Görüş Bildir
Haberler
Veteriner Hekim, Apartmandaki Hayvanseverlere Savaş Açtı!

etiket Veteriner Hekim, Apartmandaki Hayvanseverlere Savaş Açtı!

Batuhan
27.02.2017 - 12:59 Son Güncelleme: 27.02.2017 - 15:31

Bugün İzmir'in Bornova ilçesinden okuyanı hayrete düşüren bir haber basına yansıdı. Oturdukları apartmanın giriş kapısı yanına, sokaktaki kedilerin beslenmesi için mama kabı ve kedi evi koyan hayvansever anne- kıza, bina yönetimi tarafından dava açıldı.  Ancak hukuki süreç devam ederken ve dava henüz sonuçlanmadan kedi evleri apartman yöneticisi tarafından kaldırıldı. Anne ve kızının savcılıktan koruma talebinde bulunduğu aktarılan bilgiler arasında. 

Olayı ilginç ve tartışılır hale getiren şey ise bina yöneticisinin bir veteriner hekim olması... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre İzmir Bornova'da, Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki Yıldızhan Apartmanı'nın giriş kapısının yanına sokaktaki sahipsiz kedilerin beslenmesi için mama kabı, yağmur ve soğuktan korunmaları için de kedi evi koyan hayvanseverler Firdes Çırpıcı ile kızı Meral Çırpıcı Gürsoy, apartman sakinleri ile tartışmaya başladı. Apartman sakinleri geçen mayıs ayında yaptıkları toplantı ile mama kabı ve kedi evinin buradan kaldırılması, bina çevresindeki başka yere de konulmaması konusunda karar aldı. Bu karara rağmen hayvanseverler kedi evini kaldırmayınca, apartman yöneticisi Veteriner Hekim Saygun Ürgen, kaldırılmasının sağlanması için dava açtı. İzmir 3'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan bu dava henüz sonuçlanmadı.

Zincirini kesip kedi evini kaldırdı

Zincirini kesip kedi evini kaldırdı

Dava süreci devam ederken yönetici Saygun Ürgen, bir süre önce zincirini kestiği kedi evini buradan alıp, kullanılmaması için apartmanın içine bir yere kaldırdı. Bunun üzerine Firdes Çırpıcı ile Meral Çırpıcı Gürsoy, yöneticisi Saygun Ürgen ile apartman görevlisi Nurettin Okluoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kulübeyi kaldırmalarının görüntülerinin yer aldığı, apartmanın güvenlik kamerası görüntüleri de delil olarak verildi.

Bina yöneticisi veteriner hekime sosyal medyadan da tepkiler geldi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binada oturan hayvanseverler tehdit edildiklerini öne sürdü

Binada oturan hayvanseverler tehdit edildiklerini öne sürdü

Hukuki süreç devam ederken, Ürgen ve Okluoğlu tarafından tehdit edildiklerini öne süren, aynı binada oturan hayvanseverler anne Firdes Çırpıcı ve kızı Meral Çırpıcı Gürsoy, can güvenliklerinin tehlike altında olduğunu öne sürerek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvurdu. Yapılan başvuruyu değerlendiren savcılık, Firdes Çırpıcı ile kızı Meral Çırpıcı Gürsoy için bir ay süreyle koruma kararı verdi. Anne Çırpıcı ve kızı, herhangi bir olumsuz durumla karşılaştığında polisi arayıp yardım isteyecek.

'Biz insanlık vazifemizi yapıyoruz'

'Biz insanlık vazifemizi yapıyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de son yıllarda sahipsiz sokak hayvanlarına bakan hayvanseverlerin sık sık hayvanları sevmeyenler tarafından şiddete ve hakaretlere uğradığını dile getiren Meral Çırpıcı Gürsoy, 'Koruma kararı örnek bir karar. Sahipsiz hayvanları soğuktan korumak ve barınacak bir yuva imkanı sağlamak neden suç olarak görülsün. Biz insanlık vazifemizi yapıyoruz. Apartman yönetecisi ve görevlisi tarafından tehdit edildiğimiz için bu başvuruda bulunduk' dedi.

Şiddet sarmalının ilk halkalarından birini hayvanlara yönelik şiddet oluşturuyor.

Öte yandan hayvanlar içimizi ısıtan haberlerin baş kahramanı olmayı da sürdürüyor...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
517
124
66
30
21
16
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mrycgr

Apartmanın içerisinde oluşabilecek kedi köpek pisliğini, apartman kapısına hayvanların girip çıkabileceği küçük bir kapı yapmakla çözmek mümkün. Hem azıcık i... Devamını Gör

esen-miray-yilmaz

Aslında o mamaları da kedi köpek dağıtmıyor ki insanlar dağıtıyor. Kötü insanlar, yaramaz çocuklar dağıtıyor. Tekmeliyorlar su kaplarını. O yemekleri koyanla... Devamını Gör

haylaz adam

anlıyoruz ki hayvan sevgisinden değil karnını doyurmak için veteriner olmuş... yazık. çok yazık

haylaz adam

bende bastım ödeştik :)))

Ömer Çetin

İşyerimin deposunda anne kedi öldü 4 yavru kaldı bağışıklık sistemlerini kurtarmak için debelenip duruyorum. Bir sabah bir uyandım biri olduğu yerde dönüyor ... Devamını Gör

Aytaç Güdürü

kardeşim bu arkadaşın veteriner dükkanı yok başkasıyla karıştırıyorsun günah işliyorsun . bu arkadaş barınak veterineri