Görüş Bildir
Haberler
Verdikleri Eğitimin Yanında Harika Kampüsleriyle de Öğrencilerin Kalbini Çalan Üniversiteler

etiket Verdikleri Eğitimin Yanında Harika Kampüsleriyle de Öğrencilerin Kalbini Çalan Üniversiteler

ozcanmine
04.08.2018 - 01:22

Her sene öğrencilerimizin, üniversite hayali kurup canla başla çalıştığını biliyoruz. Peki üniversite tercih ederken nelere bakmalıyız. Tamam, güzel eğitim veren ve akademik açıdan öğrenciyi geliştirme amacında olan üniversiteler daha öncelikli. Bir küçük detayla... Üniversite yalnızca eğitim alınan yer değil, aynı zamanda bir nevi hayatı öğrendiğimiz bir yerdir. Özellikle kampüs yaşamı oldukça cezbedici. Hangi üniversitelerin kampüsleri iyi biliyor musunuz? 

Türkiye'nin en iyi kampüslerine sahip üniversiteleri sizler için derledik. Belki tercihlerinizde etkili olur. 😋

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara)

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara)

Hepimizin bildiği gibi ODTÜ başarılarıyla konuşulan bir üniversite olsa da onu cezbedici yapan bir diğer özelliği de görkemli kampüsü.

1960'lı yıllarda öğrenciler ve ODTÜ çalışanları tarafından ağaçlandırılma çalışması başlatılan ODTÜ kampüsü meyvelerini verdi. Kampüsün içinde okulun kendi adını taşıyan ODTÜ Ormanı bulunmaktadır.

Kampüs sınırları içerisinde bulunan Eymir Gölü, ODTÜ'nin en önemli su kaynaklarından biridir, desek? Evet, ODTÜ'nün su ihtiyacı Eymir Gölünün etrafındaki derin su kaynaklarından sağlanmakta... 

Eymir Gölü'nde öğrenciler ve çalışanlar, kürek antrenmanları yapabilmektedir. Aynı zamanda piknik yapma ve balık avlama gibi etkinlikler için de imkân bulabilmekte.

Ne dersiniz? Sizce de ODTÜ güzel bir tercih değil mi?

Boğaziçi Üniversitesi (İstanbul)

Boğaziçi Üniversitesi (İstanbul)

Kampüslerini, Güney, Kuzey, Kandilli ve Kilyos Kampüsleri olarak dörde ayrılan Boğaziçi Üniversitesi, eğitiminin nicelik ve niteliğine kampüslerinin güzelliğini de katmak istemiş. 

Üniversitenin doğu sınırında olan ve pek çok binanın burada olduğu Güney Kampüs'ünde, Rumelihisarüstü tarihi kalesini bünyesinde barındırmakta ve üniversitenin en eski binaları burada bulunmaktadır.

Boğazın Asya yakasında bulunan Kandilli kampüsünde, tarihi, ulusal sismik istasyonlar ağının merkezi ve üniversitenin ünlü araştırma merkezi Kandilli Rasathanesine ev sahipliği yapmaktadır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon)

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon)

Karadenizin doğasıyla ve deniziyle iç içe olup eğitim almak ister misiniz? 

Kanuni Yerleşkesi adı verilen kampüs, Karadeniz Limanı ve havaalanına bakmasının yanı sıra eşsiz bir Karadeniz manzarası sunuyor. Endemik ağaçların yer aldığı ormanlarıyla beraber muazzam bir fırsat sunan KTÜ, aynı zamanda 1000 kişilik bir stadyum, olimpik yüzme havuzu, 3 minyatür futbol sahası, tenis kortları, basketbol, voleybol ve squash sahalarını da bünyesinde barındırıyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi, Yunusemre ve İki Eylül Kampüsleri olmak üzere iki kampüsüyle öğrencilerine ev sahipliği yapmakta. 

Yunusemre Kampüsünde, 500 kişilik açık tribünlü bir spor sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu olmakla beraber öğrencilerine aktivite imkanları da sunmakta. Ayrıca Yunusemre Kampüsü şehir merkezine yaklaşık 10 dakikalık mesafede.

İki Eylül Kampüsünün manzarası o kadar güzel ki, Japon Bahçesi’ndeki pek çok bitki büyülemeye yetiyor.

Galatasaray Üniversitesi (İstanbul)

Galatasaray Üniversitesi (İstanbul)

Boğaza karşı eğitim görmek ister misiniz? Evet tam da yerindesiniz! 

Kaliteli eğitiminin yanı sıra boğazın eşsiz manzarası ve tarihi binalarıyla kampüsünün oldukça görkemli olduğunu söyleyebiliriz. Girdiğiniz andan itibaren kendinizi başka bir dünyada gibi hissedeceğiniz bu kampüste eğitimin yanı sıra yaşam da oldukça keyifli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Tıp Fakültesi hariç diğer tüm fakülteleri içinde barındıran Beytepe Kampüsü Hacettepe'nin ana kampüsüdür diyebiliriz.

Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük kampüslerinden birisi olan Beytepe Kampüsü, içinde öğrenci yurtları, alışveriş merkezi ve kafeteryaları ile birlikte en güzel kampüslerden birisi. Oldukça yeşil olan Beytepe Kampüsü'nde aynı zamanda Yeşil Vadi göleti ile birlikte yürüyüş alanları, spor sahası, olimpik yüzme havuzu ve eşsiz bir Ankara manzarası da var. Yurtlara son giriş gece 2 olduğu için kampüs de sürekli olarak canlıdır.

İstanbul Teknik Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi

Ayazağa, Taşkışla, Maçka, Gümüşsuyu ve Tuzla yerleşkeleri bulunan İTÜ, öğrencileri için uçsuz bucaksız imkanlar sunmakta.

Ana yerleşim birimi olan Ayazağa yerleşkesinde rektörlük binası ve pek çok fakülte yer almaktadır. Bu kampüste bulunan Mustafa İnan Merkez Kütüphanesi, Kültür ve Sanat Birliği, Spor Birliği ve 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi kampüsün yoğun yaşam alanlarıdır. 

Bunlarla beraber, kampüste bulunan oldukça geniş kapasiteli öğrenci yurtları, İTÜ öğrencilerine standartların ötesinde bir yaşam kalitesi sunmaktadır.

Çukurova Üniversitesi (Adana)

Çukurova Üniversitesi (Adana)

Seyhan Baraj Gölü'nün doğusunda kalan Balcalı Kampüsü, pek çok ağaç türü ve farklı bitki türleriyle sanki doğal bir yaşam alanını andırsa da, öğrencilerine ev sahipliği yapan bir yerleşke. 

Modern mimarisiyle dikkati çeken 4 bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu’nda çeşitli etkinlikler düzenlenilen kampüste ayrıca 3 spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve futbol sahası bulunmaktadır.

Gazi Üniversitesi (Ankara)

Gazi Üniversitesi (Ankara)

1926 yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulan üniversitenin, Merkez Yerleşke - Rektörlük, Beşevler, Emek, Maltepe, Çankaya, Gölbaşı, Ostim, Polatlı, Kahramankazan Yerleşkesi gibi pek çok yerleşkesi bulunmaktadır. 

Ulaşım imkanlarının hayli iyi olduğunu belirtmek gerekiyor. Merkez Yerleşke içerisinde büyük bir atletizm sahasının bulunmasının yanı sıra büyük ve donanımlı  kütüphanesiyle araştırma yapmak ve ders çalışmak imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca kampüs içerisinde pek çok kafeterya da bulunmakta.

İnönü Üniversitesi (Malatya)

İnönü Üniversitesi (Malatya)

Engelsiz yaşam için çalışmalarını sürdüren İnönü Üniversitesinin Merkez Kampüsü oldukça geniş ve donanımlıdır. Engellilere yönelik eğitim ve uygulama merkezlerinin yanında ‘Engelsiz Kampüs’ çalışmasıyla da Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biridir. 👏

Kampüs alanı, çok amaçlı kültür salonları, sosyal tesisleri, spor ve rekreasyon alanları ile öğrencilerin ders dışı zamanlarını en verimli biçimde değerlendirmelerine olanak sunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akdeniz Üniversitesi (Antalya)

Akdeniz Üniversitesi (Antalya)

Antalya'nın göz bebeği olarak anılan Akdeniz Üniversitesi, kampüs yaşamıyla da hem çalışanlarına hem de öğrencilerine geniş imkanlar sunmaktadır. YÖK bünyesindeki herkesin de faydalanabildiği muhteşem havuzunun yanı sıra kaliteli yemek servisleriyle de kampüs içerisindeki yaşamı canlandırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
272
128
92
25
13
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın