Görüş Bildir
Haberler
5 İlde IŞİD Operasyonu

5 İlde IŞİD Operasyonu

Hande öçalan
11.10.2015 - 17:33 Son Güncelleme: 11.10.2015 - 18:11

Adana'da IŞİD'e eleman kazandırdığı suçlamasıyla bir kişi tutuklandı. Zanlının üzerinde, farklı illerden Suriye’ye gideceklerin isim ve iletişim bilgilerinin olduğu çok sayıda doküman ele geçirildi. Farklı illerde de örgüte yönelik operasyonlar vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Adana'da 1 Tutuklama:

Adana'da 1 Tutuklama:

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'e yönelik operasyonda, örgütün 'cihat çatışma bölgesi' diye adlandırdığı Suriye’ye gitmek için kente gelen 9 Cezayir ve 3 Fas vatandaşına ev kiralayan ve örgüt adına ilde 'sorumlu' düzeyde faaliyet gösteren İ.Ç.'nin gözaltına alındığı belirtildi.

Zanlının yapılan işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandığı ifade edilen açıklamada, İ.Ç.'nin üst aramasında farklı illerden Suriye’ye gideceklerin isim ve iletişim bilgilerinin bulunduğu çok sayıda dokümanın ele geçirildiği duyuruldu.

Açıklamada, soruşturma kapsamında daha önceki tarihlerde yine zanlının kentteki Mithatpaşa mahallesinde aynı amaçlar için kiraladığı evde 4 Fransa, bir İtalya, bir Endonezya, bir Suudi Arabistan, bir Almanya, bir Tunus ve bir Mısır vatandaşının yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bu yıl içinde örgüt adına 'sözde cihat çatışma bölgeleri' olarak adlandırılan yerlere gitmek için kenti geçiş güzergâhı olarak kullanan 31 farklı ülkeden 75 kişi hakkında idari işlem yapıldığı belirtildi.

Konya'da 14 kişi Yakalandı:

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de, IŞİD ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir grubu takibe aldı.

Uzun süren takibin ardından çalışmalarını tamamlayan ekipler, düzenledikleri operasyonlarla IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla 1'i kadın 14 kişiyi kent merkezindeki adreslerinde yakaladı.

Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Urfa'da 14 Gözaltı:

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise teknik ve fiziki takibin ardından merkez ve bazı ilçelerdeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, Mehmet Âkif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İzmir ve Antalya'da Operasyonlar:

İzmir'in Menemen ilçesinde ise, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişilerin IŞİD adına faaliyette oldukları ve ikametlerinde boru tipi bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Özel harekât ve çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle düzenlenen 'Şafak' operasyonuyla A.B (30), M.K (42), A.D (20), İ.T (27), O.D (37), H.Ç (33) ve Y.K'yi (23) gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametinde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca, tabancaya ait fişekler, uzun namlulu silaha ait fişekler, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, ifade için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Antalya'da düzenlenen operasyonda ise IŞİD üyesi olduğu öne sürülen 8 kişi yakalandı. Zanlıların, Irak ve Suriye'deki IŞİD üyeleriyle sürekli irtibat halinde oldukları belirlendi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam