Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzda Kanser Olabilme İhtimalinizi Gösteren Birbirinden Önemli Belirtiler

Vücudunuzda Kanser Olabilme İhtimalinizi Gösteren Birbirinden Önemli Belirtiler

Kanser, çoğu kişinin en kötü kabusu olan korkunç bir hastalıktır. Ve çoğu kanserin başarılı tedavisi için erken teşhis son derece önemlidir. Kanserin vücudumuzda büyüdüğünü gösteren birkaç erken belirti ve semptomdan aşağıda bahsettik. Unutmayın, kanser belirtilerini ne kadar erken fark edersek onu yenme şansımız o kadar iyi olur.

Kaynak: https://curejoy.com/content/cancer-te...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Derinin altındaki kabarcıklar:

1. Derinin altındaki kabarcıklar:

Vücuttaki herhangi bir yeni yumru, kanserin göstergesi olabilir. Ancak bu yumruları tanımak için, vücudunuza dokunmak ve neyin normal neyin sıra dışı olduğunu bilmek konusunda rahat olmanız gerekir. Çoğu zaman meme dokusundaki topaklar, kendi kendini kontrol eden ve meme dokusunu düzenli olarak hisseden kadın ile erkekler tarafından fark edilir. Özellikle göğüsler, testisler, koltuk altı, boğaz, karın ve cilt üzeriyle çevresinde vücudunuzu düzenli olarak elle muayene etmek ve bu noktaları kontrol etmek iyi bir fikirdir. Bu alanları düzenli olarak incelemek, herhangi bir anormal büyümeyi, büyüme şansı olmadan önce tespit etmenize yardımcı olacaktır.

2. Ciltte kaşıntı:

2. Ciltte kaşıntı:

Vücudumuzun bağışıklık sistemi kansere sistemi istila eden bakteriler gibi davranır ve bunun sonucunda bölgeye yeni giren düşman hastalığı yok etmek için beyaz kan hücreleri gönderilir. Bu da bölgedeki kan akışını artırır ve orayı sıcak, kırmızı, rengi değişmiş, gergin veya kaşıntılı hissettirir. Sebepsiz olarak fark ettiğiniz herhangi bir olağan dışı kaşıntı veya kızarıklık, doktorunuz tarafından muayene edilmelidir.

3. Bir türlü iyileşmeyen yaralar:

3. Bir türlü iyileşmeyen yaralar:

Cildinizin yüzeyinde iyileşmesi çok uzun zaman alan herhangi bir yara, yaralanma veya kesik, bir kanser belirtisi olabilir. Bunun olmasının nedeni, bağışıklık sisteminizin sistemde kanser büyümesine öncelik vermesi ve sahip olduğunuz tüm kaynakları kansere karşı kullanmaya çalışmasıdır. İyileşmeyen bir yara fark ederseniz bu bölgeyi temiz tutun ve başka ciddi bir durumun ekarte edilmesi için doktorunuzu ziyaret edin.

4. Dilde veya ağzın içinde çıkıntılar:

4. Dilde veya ağzın içinde çıkıntılar:

Ağzın iç kısmında, diş etlerinde veya boğazda herhangi bir şişlik, özellikle beyaz renkliyse endişe kaynağı olmalıdır. Bunlar muhtemelen önemli şeyler olmasa da, dikkatli olmak ve doktorunuz tarafından muayene edilmek önemlidir.

5. İştah kaybı veya yutkunma sorunları:

5. İştah kaybı veya yutkunma sorunları:

Sindirim sisteminizdeki herhangi bir değişiklik veya herhangi bir tür bozulma, vücudun beslenme ve iyileşme gibi süreçleri yönetme yeteneğini bozduğundan endişe kaynağı olmalıdır. Ani ve açıklanamayan bir iştah kaybı yaşarsanız, bu konuda doktorunuzla konuşmanız çok önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bağırsak hareketlerinde herhangi bir değişiklik:

6. Bağırsak hareketlerinde herhangi bir değişiklik:

Bağırsak hareketlerinizde iki günden fazla süren olağan dışı herhangi bir şey endişe kaynağı olmalıdır. Dışkınızda kan bulursanız, dışkınız daha koyu veya daha açık görünürse, dışkınızı yaparken ağrı hissederseniz, kabızsanız, ishaliniz varsa veya dışkınızda mukus bulursanız, doktorunuzu ziyaret etmeniz sağlığınız için önemlidir. Bu semptomların bazıları kolon kanserinin göstergesidir ve acil tıbbi muayene ve tedavi gerektirir.

7. İdrarda herhangi bir değişiklik:

7. İdrarda herhangi bir değişiklik:

Tıpkı bağırsak hareketlerinizde olduğu gibi, mesane işlevinizde fark ettiğiniz herhangi bir anormal değişiklik de endişe kaynağı olmalıdır. Akış, miktar, renk, koku, içinde köpük veya kan olup olmadığı, bunların hepsini sürekli kontrol edip herhangi bir değişiklik durumunda doktorunuza bildirmeli, ve vücutta kanser olup olmadığı kontrol ettirmelisiniz.

8. Açıklanamayan kanamalar:

8. Açıklanamayan kanamalar:

Açıklanamayan ve normal adet döngünüz sırasında olmayan herhangi bir kanamanın kontrol edilmesi ve rahîm, meme başı veya herhangi bir vücut salgısından gelen kanın bir doktor tarafından incelenmesi gerekir.

9. Ses tonunda değişiklik:

9. Ses tonunda değişiklik:

Ses perdesi veya tonundaki değişiklikler gibi sesinizdeki herhangi bir değişiklik, bunlara boğaz enfeksiyonu veya boğaz ağrısı eşlik etmiyorsa, gırtlak kanserinin göstergesi olabilir ve doktorunuz tarafından muayene edilmesi gerekir.

10. Açıklanamayan öksürük:

10. Açıklanamayan öksürük:

Grip veya başka bir üst solunum yolu enfeksiyonuna atfedilebilecek öksürük oldukça zararsızdır. Ancak sürekli öksürüyorsanız ve bunun açık bir nedeni yoksa kanser akciğerinizde, yemek borunuzda, boğazınızda veya midenizde büyüyor olabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın