Görüş Bildir
Haberler
Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi…

Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi…

Şebnem Sucu
26.01.2022 - 09:30

En lezzetli zeytinyağlı tarif dendiğinde akla hiç kuşkusuz zeytinyağlı yaprak sarma gelir. Tadı bir başkadır ve görünümü her zaman cezbedicidir. Aynı zamanda yaprakları hazırlamak, sarmak, iç malzemesini hazırlamak derken biraz da zahmetlidir.  Zeytinyağlı yaprak sarma özellikle misafir sofralarının baş tacıdır. Belli başlı noktalara dikkat edildiğinde istenen lezzet ve görünümü yakalamak oldukça kolaydır. Peki, yaprak sarma nasıl yapılır? İşte incecik zeytinyağlı yaprak sarma tarifi…

Zeytinyağlı yaprak sarma ülkemizin vazgeçilmez bir lezzetidir. Bol limon eşliğinde efsane bir lezzete bürünür. Zeytinyağlı yaprak sarma neredeyse günün her saatinde tüketilebilir. Özellikle misafir sofralarının aranan lezzetidir. Asma yapraklarına iç harcın az miktarda doldurulması ile hazırlanan yaprak sarma nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı yaprak sarma tarifi…

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeleri

- 500 gram yaprak (salamura)

- Zeytinyağı

- 1 adet limon

İç Harcı İçin;

- 1,5 su bardağı pirinç

- 2 orta boy soğan

- 1 çorba kaşığı salça

- Maydanoz

- Karabiber

- Nane

- Kimyon

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

Servisi İçin

- Yoğurt

Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi

- Salamura yaprakları sıcak suyun içinde 3 dakika kadar bekletin, yıkayın ve süzgece alın. İç harcı için geniş bir kaba soğanları rendeleyin ve üzerine zeytinyağını dökün. Pirinçleri sudan geçirin ve soğan karışımına ekleyin. 

- Maydanozları incecik kıyın; salça, tuz ve baharatları da ekleyerek malzemelerin iç içe geçmesi için iyice karıştırın.

- Yaprakları açın. Geniş kısımlarına iç harçtan koyun, yan kısımlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. Yaprakların tümünü bu şekilde sarmaya devam edin. (Yaprakların içine harcı az miktarda koymaya özen gösterin.)

- Sardığınız yaprakları tencereye nizamlı bir şekilde yerleştirin.  Tencerenin dibine yaprak saplarını yerleştirerek sarmanın lezzetini arttırabilirsiniz. Yaprakların en üst kısmına dilimlenmiş limonları yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin.

- Daha sonra tencereye yaklaşık 5-6 bardak sıcak su ekleyerek pişirmeye bırakın. Dağılmalarını önlemek için küçük bir kaseyi yaprakların üzerine yerleştirip pişirebilirsiniz. Kısık ateşte 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirmeniz yeterli olacaktır.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?