Görüş Bildir
Haberler
Öne Çıkan Başlıklar ve Fotoğraflarla Adalet Yürüyüşü'nde 22. Gün

etiket Öne Çıkan Başlıklar ve Fotoğraflarla Adalet Yürüyüşü'nde 22. Gün

Adalet Yürüyüşü'nün 22. gününde Gebze'ye ulaşıldı. Yürüyüş öncesinde basın mensuplarının sorularına yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en barışçıl eylemini yaptıklarını belirtip, 'Hiç kimse şunu unutmasın; biz bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. Toplumun 80 milyonu için yapıyoruz. Adalet ihtiyacı  hepimizin ortak değeridir' dedi. 

Çok sayıda kadın örgütü, Leman Dergisi ve Cerattepe için mücadele veren Yeşil Artvin Derneği de bugün yürüyüşe katılıp destek verenler arasındaydı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geceyi Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki Tavşancıl Mahallesi'nde geçiren Kılıçdaroğlu, güne mezarı Tavşancıl'da bulunan Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan'ın mezarını ziyaret ederek başladı.

Geceyi Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki Tavşancıl  Mahallesi'nde geçiren Kılıçdaroğlu, güne mezarı Tavşancıl'da bulunan Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan'ın mezarını ziyaret ederek başladı.

Kılıçdaroğlu, mezar ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında 'Yahya Kaptan, Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunda uzun uzun bahsettiği bir kahraman. Milli kahramanımız. Duamızı ettik. Allah rahmet eylesin. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, hayatını veren herkese şükran borçluyuz. Onları rahmetle anmak her ortamda anmak temel görevlerimizden biri' dedi.

"IŞİD'in Türkmenleri katletmesi hepimizi üzüyor"

"IŞİD'in Türkmenleri katletmesi hepimizi üzüyor"

Irak'ın Telafer kentinde IŞİD'in Türkmenlere yönelik gerçekleştirdiği katliama değinen CHP lideri 'Bizi üzen başka bir olay var. Telafer'de IŞİD'İn saldırısı sonucu 200 Türkmen'nin katledilmesi ki bunlar hapisteydi. Kadın, yaşlı, çocuk demeden herkesi katletmeleri, hepimizi üzüyor' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ayrıca CHP gençlik kollarının Iraklı Türkmenlere tırlarla yardım götürdüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şiddet yaşanmadığı takdirde sonuna kadar izin veririm" sözlerine de "Ne demek izin vermek? Bu bizim anasayasal hakkımız" diyerek tepki gösterdi

Kortej, Kılıçdaroğlu'nın basın toplantısının ardından Dilovası Tavşancıl Mahallesi'nden yürüyüşe başladı ve Dilovası Rampası mevkiinde mola verildi.

Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında onlarca kadın örgütü de vardı. Kadın örgütleri, Pippa Bacca’nın 9 yıl önce öldürüldüğü yerden yürüyüşe katıldı.

Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında onlarca kadın örgütü de vardı. Kadın örgütleri, Pippa Bacca’nın 9 yıl önce öldürüldüğü yerden yürüyüşe katıldı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da kadın örgütleriyle beraber Adalet Yürüyüşü'ne katıldı.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da kadın örgütleriyle beraber Adalet Yürüyüşü'ne katıldı.

Yeşil Artvin Derneği de "Cerattepe'ye Adalet" pankartı ile yürüdü. Öte yandan Danıştay, Rize İdare Mahkemesi'nin, Cerattepe için verdiği "Madencilik yapılabilir" kararını onayladı.

Ünlü karikatür dergisi Leman'ın çizerleri de Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi. Karikatüristler anı defterine yürüyüşe ilişkin karikatürler çizdi

Bezgin Bekir de yürüyüşe katılanlar arasındaydı...

Bezgin Bekir de yürüyüşe katılanlar arasındaydı...

Gebze'ye ulaşıldı

Gebze'ye ulaşıldı

Adalet Yürüyüşü'nde bugün Gebze'ye ulaşıldı. Gebze Sanayi Sitesi'nin önünden geçilirken Gebze Kirazpınar Mahallesi halkı sakinleri kentsel dönüşüm nedeniyle tepkilerini, 'Kirazpınar'da ranta izin vermeyeceğiz', 'Adalet istiyoruz', 'Emlak Konut'un rantına, talanına karşı adalet istiyoruz' yazılı pankart ve dövizler açarak gösterdi. Aynı alanda toplanan bazı kişilerin ise Rabia ve bozkurt işareti yapkıları görülürken, kimileri ise sevgi gösterisinde bulundu.

Mola verilecek eski Topçu Kışlası'nın önünde toplananlar Kemal Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar eskiden kışla olarak kullanılan alana girerek dinlenmeye çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarın İstanbul Tuzla'ya kadar yürünecek

Yarın İstanbul Tuzla'ya kadar yürünecek

Yarın Gebze'den başlayan yürüyüşte Darıca'da mola verilecek. Daha sonra yeniden yola devam edilerek Tuzla'ya yürünecek. Cumartesi günü ise Tuzla'dan başlayacak yürüyüş Dragos'ta son bulacak.

Pazar günü günü Dragos'tan, Maltepe Miting alanına yaklaşık 3 kilometre olduğu belirtilen kısa bir yürüyüş yapılacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, pazar günü Maltepe'deki "Adalet Buluşması"yla ilgili açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat,  pazar günü Maltepe'deki  "Adalet Buluşması"yla ilgili açıklama yaptı.

Cemal Canpolat, 'İstanbul'da 958 mahalleden Maltepe'ye araç kaldıracağız. Ulaşımla ilgili il örgütü olarak bütün tedbirleri almış bulunuyoruz. Yaklaşık 3 bin araç mahallelerden kalkarak buraya gelmiş olacak. Pazar günü yapacağımız 'Adalet Buluşması' için bu alanda en az 1.5 milyon yurttaşımız olacak. Alana girişler saat 15.00 itibariyle başlayacak. Deniz yolu dahil 4 farklı arama noktasından girişi yapılacak' dedi.

Adalet Yürüşü'nden DHA objektifine yansıyan bazı kareler...

Adalet Yürüşü'nden DHA objektifine yansıyan bazı kareler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
698
250
186
105
48
41
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arif Aslan

Utanmadan adalet cigirtkanligi yapiyorsun ama teroristle yurumekten cekinmiyorsun.

rcpbyrm

teröristler ile masaya oturan insanlar var bu ülkede ..

John Beyn

iyi gezdiler valla ne güzel

Fatih Yılmaz

Şu tipe bak ! Birde RTE ye bak :)))

Bengisu Ş

ko9miikkk