Görüş Bildir
Haberler
İzmir Köfte Nasıl Yapılır? İzmir Köfte Tarifi…

İzmir Köfte Nasıl Yapılır? İzmir Köfte Tarifi…

Şebnem Sucu
24.01.2022 - 09:30

İzmir köfte tarifi en çok araştırılan yemek tariflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. İzmir köfte akşam yemekleri için tüketilebilecek güzel bir alternatiftir. İzmir köfte tarifi ile koca bir tepsi dolusu akşam yemeği hazırlamak oldukça da kolaydır. Kalabalık misafirlerinizi ağırlarken herkese yetecek bir ana yemek tarifi arıyorsanız içeriğimizde yer verdiğimiz İzmir köfte tarifinden şaşmamanızı öneririz. Peki, İzmir köfte nasıl yapılır? İşte patates ve köftenin başrolde oynadığı İzmir köfte tarifi…

İzmir köfte hem lezzeti hem de doyuruculuğu ile akşam yemeklerinin vazgeçilmez tariflerinden biri. Hazırsanız, ilk olarak İzmir köftenin malzemelerinden başlıyor adım adım güzel bir İzmir köfte nasıl yapılır açıklıyoruz. İşte çok araştırılan İzmir köfte tarifi…

İzmir Köfte İçin Gerekli Malzemeler

İzmir Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Köftesi için;

- 500 gram kıyma (az yağlı)

- 1 tane yumurta

- 1i5 su bardağı ekmek içi 

- 1 tane kuru soğan

- Yarım demet maydanoz

- Pul biber

- Karabiber

- Tuz

- Kekik

Kullanılan Sebzeler;

- 4-5 adet patates

- 1 adet domates (üzeri için)

- 3 adet domates (sosu için)

- 1 tatlı kaşığı salça

- 3 çorba kaşığı sıvıyağ

Kızartmak İçin;

- Sıvıyağ

İzmir Köfte Yapılışı

İzmir Köfte Yapılışı

- Ekmek ve soğanı rondodan geçirin. Yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve kıyma ile birlikte malzemelerin tümünü yoğurma kabına alarak iyice yoğurun.

- İnce ve uzun şekil verdiğiniz köfteleri dinlenmesi için kenara alın. 

- Bu esnada patatesleri soyun ve elma dilimi şeklinde kesin. 

- Tavaya sıvıyağ alın, patates ve köfteleri kızgın yağda çok hafif kızartın. Zaten fırından pişeceğinden az kızartmanız yeterli olacaktır.

- Ardından tepsiye köfte ve patatesleri yan yana olacak şekilde dizin. Sos tenceresine sıvıyağı alın salçayı, rendelenen 3 tane domatesi de ekleyerek yaklaşık 10 dakika pişirin. Dilerseniz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. 

- Hazırlanan sosu tepsinin üzerine her yere gelecek şekilde dökün. Üst kısma domatesleri biberleri de aralara yerleştirin. 

- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında İzmir köfteyi kontrollü bir şekilde pişirin.

- Hafif pişmeye yakın yemeğin suyundan köfte ve patateslilerin üzerinden biraz gezdirin. Bu sayede yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burhan

Ben Copy Center işletiyorum. Siyah beyaz fotokopiyi 25 kuruşa basarken aylık elektrik faturası 300 TL, koli kağıt 75 TLydi. Şuan 50 kuruşa basıyorum aylık el... Devamını Gör