir yan etki olarak üretilir. Benzer şekilde, dehidrasyona neden olan herhangi bir ilaç, cildinizin eksikliğini fazlasıyla telafi ettiğinde aşırı yağa neden olabilir. Stres – Vücut, gerildiğinde kortizol hormonunu serbest bırakır. Kortizol hormonunun sebasöz bezini çok aktif hale getirdiği bilinmektedir. Cilt bakım ürünlerinin aşırı kullanımı – Pek çok kadın, bu ürünleri daha temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ve daha genç görünmek için fazlaca kullanmaya meyillidir. İşlem sırasında cildin üst üste temizlenmesine veya aşındırılmasına neden olabilirler. Bu, sebase bezinin kaybı telafi etmek için aşırı yağ üretmesine neden olabilir. Cilt bakımı için gereksiz aletler – Bir yıkama bezi, lif, temizleme fırçası veya ovalayıcı kullanmayın. Çok ovma ve çok fazla basınç uyguladığınızda cildinizi tahriş edebilir ve aşırı kuru hale getirebilir. Bu, sebase bezinin kaybı telafi etmek için aşırı yağ üretmesine neden olabilir.

Cildinizin Yağlı Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Yağlı cildiniz olup olmadığını öğrenmenin çeşitli yolları vardır. Emin olun önemli, çünkü bu doğru cilt bakımı ürününü seçmenize ve yüzünüzü doğru yıkamanıza yardımcı olacaktır. Bu, cildin güneş ışığına maruz kalma durumunda, cildinizin hasarına karşı genetik açıdan zayıflığınıza nasıl tepki vereceğinizi de bulmanızı sağlar.

Şu soruları cevaplayınız.

Cildiniz çok parlak görünüyor mu?

Gözle görünür gözenekler var mı?

Genellikle sivilceleriniz ve siyah uçlarınız mı var?

Yastık kılıfınızı 2 günde bir değiştiriyor musunuz?

Evet, mi? Bu durumda yağlı cilt tipine sahipsiniz.

Ayrıca cildinizin bir kısmı yağlı bir kısmı ise kuru olabilir. Buna “ karma cilt ” denir. Bir örnekle açıklayacak olursak; burun ve alın yağlı olurken, yüzün diğer kısımları kuru olabilir.

Karma cildiniz varsa çok dikkatli olmalısınız. Çünkü siz hem yağlı cilt bakım rutini, hem de kuru cilt endişelerini takip etmelisiniz.

Yağlı Cilt İçin Temel Bakım ve Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Cilt bakım ürünleriyle denize asla girmeyin. Yüzünüzü daha sık yıkayın, ancak bunu her saat yapmayın, çünkü bu çok kuru hale getirecektir. Günde 2-3 defa yıkayın. Bundan fazla değil. Gece yağlı ciltler için formüle edilmiş bir temizleyici kullanın veya nemlendirici kullanın. Sabahları durulamak için ılık su kullanın. Ancak yalnızca “komedogenik olmayan” bir nemlendirici kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, cildinizin tahriş etmeyecek bir sabun kullanın. Unutma! Cilt tahriş olduğunda vücudun doğal reaksiyonu fazla yağ üretmektir.

Yağ bezlerinin fazla yağ üretmesi durumunda yapabileceğin hiçbir şey yok. Korkmayın canım bir şaka yapalım dedik Bu yağlı bir yüz ile yaşamanız gerektiği anlamına gelmez. Yağlı ciltler için size yardımcı olabilecek çok etkili ev yapımı yüz maskeleri vardır. Ancak önce yağlı ciltler için en iyi yüz temizlemeden bahsedelim.

Yağlı Cilt Nasıl Temizlenir?

Yağlı cildiniz varsa yıkamaya çok dikkat etmelisiniz. Ciltteki yağlardan kurtulmak isterken, cildinizi daha da yağlandırabilirsiniz. Nasıl olduğunu yukarıda anlatmıştık. Burada yıkama sırasında aşınmayı azaltmak ve dengeli bir yağ temizleme için maske gibi uygulayıp kısa sürede yüzünüzü durulayacağınız tarifleri paylaşacağız. İşte yüzünüzü temizlemede uygulamanız gereken iksir tarifleri. Biz bu tarifleri “ yüz yıkama iksiri” olarak adlandıracağız. Öncelikle yüz yıkama için uygulayacağımız bu iksir tariflerini paylaşıp ardından maske tariflerine geçeceğiz. Tabii ki en iyileri doğal olmalı! 

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri ve Maske Tarifleri

Kaynak: http://kuafordeyim.net/cilt-bakimi/ya...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın