Görüş Bildir
Haberler
Yaşadıkları Taciz ve Tecavüz Olaylarını Kamuoyuyla Paylaşıp Hepimizi Üzüntüye Boğan Ünlüler

etiket Yaşadıkları Taciz ve Tecavüz Olaylarını Kamuoyuyla Paylaşıp Hepimizi Üzüntüye Boğan Ünlüler

R.G.
18.03.2021 - 12:36

Ekran karşısından izlediğimiz ya da sosyal medyadan hayatlarının pek çok aşamasını takip ettiğimiz ünlüler, zaman zaman hepimizi derinden üzen olaylar yaşayabiliyor.

 Zerrin Özer’in Armağan Çağlayan’la yaptığı söyleşide yapımcı Ümit Güner'in kendisine tecavüz ettiğini ve Demi Lovato’nun Disney Channel’da çalışırken tecavüze uğradığını açıklamasının ardından ünlülerin yaşadığı taciz olayları tekrar gündeme geldi. Gelin yaşadıkları taciz ve tecavüz olaylarını kamuoyuyla paylaşan ünlüler ve yaşadıkları olayları hatırlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zerrin Özer

1. Zerrin Özer

Armağan Çağlayan’la söyleşi yapan Zerrin Özer, yapımcı Ümit Güner'in kendisine tecavüz ettiğini açıkladı. Özer, bu olayı, “Geçenlerde vefat etti. Hakkımı helal etmiyorum. Abim dediğim bu kişi yıllar önce yumruk ata ata bana tecavüz etti. Sevgilim hariç kimseye anlatamamıştım. Sürekli ağladığım için yıllarca hep siyah gözlük taktım. Kimseye bakamadım. Bu olaydan sonra panik atak hastası oldum” ifadeleriyle açıkladı.

2. Selen Görgüzel

2. Selen Görgüzel

Hamdi Alkan’ın eşi Selen Görgüzel, Zoraki Başkan isimli dizinin çekimleri sırasında kendisine gösterilen yoğun ilginin rahatsızlık verici boyuta ulaşması nedeniyle diziyi bırakmak zorunda kaldı.

3. Tarkan

3. Tarkan

Antalya’da konser veren Tarkan, sahneye çıkan bir hayranı tarafından dudaklarından öpülmek istendi. Bunun üzerine Tarkan hayranına “O dudakların sahibi var” diye cevap verdi.

4. Tuba Ünsal

4. Tuba Ünsal

Beyoğlu'nda eğlence çıkışı gazetecilerle röportaj yapan Tuba Ünsal, bir tinercinin terbiye sınırını zorlayan sözlü tacizine maruz kaldı. Bu kelimeyi duyunca önce donup kalan ve yüz ifadesi değişen Ünsal, sonra yoluna devam etti.

5. Gülşen

5. Gülşen

Balıkesir'de konser veren Gülşen, sahneye çıkan bir hayranı tarafından dudaklarından öpülmek istendi. Ünlü şarkıcı çareyi korumalarına sığınmakta buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşim Ceren Bozoğlu

6. Yeşim Ceren Bozoğlu

Yeşim Ceren Bozoğlu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımında, 6 yaşındayken uğradığı tacizi takipçileriyle paylaşmış ve takipçileri ünlü oyuncuya destek yağdırmıştı.

7. Ziynet Sali

7. Ziynet Sali

Bir 'yaza merhaba' partisinde sahneye çıkan Sali, bir hayranının bir eliyle kolunu tutup diğer eliyle de göğsüne uzanmak istemesiyle tacize maruz kaldı.

8. Şenay Akay

8. Şenay Akay

'Reklam ilişkisi' teklifi adı altında bir playboyun tacizine uğradığını açıklayan Şenay Akay, 'Kendisini playboy sanan birisi 'Gel benimle geceleri takıl, sevgilim gibi davran, karşılığında sana para vereyim' dedi” demişti.

9. Meltem Cumbul

9. Meltem Cumbul

Taksim'de fazlasıyla alkollü bir kişinin tacizine uğrayan Meltem Cumbul, bir başka zaman ise bir çiçekçinin tacizine uğradı.

10. Senem Kuyucuoğlu

10. Senem Kuyucuoğlu

14 yaşından beri mankenlik yapan 2006 yılı Türkiye İkinci güzeli Senem Kuyucuoğlu 'Amcalar bana ilişki teklif ediyor' açıklamasında bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nilay Dorsa

11. Nilay Dorsa

Ünlü manken bir sinema yönetmeninin kendisini taciz ettiğini açıklamıştı. Dorsa, “Filmimde ben seni oynatmak istiyorum, benimle birlikte ol, başrolü sen kap” diyen bu adama gerekli cevabı verdiğini söylemişti.

12. İpek Tuzcuoğlu

12. İpek Tuzcuoğlu

İpek Tuzcuoğlu, “Başrol yönetmenin yatağından geçer” kuralının her zaman işlediğini ve çok genç yaşlarında kendisinin de böyle bir ahlaksız teklifle karşılaştığını söylemişti.

13. Hande Ataizi

13. Hande Ataizi

Hande Ataizi ile Cihan Ünal'ın başrolünü paylaştığı Özel Hayatlar adlı oyun, servis edilen cüretkar fotoğrafları ile gündeme gelmişti. Ataizi daha sonra bu sahnelerde üstü kapalı bir biçimde rol arkadaşı tarafından tacize uğradığını ileri sürdü. Ataizi, iddiasında ısrarcı olsa da Ünal bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

14. Buket Saygı

14. Buket Saygı

Kadir İnanır'la bir dizide rol alan Buket Saygı, İnanır'ın kendisini cep telefonu mesajlarıyla taciz ettiğini ileri sürmüştü. İddiaları reddeden Kadir İnanır, mesajların aslında oyuncuyu motive etmek için gönderildiğini söylemişti. Mahkemeye taşınan olayda Kadir İnanır'ın avukatı 'Taciz iddialarından sonra Buket Saygı'nın mankenlik işleri açıldı. Kadir İnanır adını kullanarak kazanç elde etmeye çalışıyor' gibi iddialar ortaya atmıştı. Tam 6 yıl süren dava, Kadir İnanır'ın 150 bin liralık tazminat ödemeye mahkum edilmesiyle sonuçlandı.

15. Demi Lovato

15. Demi Lovato

Youtube'de yayınlanan Demi Lovato: Dancing with the Devil belgesel serisinde başından geçenleri anlatan ABD’li sanatçı Demi Lovatı, 2000'lerin sonunda Disney Channel'da çalışırken tanıdığı birinin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Lovato, bu kişiyi olaydan sonra 'her gün görmek zorunda kaldığını' da kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Lady Gaga

16. Lady Gaga

Lady Gaga, henüz 19 yaşındayken bir müzik yapımcısı tarafından tecavüze uğradığını açıklamıştı. 2013 yılında çıkardığı Artpop albümündeki Swine şarkısı da bu olayı anlatıyor.

17. Madonna

17. Madonna

Popun kraliçesi Madonna, 19 yaşındayken New York'ta bir inşaatın çatısında tecavüze uğramış.

18. Teri Hatcher

18. Teri Hatcher

Henüz 5 yaşındayken amcası tarafından tecavüze uğrayan Teri Hatcher, 8-9 yaşına kadar bu olayın devam ettiğini ve daha sonra bu olayı anlattığını, amcasının da 14 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anlatmıştı.

19. Shia LaBeouf

19. Shia LaBeouf

Shia LaBeouf, IAMSORRY adlı performansı sırasında tecavüze uğradığını açıklamıştı. LaBeouf bu olayı, “Olay olduğunda kapının dışında duran erkek arkadaşıyla gelmiş bir kadın, bacaklarımı 10 dakika boyunca kamçıladı ve ardından kıyafetlerimi çıkararak bana tecavüz etti” ifadeleriyle anlatmıştı.

20. Kesha

20. Kesha

Prodüktörü tarafından senelerdir tecavüze uğradığını açıklayan Kesha, daha sonra suçlu duruma düşen taraf olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Tim Roth

21. Tim Roth

İngiliz Aktör Tim Roth, çocukluk yıllarında ismini vermediği bir aile bireyi tarafından cinsel istismara uğrayan isimlerden birisi.

22. Ashley Judd

22. Ashley Judd

ABD'li oyuncu Ashley Judd, otobiyografi kitabında çocukken tecavüze uğradığını anlatıyor. Kendini 16 yaşındayken sistematik bir tecavüz silsilesinin içinde bulan Judd, tecavüze uğradığı sırada başka bir adamın da bu olayı izlediğini söylüyor.

23. Rita Hayworth

23. Rita Hayworth

Hollywood'un efsanevi aktrislerinden Rita Hayworth, ergenlik dönemi öncesi babası tarafından birçok kez tecavüze uğramış ancak bunun doğal olmadığını çok geç fark edebilmiş.

24. Gabrielle Union

24. Gabrielle Union

Gabrielle Union, 19 yaşında bir ayakkabı mağazasında çalışırken aynı mağazanın başka bir şubesinde çalışan bir işçi tarafından tecavüze uğramış.

25. Oprah Winfrey

25. Oprah Winfrey

Televizyon yıldızı Oprah Winfrey, 9 yaşındayken bir akrabasının tecavüzüne uğramış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Chris Brown

26. Chris Brown

Chris Brown, 8 yaşındayken 14-15 yaşlarında bir kız tarafından istismar edilmiş.

27. Tyler Perry

27. Tyler Perry

Tyler Perry arkadaşının annesi, hastanedeki bir erkek hemşire ve kilisede bir papaz tarafından cinsel istismara uğramış.

28. Tori Amos

28. Tori Amos

Tori Amos 21 yaşındayken tecavüze uğramış. Me and Gun şarkısını da bu olay üzerine yazmış.

29. Scott Weiland

29. Scott Weiland

ABD'li rockçı Scott Weiland, 12 yaşındayken üst sınıflardan bir öğrenci tarafından tecavüze uğramış.

30. Minka Kelly

30. Minka Kelly

‘Charlie’nin Melekleri’ dizisinin yeniden çevriminde rol alan Minka Kelly, kendisini sette elle taciz eden bir görevliyi kovdurdu. Olayda görevlinin, 31 yaşındaki oyuncunun poposuna vurduğu iddia ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
300
154
85
18
9
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın