Görüş Bildir
Haberler
Ölecek Olan Bebeğinin Organlarını Bağışlamak İçin Hamileliğini Devam Ettiren Cesur Anne

etiket Ölecek Olan Bebeğinin Organlarını Bağışlamak İçin Hamileliğini Devam Ettiren Cesur Anne

İkinci çocuklarını bekleyen Keri ve Royce Young geçtiğimiz aylarda bekledikleri bebeğin minik bir kız çocuğu olduğunu öğrendiler. Ama ne yazık ki, mutlulukları 20-hafta taraması sonrası bebeklerinin anensefali olduğunu öğrenmeleriyle yıkıldı. Ne yazık ki bebekleri, beyninde ve kafatasında gelişimin eksik olması nedeniyle doğunca yaşayamacaktı ve zorlu bir karar süreci onları bekliyordu. Böylesine üzücü bir durumda cesur davranabilen ailenin hikayesi sizi de çok etkileyecek hikayesini theladbible.com'dan sizler için derledik.

Kaynak: http://www.theladbible.com/more/inspi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Keri bebeği doğurmaya ve en azından sağlıklı organlarıyla başkalarına umut olmaya karar verdi.

"Bu kolay bir karar değildi, önümüzdeki 20 hafta boyunca onun tekmelerini hissedeceğim, hayat vermeye devam edeceğim ve doğduktan sadece birkaç saat sonra onu kaybedeceğim."

"Bu kolay bir karar değildi, önümüzdeki 20 hafta boyunca onun tekmelerini hissedeceğim, hayat vermeye devam edeceğim ve doğduktan sadece birkaç saat sonra onu kaybedeceğim."

Bir kız çocuklarının olacağını öğrenince Eva ismine karar verdikleri bebeklerinin hayatta kalamayacağını öğrendiklerinde, doktor onlara bebeğin organlarını bağışlayabileceklerini söyledi.

'Ne yapmam gerektiğini biliyordum ama sadece bunu yapabilecek kadar kendimi güçlü hissetmiyordum. Çünkü bebeğimin hayatta olduğunu hissederek geçireceğim 20 hafta vardı ve sonrası korkunç bir hüzün.'

Keri, diğer bebeklerin hayatını kurtarabilmek için hamileliğine devam etmeye karar verdikten sonra birçok kişiden iyi dileklerini ve desteklerini içeren mesajlar aldı.

Çift, insanları hamilelik süreciyle devamlı güncel tutabilmek için bir Facebook sayfası oluşturdu.

Çift, insanları hamilelik süreciyle devamlı güncel tutabilmek için bir Facebook sayfası oluşturdu.

Royce Facebook sayfalarında duygu yüklü bir gönderi paylaştı:

'Güzeller güzeli eşimin kanepede uyuyuşunu izliyordum. Kocaman göbeğinde birine can verişini düşündüm ve kızımızın çok kısa yaşayacağını bilerek bunu devam ettirecek kadar cesur olan inanılmaz bir kadındı. Gerçekten hayatında yaşayacağı en kötü anlardan olacağı şüphesiz olan, yeni bulduğu bebeğini kaybeceğini bilmesine rağmen, bu kararı alması neredeyse 1 dakikadan kısa sürdü, bencilce davranmadan sadece başkalarına yardım edebilmek için bunu yapmaya karar verdi. Bu zamana kadar gördüğüm en güçlü insandı.'

Peki herkes donör olabiliyor mu?

Peki herkes donör olabiliyor mu?

Organ bağışı, İngiltere'de ve dünyanın neredeyse birçok yerinde pek yaygın değil. İngiltere olarak bakacak olursak, evet her yıl neredeyse yarım milyon insan hayatını kaybediyor ama herkesin organlarının bağışlanmasını kabul ettiği bir kaydı olmadığı için sadece %1'lik bir dilim donör olabiliyor.

Ancak Fransa bu durumun üstesinden gelebilmek için İspanya ve Avusturya'nın izinden ilerlemeye karar verdiı ve bir yasa çıkardı. 1 Ocak itibariyle,  'rızasının olduğu farz edilerek', organlarını bağışlamak istemediğini belirtmediği sürece, herkes ölümünden sonra otomatikman donör sayılıyor. Organlarını bağışlamak istemeyenlerin National Rejection Register'a başvurmaları gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
384
208
80
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
layd hamdiye

işte böyle İNSAN olunuyor..her insan mintanı giyen İNSAN olmuyor.

gökhan gök

İnşallah bebeğin organlarını DAVID ROCKFELLER'in eskiyen organlarının yerine takmazlar yoksa çok üzülürüm. :( :( :(

gökhan gök

Organlar 20 yaşından büyük hiçbir insana nakledilmemeli, ha olur adam 50 yaşında öldü ama organ nakli için sırada bekleyen 40 yaşında hatta 30 yaşında bir in... Devamını Gör