Görüş Bildir
Haberler
Uzaktan Eğitim İçin Alabileceğiniz En İyi Laptoplar!

Uzaktan Eğitim İçin Alabileceğiniz En İyi Laptoplar!

Barış Toku
01.04.2023 - 10:03

Ülke genelindeki tüm üniversite öğrencileri 12 Şubat tarihinden itibaren uzaktan eğitim ile derslerini takip ediyor. Hal böyleyken, en büyük ihtiyaçlar listesinin başlarında akıllı tabletleri veya dizüstü bilgisayarları görüyoruz. Bu teknolojik cihazlara olan talep hayli artmışken, hangisinin ne tür alanlar için uygun olduğu sorusunun cevaplarında büyük bilgi eksiklikleri mevcut. Bugün sizin için kamerasıyla, ekranıyla ve çoklu işlev performansıyla uzaktan eğitimde sizi asla pişman etmeyecek laptoplardan bahsettik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lenovo IdeaPad 3

1. Lenovo IdeaPad 3

Listemizde ilk olarak dizüstü bilgisayar piyasasının ağır abisi Lenovo'nun en en ince bilgisayarlarından var. Lenovo IdeaPad 3, taşıma kolaylığı ve hafifliği ile sizi asla yalnız bırakmamak için tasarlanmış bir bilgisayar. Tasarımına kıyasla oldukça güçlü donanımlar taşıyan laptop, 15,6 inç ve FHD+ çözünürlüklü ekranı ile online derslerde hiç bir şey kaçırmamanız için birebir. IdeaPad 3 ayrıca, işlemci olarak Intel i5 çalışıyor. Mevcut işlemci 8GB RAM ve 256GB SSD ile eşleştiriliyor. Cihaz, bu bellek değerlerinin haricinde Intel Iris Xe paylaşımlı grafik kartı ile de oyunlarda iyi performans değerleri sergiliyor. Son olarak, Windows 11 ile çalışan bilgisayarın tek şarjda 8,5 saatlik bir kullanım ömrü ve iyi çözünürlük sunan bir web kamerası var.

2. Casper G770

2. Casper G770

Listemizin ikinci bilgisayarı Casper G770, adeta bir performans abidesi. Casper'ın güçlü bilgisayarı 15.6 inç boyutunda ve FHD+ çözünürlük sunan IPS LED teknolojili bir ekrana sahip. Performansını Intel i5 yongasına borçlu olan G770, 500 GB SSD ve 8GB RAM ile çalışıyor. 

Cihaz ayrıca, 4 GB bellekli Nvidia GTX 1650 grafik kartı sayesinde oyun bilgisayarlarıyla yarışıyor. G770'in diğer özellikleri arasında, dahili web kamerası, Windows 11 Home işletim sistemi ve 5 saatlik pil ömrü yer alıyor.

3. Huawei Matebook D15

3. Huawei Matebook D15

Uzaktan eğitim için ideal bir diğer bilgisayar ise tasarım harikası Huawei Matebook D15. Bilgisayar, 15.6 inç IPS LED teknolojili ekranı sayesinde FHD+ çözünürlükte video izleme ve yayın takip etme deneyimi sunuyor. Performans tarafında Intel i5 işlemciden güç alan laptop, 8 GB RAM ve 256GB SSD birimlerini de bünyesinde barındırıyor. 

IdeaPad 3'e benzer şekilde Huawei Matebook D15 de Intel Iris Xe yerleşik grafik kartı ile çalışıyor. Windows 11 Home 64bit işletim sistemini taşıyan ve sadece 1.5 kg ağırlığındaki bilgisayar. dahili web kamerası, iyi mikrofonu ve 10 saate kadar pil ömrü sunan bataryası ile uzaktan eğitim için yaratılmış.

4. Apple MacBook Air M1

4. Apple MacBook Air M1

Listenin son üyesi ise Apple'ın eski M1 işlemcisi ile hiç de fena işler çıkarmayan MacBook Air. Diğer bilgisayarın yanı sıra sadece Apple ekosisteminden çıkmış ürünlerle donatılan bilgisayar, 13.3 inç boyutunda LED bir ekrana sahip. Söz konusu ekranda 2560 x 1600 piksel çözünürlükte görüntüler sunan bir grafik kartı mevcut. M1 işlemcisinin yanında 8GB DDR4 RAM tercih edilmiş olan üründe veri depolama için ise  256GB SSD bulunuyor. macOS işletim sistemi ile çalışan ürünün pil ömrü 18 saate kadar çıkarak sizle kalkıp sizle yatıyor. Dahili web kamerasına da sahip olan MacBook Air Apple MacBook Air, 1,29 kg'lik ağırlığı ile listenin en hafifi.

Peki sizce bu bilgisayarlardan hangisi uzaktan eğitim için en uygun seçenek? Yorumlarda buluşalım..

Peki sizce bu bilgisayarlardan hangisi uzaktan eğitim için en uygun seçenek? Yorumlarda buluşalım..

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın