Görüş Bildir
Haberler
Tüm Aileyi Bir Araya Getirecek Eğitici ve Geliştirici Aktiviteler

etiket Tüm Aileyi Bir Araya Getirecek Eğitici ve Geliştirici Aktiviteler

Busena
14.01.2022 - 15:00

Günün stresini üstünüzden atarken çocuğunuzla kaliteli vakit geçirmenizi sağlayacak aktiviteleri sizin için araştırdık. 

Tüm aile bireylerinin keyifle oynayacağı, oynarken pozitif düşüncede kalarak günün stresini tekrar tekrar hatırlatmayacak, el, göz, beyin koordinasyonu geliştirici aktivite önerilerimiz şöyle: 👇🏽

''Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.’’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belirlenmiş konularla ilgili resim yapmayı günlük rutininize ekleyebilirsiniz.

Aslında çocukların çizdiği resimler günlük niteliğinde.Çocuklarınız her gün mutlaka resim çiziyor biliyoruz fakat her akşam gününüzün nasıl geçtiğini çocuğunuzla beraber çizip boyarsanız, hem kendiniz için hem çocuğunuz için bilindik fakat aşırı etkili bir aktivite rutini oluşturmuş olursunuz. Böylece onların psikolojik gelişimlerini inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Drama tüm aileye iyi gelecek aktivitelerden.

Aileyi bir araya getirmekle kalmayıp çocuğunuzun, kendinizin ve eşinizin belirlenen konulardaki yaklaşım, duygu ve düşüncelerini anlamanız ve anlamlandırabilmeniz için muhteşem bir aktivite. Parmak kuklaları ve kostümlerle dramalarınızı daha da gerçekçi hale getirebilirsiniz.

El, göz, beyin koordinasyonunu güçlendirecek aktiviteler kime iyi gelmez ki?

Başlarda zorlayıcı olsa da eğlenceli olduğundan kendini defalarca oynatan jenga ve benzeri oyunlar her yaş grubunun el, göz ve beyin koordinasyonunu zaman içinde ciddi oranda geliştiren aktivitelerden.

Evde ailece küçük bir hayali geziye çıkabilirsiniz.

Daha önce bilmediğiniz bir yere seyahat etme hayali kurmak için çocuğunuzun odasında toplanın. Daha sonra hayali yerinizin ne kadar maceralı, ne kadar yeşil, seyahat esnasında neler olacağını sırayla bir cümleyle tasvir ederek canlandırın. Lego ve oyun hamurlarıyla hayali gezintinizi görsellerleştirebilirsiniz.

Bilinçli olarak anlamsız hareketler yapın.

Bu aktiviteyi evde çocuğunuzla baş başa olduğunuz sürelerde gerçekleştirebilirsiniz. Bilinçli anlamsız hareketler çocuğunuzla olan bağınızı güçlendirirken kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak. Parti gözlükleriyle saçma hareketler işini daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuğunuzun sosyalleşme becerisini daha da geliştirmesini istiyorsanız oyunlarınızın içine temaslı anlar serpiştirebilirsiniz.

Çocuğunuzun sosyalleşme becerisini daha da geliştirmesini istiyorsanız oyunlarınızın içine temaslı anlar serpiştirebilirsiniz.

Çocuğunuzun fiziksel bağ kurmasını desteklemek için onunla oynadığınız oyunlarda belirli sınırları olan temassal eklemeler yapın. Çocuklar temaslarınızı, ''annem-babam bana dokunmaktan hoşlanıyor'' şeklinde yorumlayacağından çevresiyle de bağlarını kuvvetlendirmeye daha açık hale gelecektir. 

Not: Başlarda sarılma fikri onlara garip gelebilir bu normal bir davranıştır. Zamanla uyumlandıklarını göreceksiniz. 🥰

Tabii her zaman oyun oynama fırsatınız olmayabilir.

Öyle zamanlarda çocuğunuzun doğru etkinlik kitaplarıyla baş başa kalmasını sağlayabilirsiniz. Mesela sizinle oyun oynayamadıkları günlerde İngilizce eğitim kart ve etkinlik kitaplarıyla dil gelişimlerini ilerletmelerini sağlayabilirsiniz.

Ailece oynadığınız oyunları daha da keyifli hale getirmeniz için size bir koleksiyon hazırladık.

İçinde oyunlar, etkinlikler, kırtasiye önerileri ve İngilizce eğitim setlerinin yer aldığı bir koleksiyon hazırladık. Özellikle Cortex oyunlarını incelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Önerilerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın