Görüş Bildir
Haberler
Yaylasına Gidemeyen Karadenizlilerin Özlemini Dindirecek Birbirinden Yeşil Film ve Diziler

Yaylasına Gidemeyen Karadenizlilerin Özlemini Dindirecek Birbirinden Yeşil Film ve Diziler

Bazısı yanlış Karadeniz ağzı ile sizi deli edecek, bazısı doğasıyla sizi büyüleyecek. Kimi 'oh be ne güzel yapmışlar' dedirtirken, kimisi 'biz böyle miyiz hadi oradan' dedirtecek. İyisiyle kötüsüyle Karadeniz'de geçen dizi ve filmleri sizin için derledik. Özellikle sonlara doğru konuları okudukça belki de hiç duymadığınız Karadeniz filmlerinin varlığını öğreneceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fırtına

1. Fırtına

Murat Yıldırım ve Burçin Terzioğlu'nun başrollerde yer aldığı, Trabzon-İstanbul arasında geçen bir dizi.

2. Gülbeyaz

2. Gülbeyaz

Amasra'nın düşman iki ailesinin çocukları birbirine aşık. Biri Nejat İşler, diğeri Gülbeyaz. Öyle çok doğa görür müsünüz bilmeyiz, Karadeniz ağzı da çoğu zaman parampirçik edilmiştir ama arada Kazım Koyuncu'yu görmek bile mutlu ediyor.

3. Benim İçin Üzülme

3. Benim İçin Üzülme

Kaeradeniz'in doğasını gerçekten göstermeye çalışmış Mahsun Kırmızıgül. Artvin'de çekilen dizi, bir Laz erkeği ile Kürt kızının aşkını anlatıyor.

4. Sevdaluk

4. Sevdaluk

Demet Akbağ ve Erdal Özyağcılar gibi usta oyuncuların yer aldığı dizi, Karadeniz'e dair ne varsa göstermeye çalışıyordu. Rize Çamlıhemşin'e bu diziyi görüp akın edenleri anlamak mümkün.

5. Nazlı Yarim

5. Nazlı Yarim

Trabzon'da çekilen dizi pek tutmadı. Bir de memleketine dönmek için kendini parçalayan Trabzonluların, memleketinden ve ona ait şeylerden kurtulmak istediğini gören delirdi gören delirdi. Ama Nazlı da Karadeniz'e karşı koyamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşk Yeniden

6. Aşk Yeniden

Rizeli bir ailenin kızı Zeynep'in, babasının gazabından kurtulmak için hiç tanımadığı bir adamla evli gibi davrandığı dizinin Rize'de geçen sahneleri harikaydı. Babası ve halasından dolayı Karadeniz ezgilerini aldığımız dizide, özlem gidereceğiniz Rize'yi görmek mümkün.

7. İnadına Aşk

7. İnadına Aşk

İnadına Aşk da, Aşk Yeniden dizi aslen İstanbul'da geçen bir dizi. Fakat Karadenizli iki ailenin çocukları aşk yaşayınca, oralara da gitmemek imkansız oluyor. Trabzon sahnelerinde ekranı kucaklamaya kalkmamak imkansız.

8. Sümela'nın Şifresi Temel

8. Sümela'nın Şifresi Temel

Trabzonluların beklentilerini boşa çıkarmış olabilir. Yine de izlemek isteyenlere devam filmlerinin de olduğunu belirtelim. Bildiğimiz Temel, yeni bir bakış açısıyla.

9. Amerikalılar Karadeniz'de 2

9. Amerikalılar Karadeniz'de 2

Evet çok komik, birincisi olmadan ikincisi var... Film tam bir zaman kaybı ama Düzce Akçakoca'yı görmek isteyenler değerlendirebilir.

10. Off Karadeniz

10. Off Karadeniz

İzmir-Of-Rize-Ardeşen arasında geçen bir komedi. Yeni hakim çıkmış İzmir'li bir genç kızın ilk görev yeri olarak Of'a atanmasıyla başlayan olay dizisi bizi sıcak Ege sahillerinden Karadeniz'in çay bahçelerine, yemyeşil yaylalarına, ormanlarına taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Seni Seven Ölsün

11. Seni Seven Ölsün

Bir tılsımın etkisinde olan Karadeniz köyünde geçiyor. Tılsımın etkisiyle yüzyıllardır kavuşamayan aşıkların hüzünlü öyküsüne dur demeye karar veren bir çift, birbirine düşman ailelerin çocukları olsalar da elele verirler.

12. Oha: Oflu Hocayı Aramak

12. Oha: Oflu Hocayı Aramak

Karadenizli işadamı Ali Baltaoglu, Doğu Karadeniz'i dağ turizmine açacak mega bir inşaat projesine girişmek üzeredir. Kaçkar Dağları milli parkına bu proje kapsamında dağ otelleri, yayla tesisleri, kır siteleri inşaa edilecektir. Baltaoglu bu proje ile Doğu Karadeniz'i ‘Orta Doğu'nun Alpleri’ haline getirmeyi vaadetmektedir. Projenin önünü açacak gerekli kanunlar çıkarılma sürecindeyken, Ali Bey tanıtım ve reklam faaliyetlerine katkıda bulunabileceği düşüncesiyle Karadeniz'in şehir efsanelerini araştıran bir belgesele sponsor olur. Araştırmalara bant kayıtlarıyla 90 lı yıllara damgasını vuran 'Oflu Hoca' efsanesinden başlarlar. Bant kayıtlarının kaynağına ulaşılır. Kayıtlar sahtedir. Ancak bu kayıtlara ilham olan, doğa üstü güçlere sahip ermiş bir derin hocadan bahsedilmektedir. 

Ali Bey.

13. Bizim Hoca

13. Bizim Hoca

Köyün alimi hoca, HES'e karşı ayaklanıyor. Trabzon'da çekilen bu çevreci filmi izledikçe memleketiniz için savaşmak isteyebilirsiniz, böyle bir yan etkisi var.Tabii müthiş bir film diyemiyoruz,.

14. Yüreğine Sor

14. Yüreğine Sor

Osmanlı döneminde geçen filmde Esma ve Mustafa birbirine çok aşıktır.  Aşkları önünde bir engel vardır, Mustafa'nın gizli bir Hristiyan olması. Toplumsal ve yasal olarak kabul görmeyen bu durumun üstesinden gelmeleri gerekir. Rize'yi seven izler, dramayı gözünden kaçırabilir aradan.

15. Kalandar Soğuğu

15. Kalandar Soğuğu

Sisler içerisindeki Karadeniz’in bir dağ köyünde, küçük ailesiyle yaşayan Mehmet, bir yandan geçimini birkaç hayvanla sağlamaya çalışırken, diğer yandan büyük bir tutkuyla dağlarda maden/altın rezervi aramaktadır. Çabaları artık gitgide umutsuzluğa dönüşürken, aldığı yeni bir haber Mehmet’i Artvin’de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine sürükler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Öyle Sevdim Ki Seni

16. Öyle Sevdim Ki Seni

Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla hayatı altüst olan ve her şeye sil baştan başlayan Olga'nın öyküsünü anlatıyor. Trabzon'a gelip yeni bir hayat kurmak istediğinde de şehirdeki 'nataşa' algısıyla karşılaşıyor.

17. Elveda Katya

17. Elveda Katya

Ödüllü filmde, Batum'da yetimhaneden ayrılmak zorunda kalan bir kızın babasını Trabzon'da bulması, fakat babasının onu yabancı kadınlara fahişe gözüyle bakılan muhitte sahip çıkmayarak bırakması anlatılıyor. İçinizi parçalayacak filmde doğa güzel olsa da biraz sinirlenebilirsiniz.

18. Bal

18. Bal

Yusuf Üçlemesi'nin son filmi. Yumurta ve Süt'ten sonra geliyor. Semih Kaplanoğlu’nun Berlin’den Altın Ayı ile dönen filmi, Türk sinemasının son dönemdeki en önemli filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filmin başrollerinde Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu ve Tülin Özen var. Yine Rize, Ayder Yaylası. Planet Doğa'ya selam.

19. Rüzgarın Hatıraları

19. Rüzgarın Hatıraları

Hükümete muhalif bir gazete çıkartan, gayrimüslüm yazar Aram'ın İstanbul'da küçük bir matbaası vardır. İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'de de artan yabancı düşmanlığı Aram'ı ve gazetesini bulur. Ödeyemeyeceği bir varlık vergisi yükümlülüğü ile arananlar listesine giren Aram, çareyi yakın arkadaşının yardımıyla kaçmakta bulur. Sovyet Gürcistan'ın sınırına gelmeden, Karadeniz ormanlarında saklanacak bir kulübe bulur. Burada sınıra geçeceği günleri sabırla beklerken, sürgünde yazmaya ve geçmişini unutmamak için çizmeye devam eder.

20. Yağmur: Kıyamet Çiçeği

20. Yağmur: Kıyamet Çiçeği

Kazım Koyuncu'nun anısına, onun hayatını anlatan film Artvin, Hopa'a çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Yangın Var

21. Yangın Var

Osman Sonant'ın başrolde yer aldığı filmde, Diyarbakır'ın Trabzon’un Çayırbağı beldesine hediye ettiği itfaiye kamyonunu almaya giden İtfaiyeci Koşman'ı izliyoruz. Bir 'Sevli Boylum Al Yazmalım' hayranı olan Koşman'ın karşısına da 'Asya' isimli bir kız çıkınca olaylar karışıyor.

22. Son Takla

22. Son Takla

Yine Osman Sonant, yine Karadeniz filmi, yine başrol. Konusu o kadar enteresan ki adını duyurmaması çok üzücü bir film. Trabzonlu futbolcu Cemil, Beşiktaş'a transfer oluyor. Trabzon-Beşiktaş maçında 3 gol atınca bir daha oraya ayak basamaz oluyor. Yıllar sonra Trabzon'da bir kasaba kulübünün başına geçmek zorunda kalınca da hayatı kabusa dönüyor.

23. Bulutları Beklerken

23. Bulutları Beklerken

Birinci Dünya Savaşı esnasında doğup büyüdükleri vatanlarından ayrılmak zorunda bırakılan Rum yerlileri Karadeniz'i terk edip Güney bölgelere doğru göçe zorlanırlar. Küçük Eleni de bu ailelerden birinin kızıdır. Eleni ailesini geride bırakarak kendisini evlat edinen Türk ailenin yanına Mersin'e taşınır ve Ayşe adını alır. Öz ailesini terk edip yeni bir hayata başlayan Ayşe'nin buradaki yegane dostu ablası Selma'dır. Uzun yıllar sonra Selma hayata veda ettiğinde derinden etkilenen Ayşe o an itibariyle bir iç hesaplaşmaya girişir. Geçmişiyle yüzleşmeye başlayan kadın her anından pişmanlık duyduğu hatalarını birer birer gözden geçirir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
34
15
14
12
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın