Görüş Bildir
Haberler
Yalnızken İzlememeniz Gereken Ruhunuzun İçinden Geçecek 11 Gotik Film

Yalnızken İzlememeniz Gereken Ruhunuzun İçinden Geçecek 11 Gotik Film

Aburoski
05.11.2021 - 07:30

Kostümleriyle, mekânlarıyla ve makyajlarıyla içimizi karanlığa gömen gotik temalı korku filmlerini sizler için derledik. 

Konular beyazperde.com sitesinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Luz (2018)

11. Luz (2018)

Yağmurlu bir gecede, kendinden geçmiş ve halsiz haldeki genç taksi sürücüsü Luz, yıkık dökük bir polis karakolunun aydınlık girişinden içeri girer. Yakındaki bir gece kulübünde, polis psikiyatrı Dr. Rossini'yi baştan çıkarıcı bir şekilde kendine çeken Nora, ona Şili'deki kız okulundan eski okul arkadaşı Luz'un okuldaki asi geçmişini anlatmaktadır. Nora aslında aşık olduğu Luz'a kavuşmak için her şeyi göze almaya hazır olan şeytani bir varlık tarafından ele geçirilmiştir. Hem alkol hem de Nora'nın hikayesinde giderek daha fazla sarhoş olan Rossini, kolay bir ava dönüşür. Polis karakoluna çağrıldığında, şeytani varlığın ele geçirdiği doktor, Luz'u hipnoz durumuna sokar. Bu süreçte meslektaşları olan komisyon üyesi Bertillon ve tercümanı Olarte tarafından denetlenmektedir. Luz, karakola gelmeden önce olayları hatırlamaktadır ancak doktorun kontrolünü eline alan varlık daha fazlasını istemektedir. Yavaş yavaş Luz'un zihnine sızar ve eski hatıraların aydınlığa kavuşmasını sağlar...

IMDb 5.5

10. Beloved (1998)

10. Beloved (1998)

Paul D. eskiden köle olan arkadaşı Sethe’i Ohio’da bulur ve Sethe ve Sethe’in kızı Denver’in yanına taşınır. Bir süre sonra 'Beloved' isimli garip bir kız çıkar gelir. Sethe ve Denver bu tuhaf kızı eve kabul ettikten sonra garip olaylar başlar.

IMDb 6.0

9. Crimson Peak (2015)

9. Crimson Peak (2015)

Çocukluk travmalarından kaçan genç yazar Edith Cushing, Thomas Sharpe adında gizemli bir yabancıyla evlenir. Yeni bir hayata adım atıp geçmişe sünger çekmeye kararlı olan Edith, kocası ve onun kız kardeşi Lady Lucille Sharpe'ın birlikte yaşadığı eve taşınır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. Ancak Edith zamanla yakışıklı ve çekici kocasının tanıdığından çok daha farklı biri olduğunu keşfedecektir. Geçmişin hayaletlerinden kaçmaya çalışırken ise kan kırmızısı toprağa sahip dağın tepesindeki evin de kendi hayaletleriyle dolu olduğunu fark edecektir...

Yönetmenliğini Guillermo del Toro'nun üstlendiği film Charlie Hunnam, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska ve Doug Jones'tan oluşan kadrosuyla göz dolduruyor. Filmin senaryosunda ise Guillermo del Toro'nun yanı sıra Matthew Robbins ve Lucinda Coxon'ın imzası var.

IMDb 6.5

8. The Masque Of The Red Death (1964)

8. The Masque Of The Red Death (1964)

Sahip olduğu topraklarda salgın hastalık patlak veren kötücül ve zalim prens Prosperois, ölümcül salgının hüküm sürdüğü ve insanların hayatlarını kaybettikleri Catania köyüne gider. Prospero köyün bu halini görüp yakılıp yok edilmesini emreder ancak Gino ve Ludovico tarafından engellenir. İkisini öldürmeye karar verir ancak bu esnada Gino'nun güzeller güzeli karısı Francesca ortaya çıkar. Genç kadın, babası Ludovico ve kocası Gino'nun hayatı için yalvarır. Prospero, Francesca'yı ele geçirme düşüncesiyle onları kalesine götürür. Prospero aynı zamanda Şeytan'a ibadet eder ve zengin ve soylu arkadaşlarını salgından korunmaları için kalesine davet eder. Ancak bir maskeli balo esnasında beklemediği bir davetliyle karşılaşır...

IMDb 7.0

7. House Of Usher (1960)

7. House Of Usher (1960)

Usher'ların evine Roderick Usher'ı ziyaret etmek için giden Philip, beklemediği şeylerle karşılaşır. Roderick ve kız kardeşi amansız bir hastalığa tutulmuşlardır. Philip'in olan bitenin farkına varmasından sonra ise Usher'lar konuklarına dehşetengiz lanetten bahsetmeye başlarlar.

19. yy'ın ölümsüz yazarı Edgar Allen Poe'dan uyarlanan film, Amerikan Sineması için komik bir bütçeyle çekilmiş olup korku sinemasının en önemli yapımlarından biri olarak kabul edilmektedir.

IMDb 7.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Changeling (1980)

6. The Changeling (1980)

John Russell, işinde oldukça başarılı bir müzik profesörüdür. Bir gün eşini ve kızını ağır bir trafik kazası sonrasında kaybeder. Aylar boyu bu korkunç kazanın etkisinden kurtulamayan Russell, birazcık olsun bu sorunlarından uzaklaşabilmek adına bir üniversitede ders vermeye başlar. Sakin bir çalışma alanı için yeni bir ev ararken uzun zamandır boş olan bir malikaneye taşınır. Bir süre sonra bu malikanede yalnız olmadığını anlayacak ve evin sırrını çözebilmek adına çaba sarf etmek zorunda kalacaktır.

IMDb 7.2

5. Sleepy Hollow (1999)

5. Sleepy Hollow (1999)

Ichabod Crane, kendini bulunduğu mevkinin düzenini sağlamaya atayan, esrarengiz bir adamdır. Bir gün yaşanan kanlı cinayet vakaları silsilesini çözmek ve sonlandırmak üzere Sleepy Hollow isimli bir kasabaya gönderilir. Tüm kurbanlar, kendilerine hiç merhamet gösterilmeden, kafaları bedenlerinden ayrılarak öldürülmektedirler. Tüm kasaba bu cinayetlerin bir hayalet tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Ichahold, yaşanan bu tuhaf olayların sonunu getirmeye kararlıdır. Tim Burton'ın teknik dallarda Oscar adaylıkları da bulunan filminin başrolünde, fetiş oyuncusu Johnny Depp var.

IMDb 7.3

4. The Orphanage (2007)

4. The Orphanage (2007)

Fantazmatik unsurlar, dramatik bir yapı ve korku elementleri birleşirse ne olur? Ortaya Yetimhane filmi çıkar. İşte yönetmen Juan Antonio Bayona'nın 2008'de vizyona soktuğu bu Meksika - İspanya ortak yapımı filmde öksüz ve yetimlerin korku dolu hayatları işleniyor. The Orphanage (Yetimhane), yaşamın kırılganlığı, kaybedilmişlerin ıstırabı ve bir annenin sonsuz sevgisi üzerine kurulmuş bir dram. Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve şefkat göstermişler, sevgilerini asla esirgememişlerdir. Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

IMDb 7.4

3. The Devil's Backbone (2001)

3. The Devil's Backbone (2001)

1930'lu yılların son demleri... İspanyol İç Savaşı sona ermek üzeredir. Diktatör Franco'nun ulusalcı partisi, Sol Parti'yi alt etmenin eşiğindedir. Solcu babası tarafından bir yetimhaneye bırakılan 10 yaşındaki Carlos, bir gün babasının geri gelip onu yeniden yanına alacağının hayallerini kurmaktadır. Carlos bu ortamda oldukça zor günler geçirmektedir. Bir gün yine aynı yetimhanede yıllarını geçirmiş olan Jacinto isimli bir hayalet tarafından taciz edilmeye başlayacaktır.

Del Toro yeniden sinemasal dünyası ile ülke tarihini bir araya getiriyor erken dönem başyapıtında...

IMDb 7.4

2. The Others (2001)

2. The Others (2001)

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

IMDb 7.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pan's Labyrinth (2006)

1. Pan's Labyrinth (2006)

Pan’ın Labirenti, fantastik bir dünyaya kaçan küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. İspanya’da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. Ofelia, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır. Bu esnada vahşet ise tüm sertliğiyle Ofelia’nın çevresinde vuku bulmaya devam edecektir. Guillermo del Toro’nun gösterildiği sene Cannes’da dakikalarca ayakta alkışlanan yakın dönem başyapıtı, çocukların gözünden savaşın ne kadar sert bir fırtına olduğunu gözler önüne seriyor.

IMDb 8.2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
10
8
7
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın