Görüş Bildir
Haberler
Ülkelerin, Dünyanın Geri Kalanını Oldukça Şaşırtacak Birbirinden Farklı Gelenekleri

Ülkelerin, Dünyanın Geri Kalanını Oldukça Şaşırtacak Birbirinden Farklı Gelenekleri

Penny
23.04.2019 - 09:35

Her ülkenin kendine özgü yaşam tarzı ve gelenekleri var. Bize oldukça normal gelen birçok alışkanlık dünyanın başka bir yerinde oldukça garip görülebiliyor.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-places/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hindistan'da tuvalet kağıdı yok.

Birçok turist Hindistan'da tuvaletlerde tuvalet kağıdı bulunmadığına şaşırır. Aslında, tuvalet kağıdı yerine tuvaletin yanında bulunan küçük bir kovadan gelen su kullanılır. Tuvalet kağıdını kullanmak genellikle boruları tıkayabileceğinden ve ekstra atık yaratabileceğinden kullanılmaz.

Endonezya'da evlendikten sonra tuvalet kullanılmaz.

Endonezya'daki Tidong topluluğunda, evli bir çiftin, evlendikten sonra 3 gün boyunca tuvalete gitmesine izin verilmiyor. Bunun, evliliklerine kötü şans getireceğine inanılır. Yeni evlilere, az miktarda yiyecek ve su verilir ve bu geleneği bozup bozmadıkları aile üyeleri tarafından izlenir.

Maasai'de tükürerek selamlaşılır.

Maasai'de tükürerek selamlaşılır.

Tükürme, pek çok kültürde kabalık sayılırken, Kenya'nın Masai kabilesinde selamlamanın ve saygı göstermenin geleneksel bir yoludur. Kabilenin üyeleri, selamlaşmadan önce ellerine tükürürler. Hatta bunu yeni doğmuş bebeklere ve  gelinlere onları kutsamak ve iyi şans getirmek için de yaparlar.

Meksika'da sarı bir gül hediye etmeyin.

Meksika'da sarı bir gül hediye etmeyin.

Güller, dünyanın hemen hemen her yerinde duyguları göstermek için harika bir hediyedir. Bununla birlikte, renk seçerken dikkat etmek gerekir. Bazı ülkelerde bazı gül renkleri özel anlamlar ifade eder. Meksika'da, sarı bir gül yerine kırmızı gül hediye etmek çok daha iyidir. Çünkü bizim kültürümüzde sarı gül ayrılık anlamına geldiği gibi, Meksika kültüründe de ölüm anlamına gelir.

Almanya'da bir düğünden önce tabak kırılır.

Almanya'da bir düğünden önce tabak kırılır.

Bir Alman düğününden birkaç hafta önce, Polterabend olarak bilinen bir gelenek gerçekleştirilir. Çiftin yakınları çiftin evinin önünde tabak vb. eşyalar kırarlar. Daha sonra oluşan bu yığını gelin ve damat birlikte temizler. Bunun iyi şans getireceğine ve çiftin evliliklerinde birlikte çalışmalarını teşvik ettiğine inanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Danimarka'da doğum gününü bekar olarak kutlamak;

Danimarka'da doğum gününü bekar olarak kutlamak;

16. yüzyıldan kalma eski Danimarka geleneği bugün hala devam ediyor. Bir kişi doğum gününde bekar olursa, arkadaşları onu tarçına bulayacaktır. Geleneğin, kıta etrafındaki seyahatleri nedeniyle evlilik için vakti bulunmayan Danimarka'lı baharat tüccarlarından bugüne aktarıldığı düşünülmektedir.

Venezuela'da geç kalmak problem değil.

Bunu daha önce duymuşsunuzdur. Venezuela'da bir etkinliğe, toplantıya ya da partiye katılıyor olsanız da, insanların başlangıçta planladıklarından daha geç gelmesi sık görülen bir durumdur. Venezüellalılar iş söz konusu olduğunda rahat bir tempo izliyorlar ve büyük sosyal etkinlikler için geç gelmek ortama büyük bir giriş yapmak demektir.

Macaristan'da içmeden önce bardakları tokuşturmayın.

Bu tarihi gelenek 1848’den geliyor. Avusturya, Macar devrimini atlatmalarının ardından bunu bardakları tokuşturarak kutlamış. Sonuç olarak, Macarlar bardakları bir daha tokuşturmamaya karar vermiş.

Mermi karıncalar vs Brezilyalı çocuklar

Mermi karıncalar vs Brezilyalı çocuklar

Brezilya'nın Sateré-Mawé kabilesinde, bir çocuk belli bir yaşa geldiğinde mermi karıncalarıyla dolu eldivenler giyerek geleneksel bir dans gösterisi yapmak zorundadır. Bu tören oldukça zorlu bir olaydır, çünkü bir mermi karınca ısırığı, dünyadaki en acı veren böcek ısırıklarından biridir.

Vanuatu'da iyi bir hasat için bungee jumping şart!

Vanuatu Pentekost Adası'nda, erkekler tarafından gerçekleştirilen bu törenin iyi bir hasat dönemi sağladığı söylenir. Erkekler ayaklarına sarmaşık bağlanarak uzun tahta kulelerden atılır. Bunun hem bir erkeğin fiziksel sağlığına iyi geleceğine hem de tatlı patatesin hasat mevsiminde iyi şans getireceğine inanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'da bekarların komik şapkalar giydikleri bir gün vardır.

Fransa'da bekarların komik şapkalar giydikleri bir gün vardır.

Fransa'da 25 Kasım'da bekar kadınlar Sainte Catherine’yi kutluyor. Sainte Catherine evlenmemiş kadınların koruyucu azizi olarak bilinir. Bu günde, 25 yaşına ulaşmış kadınlar, bilgeliği ve inancı temsil eden yeşil ve sarı şapkalar giyerler. Bazıları günü yakında evlenme umuduyla kutlarken, bazıları bekar hayatlarını gururla kucaklar.

Güney Afrika'da değişik yeni yıl kutlaması;

Güney Afrika'da değişik yeni yıl kutlaması;

Yeni yıl birçok ülkede havai fişeklerle kutlanırken Güney Afrika'da durum biraz farklı. Yeni yıla girildiği an insanlar mobilyalarını pencereden dışarıya, sokaklara atıyorlar. Bu gelenek, kimsenin yaralanmamasını sağlamak için güvenlik kuvvetleri tarafından izlenir.

Finlandiya'da iş toplantıları saunada yapılabilir.

Sauna, Finlandiya kültürünün önemli bir parçasıdır. İşletme konularını ve hatta politikaları tartışmak için ideal bir yer olarak hizmet vermektedir. Aslında, iş dünyasında meslektaşların veya iş ortaklarının birlikte saunaya gidip daha rahat bir ortamda konuşmaları bir gelenektir.

Çin'de gelinler düğünden önce ağlarlar.

Birçok kültürde düğün, kahkahalarla dolu bir törendir. Çin'de ise geleneksel olarak bir gelin düğünün bir ay öncesinde ağlatılır. Tıpkı bizdeki kına gecesi adeti gibi. Bunun evliliklerine neşe getireceğine inanılır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
68
35
25
16
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ÖzlemH

bungee jumping maddesindeki gif gerçek mi :/

Deniz

Ben kesinlikle Venezuelaya taşınıyorum.

Merdan Rozyyev

Mağarada mı yaşıyorsun be adam? Hiç mi dünyadan haber takip etmiyorsun? :D

Pasif Kullanıcı

-Baba, Hindistan'da tuvalet kağıdı yok! +Nee, tuvalet kağıdını mı çalmışlar? -Baba, tuvalet komple yok