Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Hayatımız Boyunca Evimiz Olan Yurtlarda Pratik Şekilde Yapabileceğimiz Leziz Yemekler

etiket Üniversite Hayatımız Boyunca Evimiz Olan Yurtlarda Pratik Şekilde Yapabileceğimiz Leziz Yemekler

Tuğba Erdem
14.01.2022 - 18:19

Liseden sonra başka şehre üniversite okumaya gidenler barınma ihtiyaçlarını gidermek için genellikle yurtlara yöneliyor. Mutfağın ve pek çok imkanın bulunmadığı bu yurtlarda zevkleri kişiselleştirmek için özel çaba harcamanız gerekiyor.Yine de canınızın çektiği Yemeği yapmak dert olmaktan tamamen çıkabilir. Bu tüyolara birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Wafflecılara para kaptırmaya son!

1. Wafflecılara para kaptırmaya son!

Yurt odanızın rahatlığında waffle yapabileceksiniz. Bu tarz tariflerin başlangıç maliyeti çok gibi görünse de birim başı maliyet kesinlikle daha ucuz oluyor. Kalorifer peteğinin üzerinde ısıttığınız waffle'ı kettleda erittiğiniz çikolata ile buluşturun. Üzerine ekleyecekleriniz ise haya gücünüzle sınırlı. Buraya gerekli malzemeleri ekledim.

2. Öğrencinin dostu menemen!

2. Öğrencinin dostu menemen!

Menemenin nasıl yapıldığıyla ilgili bir soru işaretiniz yoktur zaten. Önemli olan ocak olmadan yapabilmek. KYK yurdunun tüm ince noktalarına hakim olan Betül, bize bunu da göstermiş. Malzemeleri doğradıktan sonra pişirme kağıdının arasında sırayla ütülüyoruz. Evet, ütülüyoruz. Ütünün ısısıyla malzemelerimiz pişmiş oluyor. Pazar kahvaltılarınızı şenlendirmeye hazır olun!. 

Uygun fiyatlı ütüyü buradan alabilirsiniz. Menemen içinse gerekli her şey şurada mevcut.

3. Bildiğiniz gibi KYK yurtlarında 'parmak hakkı' denilen yemek fişleri var.

3. Bildiğiniz gibi KYK yurtlarında 'parmak hakkı' denilen yemek fişleri var.

Bu hakları kullanmadığınız zaman başka şeyler alabiliyorsunuz. Örneğin kahvaltı yapmayacaksınız. Birkaç roll ekmek, kaşar ve sucuk alarak sonrasında tost yapmak için kullanabilirsiniz. Gece acıkmaları yurtlarda oldukça meşhurdur. Bu anlarda ekmeğinizin arasında koyun malzemeleri, yağlı kağıda sarıp basın ütüyü. Tostunuz hazır! 

Ben çok tost yiyorum diyorsanız da malzemeleri buradan alıp depolayabilirsiniz.

4. Üniversite hayatında sık sık yiyeceğiniz bir yemek olan çiğ köfteyi odada yapmak hayal gibi gelebilir.

4. Üniversite hayatında sık sık yiyeceğiniz bir yemek olan çiğ köfteyi odada yapmak hayal gibi gelebilir.

Ancak test edildi onaylandı; yapılıyor. Oda arkadaşlarınız sıra gecesi düzenleyip eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Pişmeyen bir yemek olduğu için sadece sıcak su ile halledebiliyorsunuz. Gerekli malzemeleri buradan alabilirsiniz. 

Yok ben uğraşamam öyle tek tek malzemelerle diyorsanız şuradaki hazır setlerle şipşak halledebilirsiniz.

5. Diyar diyar tüm Anadolu lezzetlerini yapmaya and içtik.

5. Diyar diyar tüm Anadolu lezzetlerini yapmaya and içtik.

Şimdiki durağımız Bursa. İskender yapıyoruz. Minik minik kestiğimiz ekmeklerimizin üzerine, artık aşina olduğumuz ütü yöntemiyle iskenderleri pişirip atıyoruz. Üzerine kettleda benmari usulü erittiğimiz tereyağı ve salçayı da dökünce mis gibi iskenderimiz hazır!  Gerekli malzemeleri buraya ekledim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tatlı krizleri için birebir: kedi dili pastası.

6. Tatlı krizleri için birebir: kedi dili pastası.

Çocukluğumuzda bol bol yediğimiz kedi dili üniversite ile beraber hayatımızdan kayıp gidiyor adeta. Bu gelenek ölmesin, yaşasın. Yurtta kedi dili pastası ayinleri yapın. Üstelik çok basit yapımız. Artık pek çok KYK yurdunda buzdolabı da olduğundan dondurması da dert değil. Sıralama belli: krem şantiyi çırp, kedi dillerini sütle ıslat, diz ve üzerine sos dök! Keyifle yiyeceğiniz pastanız hazır!

Buradan malzemelerine ulaşabilirsiniz.

7. Birkaç farklı tüyom daha var:

7. Birkaç farklı tüyom daha var:
steemitimages.com

Özellikle yazın buz gibi bir içeceğin hayali ile odaya geldiğinizde hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız toz içecekleri 1,5 litrelik sulara karıştırarak içeceğinizi hazırlayın. Kola zaten pahalanmış. En uygun yöntemlerden birisi toz içecek!👍 Buraya ekledim.

8. Yurtlarda artık çamaşır ve kurutma makineleri mevcut.

8. Yurtlarda artık çamaşır ve kurutma makineleri mevcut.

Hala öyle mi bilmiyorum ama pek de iyi kurumuş olmazlardı çamaşırlar. İlla bir havalandırıp sermek gerekirdi. Koridordaki çamaşırlıklarda ise yer bulan altın bulmuş gibi sevinirdi.  

Kalorifer peteklerine asacağınız buradaki aparatla kolayca kıyafetlerinizi kurutabilirsiniz. Elde yıkadığınız iç çamaşırı gibi kıyafetler içinde çok kullanışlı.

9. Yurt demek birlikte yaşamanın gereklerine uymak demek.

9. Yurt demek birlikte yaşamanın gereklerine uymak demek.

Eğer ayı oda arkadaşlarınız yoksa ışıklar genellikle 12'de kapanır. Eğer daha erken uyuyacaksanız uyku bantları sizi ışıktan rahatsız olmaktan kurtarır. Odadaki herkesin günlük rutinleri aynı olmayabiliyor. Bu sebeple tedbirli olmakta fayda var. Buradan uyku gözlüklerini satın alabilirsiniz.

10. Uyku sırasında tek olumsuzluk ışık değil elbette.

10. Uyku sırasında tek olumsuzluk ışık değil elbette.

Yan yatakta parti varken uyumak zorunda kalacağınız anlarda olabilir. Sesi engellemek için kulak tıkaçları çok etkili. Hem daha huzurlu uyup dinç olursunuz hem de arkadaşlarınızın eğlencesi bölünmemiş olur. Askere gidenlere sıkça önerilen bu ürün yurtta nasıl yayınlaşmadı hayret. 

Yurt her zaman öğretici bir yer olmuştur. Sizin dünyanızdan başka dünyalarında var olduğunuz, insanların ne kadar iyi, ne kadar kötü olduklarını daha iyi süzgeçlersiniz. Kendi küçük dünyanızın aslında bambaşka olabileceğini öğrenirsiniz. Ayrıntılara takılmadan keyfini çıkarmaya bakın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
25
13
11
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abuzer Kömürcü

Fenomen olma uğruna saçma şeyler yapan bu kardeşimize tez zamanda acil şifalar diliyorum

Pasif Kullanıcı

yağlı kağıt ya da pişirme kağıdı firmalarının yerinde olsam reklam yüzü yaparım bir şekilde. kızın yerinde olsam kullandığım yağlı kağıtları blurlar öyle gös... Devamını Gör

Ilker Ekici

Sen master chef 'te olmalısın.