Görüş Bildir
Haberler
Yaz Geldi Ama Para Yok Diyenler İçin Pahalı Şehirler Yerine Gidilebilecek 16 Alternatif Şehir

etiket Yaz Geldi Ama Para Yok Diyenler İçin Pahalı Şehirler Yerine Gidilebilecek 16 Alternatif Şehir

Penny
11.06.2018 - 19:48

Yaz geldi ve tatil sezonu açıldı. Tüm yılın yorgunluğunu atmak istiyorsunuz fakat ekonomik gerçekler de ortada. Dünya üzerinde milyonlarca turist seyahatlerinde genel olarak popüler şehirleri tercih ediyor. Buna coğrafi koşulların elverişli olması, popüler şehirlerin yaptığı doğru tanıtım stratejileri, kaliteli tesisleşme, cazibe merkezlerinin fazlalığı, ulaşım alternatiflerinin fazla olması gibi durumlar neden oluyor. Zıplayan Adam ismiyle bilinen Türk gezgin; aynı özelliklere  sahip olmasına rağmen geri planda kalmış şehirleri meraklıları için bir araya getirmiş;

Kaynak: http://reshontheway.com/20-alternatif...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Moskova yerine Gdansk

1. Moskova yerine Gdansk

Dünya’nın en geniş ülkesinin soğuk ama bir o kadar da tarihi ile büyüleyen başkentine son zamanlarda seyahat etmek malum biraz sıkıntılı. Üstelik Moskova azımsanmayacak kadar pahalı bir şehir. Moskova’ya alternatif olarak Polonya’nın Amber şehri ve zamanında Avrupa’nın en büyük limanlarından biri olan Gdansk seçilebilir. Üstelik yanında Sopot ve Gdynia da hediyesi. Gdansk’ın Avrupa ve Rusya şehirlerine kıyasla ucuz bir şehir olması; rengarenk sokaklara, eşsiz yapılara ve lezzetli bir mutfağa sahip olması onu alternatif bir rota haline getiriyor.

2. Prag yerine Lviv

2. Prag yerine Lviv

Prag her ne kadar Dünya’nın en romantik ve tarihi şehirlerinden biri olsa da, özellikle bizler için pahalı ve vize sorunu olan bir yer. Uçuşlar da eğer kampanyaya denk gelmezsek o coğrafyaya göre biraz fazla. Koşullar göz önüne alındığında her anlamda rahat bir şehir olan ve gezerken en az Prag kadar zevk alacağınız Lviv iyi bir alternatif olabilir. Ukrayna’nın en güzel şehri olarak lansedilen Lviv’e hem ulaşım, konaklama ve diğer ihtiyaçlar çok ucuz hem de vizesiz, hatta kimlikle bile gidebiliyorsunuz.

3. Venedik yerine Brugge

3. Venedik yerine Brugge

Venedik kanallar şehri olarak anılır ve her yıl milyonlarca turist sırf bu özelliği için bu şehre akın eder. O gondollara binip, kanallarda bir tur atıp, San Marco’da bir yemek yiyip diğer şehirlere doğru yol alırlar. Eğer daha uygun fiyatlı bir tatil arıyorsanız Brugge sizin için iyi bir alternatif olabilir. Venedik görünüş olarak ne kadar muhteşem olsa da Brugge kadar insanı etkileyen bir atmosfere sahip değil. Bu şehirde gezerken kendinizi bir masalın karakteri gibi hissedebilirsiniz.

4. Bled Gölü yerine Borçka Karagöl

4. Bled Gölü yerine Borçka Karagöl

Dünya’nın en ünlü göllerinden biri olan Slovenya’nın incisi; Bled Gölü birçok seyahat dergisi tarafından “Ölmeden Görülecek Yerler Listesi” ne girmiş durumda. Tabi bizler için koşullar göz önüne alındığında ya da yurt dışına çıkmak yerine yurt içinde gezmek isteyenlere en az bu göl kadar muhteşem bir mekan alternatifi mevcut. Artvin’in Borçka ilçesinde dağların ve ormanların arasında bulunan Karagöl şimdiden Dünya’nın en güzel 10 gölü listelerinde yerini aldı.

5. Viyana yerine İsfahan

5. Viyana yerine İsfahan

Dünya’nın en ünlü sanat merkezlerinden biri olan Viyana muhteşem katedrallere ve müzelere ev sahipliği yapmaktadır. Ancak Viyana’da gördüğünüz birçok özelliği diğer Avrupa şehirlerinde de görebilirsiniz. İran’ın Viyana’sı diyebileceğiniz İsfahan da Viyana’yı aratmayan dini mekanları, sanat merkezleri ve müzeleri ile alternatif olarak gidebileceğiniz bir yer. Üstelik vizesiz ve son derece ekonomik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dubai yerine Batum

6. Dubai yerine Batum

Batum da günümüzde küçük bir Dubai olma yolunda ilerliyor. Hatta kumarhaneleri, gece kulüpleri, ikonik binaları ve gökdelenleri ile Kafkasların Dubaisi olarak anılıyor. Üstelik Karadeniz kıyısında da olduğu için deniz turizmine de son derece elverişli. Kimlikle girebileceğinizi de düşünürsek, en azından Dubai’ye gidene kadar sizi tatmin edecektir.

7. Granada yerine Mardin

7. Granada yerine Mardin

Endülüslerin İspanya’daki en ünlü şehri. Muhteşem Alhambra Sarayı’nın bulunduğu Granada ziyaretçilerini sonuna kadar tatmin eden bir şehir ama genel olarak  Alhambra Sarayı dışındaki diğer mekanlar vasat sayılabilir. Mardin ise halen Dünya’ya açılamayan, şehir olarak kültür miras listelerine girebilecek bir şehir. Özellikle yerli turistler için; hala görmediyseniz en yakın zamanda tatil planınıza ekleyin.

8. Berlin yerine Belgrad

8. Berlin yerine Belgrad

Bu karşılaştırma daha çok gece hayatı ve eğlence arayanlar için. Şüphesiz Berlin dünyanın en ünlü gece hayatına sahip şehirlerinden biri. Şehirde her zaman her zevke göre eğlence bulmak mümkün. Berlin’e gidemeyenler için yine içkinin su parasına satıldığı, vizesiz ve çılgın partilere ev sahipliği yapan Belgrad’ı önerebiliriz. Hem gezmekten zevk alacağınız hem de eğlencenin doruklarına ulaşabileceğiniz bir şehir. Ayrıca şehrin yüzyıllarca Osmanlı İmparatorluğunun hüküm sürdüğü yerlerden biri olması şehrin yemek, mimari ve diğer kültürel özelliklerine oldukça yansımış.

9. Toledo yerine Diyarbakır

9. Toledo yerine Diyarbakır

Toledo’yu gezerken birçok gezgin “Yahu burası bildiğin Diyarbakır” demiştir. Diyarbakır düzgün bir şekilde restore edilirse ortaya nerdeyse bir Toledo çıkabilir. Çünkü dokusu, atmosferi, taşları, mimarisi, kale şehir olması, surların hemen yanından akan nehir, daracık sokakları ile Diyarbakır'ı oldukça andırıyor. Şu an restorasyon süreci devam ediyor. Sonrasında dünyanın en büyük kale şehri ve yine dünyanın en uzun şehir surlarına sahip ikinci şehri olan Diyarbakır, Toledo gibi bir konuma gelebilir.

10. Büyük Kanyon yerine Matka Kanyonu

10. Büyük Kanyon yerine Matka Kanyonu

Malum ABD bizler için vize açısından gidilmesi en zor ülkelerden biri. Yüksek seyahat masrafları da cabası. Makedonya’nın başkenti Üsküp’e 18 km uzakta bulunan, dünyadaki cennetlerden biri diyebileceğimiz Matka Kanyon’una ulaşım ise tamamen vizesiz ve çok ucuz. Sarp dağların arasında, yeşilin ve mavinin her tonunu bulabileceğiniz bu mekan doğa gezginleri için harika bir başlangıç olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marakeş yerine Fez

11. Marakeş yerine Fez

Fas’ı ziyaret eden hemen hemen herkes özellikle Marakeş ve Casablanca’ya uğrar. Turla gidenler Fez şehrini de gezer ama bireysel gidenler ulaşım zor olduğundan gitmeyi pek de tercih etmezler. Fas’ın eski başkenti ve Dünya’nın en büyük yaya şehri olan Fez’i mutlaka görmelisiniz.

12. Roma yerine Pula

12. Roma yerine Pula

Roma’yı zaten anlatmaya gerek yok. Dünya’nın en ünlü şehirlerinden biri ve sizi sonuna kadar büyüleyecek bir şehir. Hırvatistan’ın Dalmaçya kıyılarında bulunan Pula kasabası ise hem huzur hem de tarih meraklıları için güzel bir alternatif olacaktır. Şehirde bulunan Pula Arena ise çok fazla duyulmasa da Collesseum kadar heybetli bir görünüme sahip.

13. Nice ve Cannes yerine Sveti Stefan, Budva, Kotor ve Perast

13. Nice ve Cannes yerine Sveti Stefan, Budva, Kotor ve Perast

Dünya’nın en ünlü sahil şehirlerinden olan Nice ve Cannes birçok turist için oldukça pahalı şehirlerdir. Türkiye’den gidenler için de ayrıca vize sorununu da beraberinde getirmektedir. Buna karşı alternatifimiz ise Balkanların küçük ülkesi Karadağ’dan. Karadağ kıyıları muazzam kasabalara ev sahipliği yapıyor. Bunların en ünlüsü olan 30 km uzunluğundaki bir hatta bulunan Sveti Stefan, Budva, Kotor ve Perast kasabaları enfes plajları, tarihi dokuları ve ekonomik imkanları ile güzel bir alternatif rota olabilir. Üstelik vizesiz.

14. Machu Picchu yerine Petra

14. Machu Picchu yerine Petra

Titicaca Gölü ve Amazon ormanları ile birlikte birçok muhteşem mekana ev sahipli yapan Peru’da İnkaların ünlü antik kendi Machu Picchu’da bulunuyor. Peru, Güney Amerika derken daha adlarını andığımız gibi masraflar kabarmaya başladı. Şimdilik burayı bir kenarı bırakın ve bir diğer ünlü tapınak Petra’ya odaklanın. Ürdün’ün uçsuz bucaksız Rum Vadisinde bulunan Petra, Macha Pichu’ya göre çok daha mantıklı bir alternatif olabilir.

15. Kanarya Adaları yerine Agadir

15. Kanarya Adaları yerine Agadir

Plaj ve sörf  severleri de unutmadık. Kanarya Adaları dünyanın en ünlü sörf noktalarından ve turizm merkezlerinden. Ancak oraya seyahat etmek oldukça külfetli. Yani uçuş için bile birçok aktarma yapmanız gerekiyor. Fas’ın Atlas Okyanusunda kıyısı bulunun Agadir şehri çok da bilinmese de birçok sörfçünün uğradığı bir şehir. Sahip olduğu şahane sahiller de cabası. Üstelik vizesiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dresden yerine Krakow

16. Dresden yerine Krakow

Dresden Almanya’nın en güzel şehirlerinden biri olarak görülmekte. Şehre adımınızı attığınız ilk andan itibaren şehrin tarihi birikimini iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Krakow ise bence değeri yeteri kadar bilinmeyen hatta Avrupa’nın birçok ünlü şehrinden daha popüler olmayı  hakeden bir şehir. Mekanları, şehir planı, gece hayatı, mutfağı her anlamda muazzam bir şehir. Polonya gezisi düşünenler Gdansk, Wroclaw ile birlikte mutlaka uğramalı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
536
146
78
42
17
16
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

arkadaşlar bişiy sorcam yanlış anlamayın da cidden çok merak ettiğim bişiy bu;ya insan dubai'ye neden tatile gider?yani iş için tamam anlarım.ama duabide han... Devamını Gör

Viyol10sel

sosyal medyada paylaşıp hava atmak için

Gözde Yanık

Alternatif olarak gösterdiklerinize de paramın olmadığını fark ettim

Evelyn Mchale

benim gibi düşük bütçeliler için de salon yerine balkon. Özellikle yaz aylarında hava mükemmel oluyor

Şener sunal

Hele birde karpuz varsa bildiğin lüks tatil