Görüş Bildir
Haberler
Uykusuz Her Gece! İnsomnia Testine Göre Ne Kadar Uykusuzsun?

Uykusuz Her Gece! İnsomnia Testine Göre Ne Kadar Uykusuzsun?

Galina Grigoryevna
24.08.2018 - 16:20 Son Güncelleme: 18.09.2019 - 12:43

Çağımızın hastalıkları arasına girmiş sayılan insomnia uykusuzluk içeriyor. Uykusuz geceler ve devamında birçok bahaneyle uyuyamama hastalığı. Kronikleşmiş olarak devam eden bu hastalık artık çağımıza girmiş bulunmakta.

Testi çöz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uykusuz her gece dedik... Senin uykunu getiren içecekler neler?

2. Senin için zamanın geçmediği anlar oldu mu?

3. Bu kelimelerden hangisi senin aklını başından alıyor?

4. Psikolojik rahatsızlığın olsaydı hangisi olurdu?

5. Bağımlılık yapan en büyük şey nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir hayvan besleseydin bu ne olurdu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

İnsomniasın!

Sen ''Uykusuz her gece yorgun ve ölesiye...''. Kesinlikle uyuyamıyorsun. Bu bir problem mi bilemeyiz fakat özellikle kafana son zamanlarda takılan problemler nedeniyle asla uyuyamıyorsun. Kendini yenilemeye ve dinlemeye ihtiyacın var. Böyle giderse uyku problemlerin ortaya çıkabilir. Kendini toparlamaya ve yeni bir sayfa açmaya ihtiyacın var. İnsomnia çağımızın uyku hastalığı sana vurmuş. Uyumadan önce kafanı açman gerekiyor ve sakinlemen gerekiyor. Sorunları uykudan önce kafandan atman gerekiyor. Problemlerini yatağa taşıma sevdiklerin de bunu sıkıntı edebilir. Aran bozulabilir. Dikkatli davranmalısın ve kendine gelmelisin. Uykusuz her gece...

Bazen uykusuzsun!

Bazı günler uyuyamadığın oluyor fakat bu insomnia olacak kadar değil. Fakat o yola girebilirsin. Kendine iyi bakmazsan bu durum ciddileşebilir. Gün içinde yaşadığın sıkıntıları kendine büyük problemler haline getirmeye devam edersen bu durum ileriler. Bir de kesinlikle şu telefonu elinden biraz olsun bırakman gerekiyor. Kendin için değilse insanlık için yapmalısın. Bizce mutluluk iyi bir uykudan geçiyor. İyi bir uyku yaşamadıktan sonra gün içinde nasıl diri olabilirsin ki. Ara ara uykusuzluğun seni sıksa da bazı günler öyle derin uyuyorsun ki tıpkı bir kedi yavrusu gibi. İnsanların her söylediğini kafana taktığın için haftada 2 - 3 kere uykusuz kalabiliyorsun. Kendin için en iyisini seçmelisin. Bir de yastığını falan değiştirsen iyi olur.

Uykusuz değilsin!

Uykun seni bazen ele geçirecek derece olsa da normal her insanda olan uykusuzluk kadar. Yani normal bir durum anormallik sezemedik. Biraz takıntılı bir insansın o yüzden çok nadiren uyuyamadığın geceler oluyor farkındayız. Bunlar da gelip geçici bir durumu gösteriyor. Kesinlikle böyle uzun süre uyuyamadığın durumlar olmuyor. Bazen çok heyecanlandığın için bazense kafana takılanlardan ötürü uyuyamıyorsun. Kendin için iyi bir şey yap ve bir tatile çık. Hayatında seni sıkıntıya sokan insanlardan uzak dur ve hayır demeyi bir an önce öğren.

Uykucusun!

Sen dünyada var olan en uykucu 50 kişinin arasına girebilirsin. Çok uykucusun ve gününün çoğunu uyuyarak geçirebilirsin. Uyku senin için en vazgeçilmez durum ve uykusuz yapamazsın. Uyku senin diğer yanın gibi. Taşta, toprakta, koltukta, sandalyede her yerde uyuyakalabilirsin. Bu konu hakkında komik anıların da var. Birilerinin omzunda uyuyakalmak gibi veya en olmayacak anda uyuyakalmak gibi. Uyku senin diğer adın gibi olmuş artık. Gamsızlığından mı bilemeyiz ama kimse senin uykunu bölemiyor. İstediğin kadar kahve iç seni etkilemiyor. Sen kesinlikle uykucuların en başısın. Taç giyinenisin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
438
392
115
92
72
68
61
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Robin

çok alakasız sorular ya bu ne böyle

neva

hicbir icecek uykumu getirmiyo. niye hicbiri şıkkı yok?

Neslihan Nisan

3 tane kahve icsem yine uyurum dedim insomnia ciktim 😂