Görüş Bildir
Haberler
Yapay Zeka İlk Karşılaşmada Go Şampiyonunu Yendi

Yapay Zeka İlk Karşılaşmada Go Şampiyonunu Yendi

Batuhan
09.03.2016 - 15:03

Bilişim şirketi Google'a ait Londra'daki yapay zeka şirketi DeepMind'ın geliştirdiği AlphaGo yazılımı, 2500 yıllık strateji oyunu Go'da en iyi oyunculardan sayılan Lee Sedol'u turnuva kuralları çerçevesinde yapılacak beş karşılaşmanın ilkinde yendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney Kore’nin başkenti Seul’deki karşılaşmayı izleyen yorumcular, Go şampiyonu Lee’nin ve AlphaGo yazılımının birbirlerine yakın rakipler olduğunu belirtti. Yorumcular, iki oyuncunun da yanlış hamleler yaptığını, son ana kadar karşılaşmayı kimin kazanacağının öngörülemediğini söyledi.

Karşılaşmadan iki hafta önce kazanacağından emin olan Lee, “Kaybedeceğimi düşünmediğim için çok şaşkınım. Karşılaşmanın başında yaptığım bir yanlış sonuna kadar devam etti” dedi. AlphaGo’nun oyun başındaki stratejilerinin mükemmel olduğunu ifade eden Lee, yazılımın bir insanın asla yapmayacağı alışılmadık bir hamle yapmasının kendisini afallattığını dile getirdi.

Televizyondan ve Youtube’dan canlı izlenebilen karşılaşmaların geri kalanları 10, 12, 13 ve 15 Mart’ta yapılacak. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

yapay zeka bu karsilasmada kaybedebilirde. yapay zekanin rahatsiz edici kismi su anki gucu degil gelisiminin gorulebilir bir sinirinin olmamasi. bugun kaybed... Devamını Gör

meaculpa

korkutucu ama ...

Mira Cesur

Bende bundan korkuyordum.

the_war

Düşündürücü ve korkutucu olan, bunu yaratan insanların bile bu yapay zekanın neler yapabileceğini tahmin edememeleridir. Eleman da "yazılımın bir insanın asl... Devamını Gör