Görüş Bildir
Haberler
Uzak Doğu'nun Vazgeçilmezi Çin Mutfağı Denince Ankara'da Akıllara İlk Gelen Restoranlar

Uzak Doğu'nun Vazgeçilmezi Çin Mutfağı Denince Ankara'da Akıllara İlk Gelen Restoranlar

Uzak Doğu mutfağı günden güne daha çok talep gören mutfaklardan biri olmakla birlikte Asya'nın doğu bölgelerini kapsarken özellikle Çin ile ön plana çıkıyor. Taze malzemelerin kullanımı, çeşitlilik, baharatlar ve sunum açısından fazlasıyla dikkat çeken Çin mutfağı sağlıklı ve lezzetli yemekler sunması nedeniyle dünya genelinde popüler hale geldi ve tabii ki Başkent Ankara'da da Çin mutfağını müşterileriyle buluşturan mekanlar artmaya başladı.

Biz de henüz denememiş olanlar, farklı lezzetler denemeyi sevenler ve hali hazırda zaten Çin mutfağına hakim olanların da yeni mekanlarla tanışması için Ankara'daki en iyi Çin restoranlarını derledik. Kimisi yılların eskitemediği kimisi de yeni açılmış olmasına rağmen ilk sıralarda yer almayı başarmış bu mekanlara gelin birlikte bakalım.

Chinabloom

Chinabloom

Söz konusu Uzak Doğu mutfağı olunca Chinabloom Ankara'da akla gelen ilk mekanlardan olacak kadar başarılı. Ümitköy'ün sevilen alışveriş merkezi olan Galleria'da bulunan Chinabloom, hem dekor hem yemekler konusunda sizi büyüleyecek. Bunların yanı sıra ilgili personelleri ve tavsiyeleri de hoşunuza gidecek. Biz de bir tavsiye verecek olursak gittiğinizde mutlaka şefin spesiyallerinden Chili Soslu Buğulama Somonu deneyin deriz.

Adres: Mutlukent Mahallesi 2432. Cadde No:97 B Blok /14, Galleria Alışveriş Merkezi, 06810 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelimeyle Mü kem mel. Buharda mantı, moğol işi tavuk, kyoto california roll ve maki roll söyledik. Hepsi inanılmaz lezzetliydi. Yemek öncesinde baharatlı salata ve alkolsüz kokteyl, yemek sonrasında yasemin çayı ve dilek kurabiyesi geldi. Çalışanlar da çok ilgili ve güler yüzlüler. Bizim için çok keyifli bir akşam yemeği oldu.

Bilkent York Street

Bilkent York Street

Ankuva AVM'nin gözbebeklerinden olan Bilkent York Street, Uzak Doğu'nun özellikle Çin mutfağına yoğunlaşmış bir işletme olmakla birlikte bu konudaki ustalıklarını müşterilerine kanıtlıyor. Bir gidenin gerek atmosferinden gerekse de lezzetlerinden etkilenerek mutlaka tekrar gittiği mekana en kısa sürede sizin de gitmenizi öneririz.

Adres: Üniversiteler Mahallesi 1598 Bilkent Plaza serpmeleri, Ankuva AVM 12/29, 06800 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Daha önce hiç denemediğim bir yerdi. Keşke önceden gitseydim dedim. İlgi alaka üst düzeyde, çok güzel bir menüleri var bu ara sokak yemeği konsepti Ankara'da yaygınlaştı ve burası güzel bir şekilde yer etmeyi başarmış. Porsiyonlar büyüktü, özellikle Moğol tavuğa bayıldım. En kısa sürede diğer ürünleri de deneyeceğim.

Guangzhou Wuyang

Guangzhou Wuyang

Guangzhou Wuyang ise Ankara'nın en eski Çin Restoranlarından biri. Farklı lezzetleri denemeye açık biriyseniz Guangzhou Wuyang sizi hem menüsüyle tatmin edecek ve hem de atmosferiyle Çin'e ufak bir yolculuk yapmanızı sağlayacak. Yolunuz düşerse mutlaka Jajangmyeon'i denemelisiniz.

Adres: Kavaklıdere, Bestekar Cd 88/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara’nın en eski uzak doğu restoranıdır. Kimçi ikramı çok lezzetli, acılı ekşili çorba tatlı ekşi tavuk ve karides çok lezzetli. Özellikle Ankara’da yabancı misyonunun tercih ettiği bir yer. Yıllardır aynı lezzet teşekkür ediyorum.

City Wok

City Wok

City Wok, Çin, Japon ve Hint mutfağına özel uzmanlaşmış bir restoran. Eğer Uzak Doğu mutfağına yeni adım atacaksanız, burası en iyi tercihlerden biri olmaya aday. Dana etli noodlelarını deneyerek başlayabilirsiniz bunun yanı sıra Deep Fried Salmon Roll sushi seçeneği de harika bir tercih olabilir. Ayrıca Acılı Kavrulmuş Karidesler de mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden.

Adres: Ayrancı, Aziziye Mahallesi, Portakal Çiçeği Sokak, No: 1/F Aşağı, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Açık ara Ankara'da en sevdiğim uzak doğu restoranı. Sake maki ve karışık sebzeli Çin böreği söyledim ben. Suşi açısından bence en iyi yer. Ayrıca bi börek ne kadar lezzetli olabilir ki demeyin, hayal edemeyeceğim kadar lezzetli. Mekan küçük, sakin ve minnoş, çalışanları çok kibar. Keşke daha fazla puan verebilme şansımız olsaydı.

Quick China

Quick China

Ankara'da 8 şubeye sahip olan Quick China kendini tüm Ankara'ya sevdirdi ve alıştırdı desek abartmış olmayız.  Uzak Doğu mutfağının seçkin markalarından biri olan Quick China, bu konuda Ankara'nın enlerinden.  Yalnızca Çin değil, Japon ve Tayland mutfağını da en leziz haliyle servis eden mekan zincir sayabileceğimiz bir işletme haline gelmiş olmasına karşın her şubesinde kaliteli ve leziz hizmeti sürdürebilenlerden.

Adres: Mustafa Kemal, Tepe Prime, 06510 Çankaya/Ankara

Üniversiteler Mahallesi 4. Cad, Bilkent Center 3/37, 06800 Çankaya

Beştepe, Söğütözü Cd., 06560 Yenimahalle/Ankara

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 2864. Cd. 15/C, 06810 Çankaya/Ankara

Koru, Arcadium AVM, 2432. Cd. no:192 D:Z11, 06810 Çankaya/Ankara

Çayyolu mahallesi 2661/1 sokak 3E/7 Serkule (Köy İçi, 06810 Çankaya/Ankara

Büyükesat, Uğur Mumcu Sk. No:64/B, 06700 Çankaya/Ankara

Oran mahallesi Zülfü Tigrel caddesi Kuzu Effect AVM 1K 08, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara’daki en en başarılı şube, farklı farklı yemekler denedim hepsi çok çok lezzetliydi çok tavsiye ederim servis hizmet çok iyi akşam gidecekseniz mutlaka rezervasyon yaptırın, tek kelimeyle çok iyi. Rakamlar ortalama ve/veya ortalamanın biraz üzerinde ne yediğinize göre değişiyor.

Chinese & Sushi Express

Chinese & Sushi Express

Çin mutfağı konusundaki başarısının bir getirisi olarak Türkiye'nin birçok ilinde özellikle de İstanbul'da birçok şubesi olan Chinese & Sushi Express, bu mutfağa ilgisi olanların mutlaka denemesi gereken türden. Geleneksel ve yenilikçi uzak doğu esintilerini, zengin menüsüyle misafirlerine en iyi şekilde sunan mekana gittiğinizde menülerine özel sushilerine şans vermelisiniz.

Adres: Söğütözü, 1. Sk. No:7, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Zengin menüsü ve güler yüzlü çalışanları var. Seçimleriniz noktasında size yardımcı oluyorlar. Doyurucu ve atıştırmalıkları süper. Ambiyans olarak da güzel dizayn edilmiş üstelik müzikleri de rahatsız etmiyor.

Çin Seddi Restaurant

Çin Seddi Restaurant

'Restorant şıklığı ve kafe rahatlığı' mottosuyla hizmet vermekte olan Çin Seddi Restaurant, 1999 yılında açılmış köklü işletmelerden biri. Butik lezzet anlayışı ile Uzak Doğu mutfağının eşsiz tatlarını deneyimleyebilme şansı sunan mekan, kötü bir deneyimle ayrılmanızın mümkün olmadığı bir yer.

Adres: Ayrancı, Hoşdere Cd. No:127, 06690 Çankaya/Ankara

Mustafa Kemal, MAHALL AVM, Dumlupınar Blv., 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Yaklaşık iki senedir düzenli olarak gittiğim, sadece kendim değil çevremdeki herkesi keyifli bir akşam yemeği yemek için götürdüğüm harika bir restoran. Bana Uzak Doğu mutfağını sevdiren, ilk kez sushi denediğimde tavsiyeleriyle bize yardımcı olan oldukça ilgili ve güler yüzlü bir işletme sahibi de var. Menüdeki çoğu şeyi denedim bu süre zarfında, kötü diyebileceğim tek bir şey olmadı.

SushiCo

SushiCo

Müşterilerine Çin, Japon ve Tayland mutfağını sunan SushiCo da Ankara'da Uzak Doğu denince ilk tercih edilenlerden oluyor. Yalnızca Ankara değil Türkiye'de Uzak Doğu lezzetinin ilk ve en büyük restoran zinciri olan SushiCo, Uzak Doğu mutfağını sevdiren bir işletme. Konumuz olan Çin mutfağına gelecek olursak da mekanda yalnızca Çin'e özgü lezzetleri de rahatlıkla bulabilir ve tadına varabilirsiniz.

Adres: Çayyolu Mahallesi 1933.Angora Bulvari, Sokak, Beysupark No:16 D:No:209, 06800 Çankaya

Beştepe, 1263. Sokak No:2, 06510 Çankaya/Ankara

Oran, Turan Güneş Blv. No:182 D:77, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: SushiCo markasının tüm özelliklerini taşıyan, lokasyon itibariyle de çok iyi bir noktada olan Çayyolu SushiCo, gerek hizmet kalitesi gerekse ürün çeşitliliği olarak herkese tavsiye edebileceğim bir yer. Özellikle fiyat avantajı yaratmak ve farklı tatları denemeniz adına, Bento menüleri tavsiye ederim. Çocuklu aileler için de çocuk menüsü çok güzel.

SushiMeet

SushiMeet

Henüz yeni açılmış olsa da her müşterilerinin memnun ayrılmasını sağlayacak kadar başarılı ve leziz Çin yemekleri sunan SushiMeet, ilerleyen zamanlarda akla gelen ilkler arasında yer alacak bizden demesi. Lezzetlerinin yanı sıra dizayn konusunda da oldukça güzel olan SushiMeet, ilgili çalışanlarıyla da gönlünüzü çelecek diyebiliriz.

Adres: Kentkoop Mah. 1864. Cad. Siyasal 92 Albayrak Apt No:24/E, 06370 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Evime yakın olduğu için denemek istedim. Sushi Meet Set söyledik, Ankara’da adı bilinen diğer pek çok uzak doğu restronanından daha lezzetliydi. Mekan küçük olduğu için oturma düzeni biraz sıkışık ancak ferahtı. Bundan sonra her zaman sushi sipariş vereceğim restoranı buldum 😄 Teşekkürler.

Far East Wok

Far East Wok

Seveceğiniz mekanlardan bir diğeri ise Far East Wok, Ankara'nın işlek semtlerinden olan Bahçelievler'de yer alıyor. Asya mutfağını müşterilerine sunan mekanda özellikle tavuk yemekleri çok meşhur. Türk mutfağının da vazgeçilmezlerinden olan tavuğu bir de onların yorumlarıyla tadın deriz.

Adres: Yukarı Bahçelievler, 69. Sk. No:3/A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kunpao tavuk favorim. Moğol işi tavukları da güzel. Karides cipsi de güzeldi. Acılı-ekşili çorba çok az denemiştim daha önce beğenmediğim için tekrar deneme cesareti bulamıyordum fakat buradaki gerçekten hoştu, daha az acılı olmasını rica ettim, acı-ekşi oranı güzel oldu. Bir tanesi oldukça doyurucu.

Chinese Wood'n Wok

Chinese Wood'n Wok

Oldukça sempatik ve butik bir Çin restoranı olan Chinese Wood'n Wok, fiyat-performans konusunda sizi çok memnun edecek. Müşterilerini en iyi şekilde ağırlayabilmeyi hedef edinmiş işletme ikramlarıyla, lezzetleriyle ve güler yüzlü personelleriyle sizlere de kendini sevdirecektir. Kültürümüz için alışılmışın dışında kalan Çin mutfağıyla henüz tanışmayanlar, işte aradığınız mekan Chinese Wood'n Wok!

Adres: Umut, Bağlar Cd. 185/A, 06670 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Muadillerinden bin kat daha lezzetli restoran.. Sahipleri ve çalışanları inanılmaz sıcakkanlı ve tatlı insanlar. Menüler inanılmaz özenli, porsiyonlar doyurucu ve sıcacık geliyor. Mutlaka yerinde görüp yemelisiniz. Her şey için teşekkürler harika bir deneyimdi.

Ankara'nın mekanlarıyla ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın