Görüş Bildir
Haberler
Uçakta Mahsur Kalandan Ehliyet Sınavında Uyuyana! İnanmakta Zorluk Çekeceğiniz Enteresan Uyku Hikayeleri

Uçakta Mahsur Kalandan Ehliyet Sınavında Uyuyana! İnanmakta Zorluk Çekeceğiniz Enteresan Uyku Hikayeleri

Kumsal
15.10.2023 - 16:33

Hitler'in yenilgisinin uykuyla bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya sörf yaparken uyuyakalan ünlü ismi? Öğrenmek için tık tık, içeriğimize👇

Kaynak: https://www.toptenz.net/10-unbelievab...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Iraklı bir adam yaşadığı kasabanın işgali boyunca uyudu!

10. Iraklı bir adam yaşadığı kasabanın işgali boyunca uyudu!

2014 yılında, Iraklı bir saat ustası olan Muhammed Ebu Ali; Mahmur kasabasında her gün olduğu gibi uyudu. Uyandığında kasabada kalan tek kişi oydu. IŞİD güçlerinin kasabaya girip kontrolü ele geçirmesi üzerine  kasaba bir gecede boşaltılmıştı. Daha da ilginci, Ali'nin uyandıktan sonra ne olduğunu bile fark etmemiş olmasıydı. Sabah birkaç saat boyunca evinin etrafında dolandı; film izledi, klimasını tamir etti ve normalde ne yapıyorsa onu yaptı. Ancak akşam ezanı gecikince bir şeylerin ters gittiğini anladı.  Evinin dışından gelen seslerden dolayı dışarı çıktı ve kendini silah zoruyla tutulurken buldu. Kimliğini kanıtlamak zorunda kaldı.

9. Salyangoz yıllarca müzede sergilendikten sonra uyandı.

9. Salyangoz yıllarca müzede sergilendikten sonra uyandı.

1800'lerin ortalarında, Londra'da bulunan British Museum'a bir salyangoz koleksiyonu bağışlandı. Salyangozlar Mısır'dan toplanmıştı ve bu nedenle ziyaretçilerin ilgisini çekiyordu. Dört yıl sonra bir zoolog, kabuklardan birinin üzerinde alışılmadık bir kaplama olduğunu fark edip salyangozun yaşadığından şüphelendi. Salyangozu çıkarıp suya attı ve canlandığını gördü. Bu salyangoz, 1852'de gerçekten ölene kadar zoologun bakımında canlı tutuldu.

8. Bir kadın, Jonestown Katliamı boyunca uyudu.

8. Bir kadın, Jonestown Katliamı boyunca uyudu.

1978'deki Jonestown Katliamı'nda bir tarikatın dokuz yüzden fazla üyesi, siyanürlü bir içecek içerek ölmüştür. Bu olay, 'KoolAid içmek' deyiminin ortaya çıkmasına neden olmuştur. (İngilizcede bu deyim bir fikre körü körüne inanmak anlamına gelmektedir. bknz. drink the cool-aid) Katliam, tarikatın insanları zorla alıkoyduğu suçlamalarından sonra gerçekleşmiştir. ABD'li bir kongre üyesi, tarikatın Guyana'daki yerleşkesine gitmiş ve oradan ayrılırken saldırıya uğramıştır. Daha ilginç olan şey ise tarikat lideri Jones'un toplu intihar emri verdiği sırada, yetmiş altı yaşındaki üye Hyacinth Thrash'ın uyuyakalıp uyanınca herkesin öldüğünü fark etmesi.

7. Eminem, Oscar Ödülü'nün takdimi boyunca uyudu!

7. Eminem, Oscar Ödülü'nün takdimi boyunca uyudu!

Birçok insan için ödül almak büyük bir olaydır. Ödül törenlerine katılmak da büyük bir meseledir ki Akademi Ödülleri'nin her sene büyük bir heyecanla yayınlanmasının nedeni de budur. Ancak bu, herkes için geçerli bir durum değil. 2003 yılında, Eminem'in '8 Mile' filminde yer alan 'Lose Yourself' şarkısı Akademi Ödülü'ne aday gösterilmişti. Kazanamayacağını bildiği için evde kalıp kızıyla vakit geçirmeye karar veren Eminem, ödül sunulmadan önce uyumuş bile! Ertesi gün kızının okula götüreceği için uykusunu alıp dinlenmek istemiş!

6. Edwin Rose adlı bir vatandaş, Büyük Baskın boyunca uyudu.

6. Edwin Rose adlı bir vatandaş, Büyük Baskın boyunca uyudu.

Büyük Baskın, İkinci Dünya Savaşı'daki savaş esiri kurtarma operasyonlarının en ünlülerindendi. Bu operasyon boyunca Filipinler'de Cabanatuan adlı bir yerde gerçekleşmiş ve Japonya tarafından tutulan beş yüzden fazla savaş esiri kurtarılmıştır. Baskın; Amerikan Ordusu Ranger'ları, gerillalar ve Alamo İzcileri tarafından gerçekleştirilmiştir. Kurtuluşu pek de başarılı olmayan bir savaş esiri ise Kanadalı Edwin Rose'du. Rose'un kampta tuhaf bir ünü vardı. Belki de bu; yaşlı, neredeyse kör, sağır ve garip biri olmasından kaynaklanıyordu. Rose ordudan değildi ve operasyondan hemen önce tuvalete gidip sızmıştı. Ayıldığında çevresindekilerin yokluğunu hissetse de bir şey yapmadı. Sabah herkesin gittiğini fark edince kamptan ayrıldı ve yoldaki gerillalar tarafından bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Diyabet hastası sahipleri uyurken onların ayak parmaklarını yiyen köpekler mevcut!

5. Diyabet hastası sahipleri uyurken onların ayak parmaklarını yiyen köpekler mevcut!

Diyabet hastaları zayıf dolaşım problemlerinden ötürü sıkıntı çekerler. Periferik nöropati gibi sorunlar diyabet hastalarının ayak parmaklarında ve ayaklarında ampütasyon gerektirebilecek ciddi hasarlara yol açabilir. Michigan'da bir adam, yaşadığı sinir hasarı nedeniyle ayak parmağının enfekte olduğunu fark etmedi. Aslında bir ampütasyona ihtiyacı vardı ama bunu anlayamadı. Neyse ki Jack Russell cinsi köpeği Kiko, adamın ayak parmağını uykusunda kemirip koparmıştı.

4. Dick Van Dyke, bir sörf tahtası üzerinde uyuyup denizde kaybolmuştu!

4. Dick Van Dyke, bir sörf tahtası üzerinde uyuyup denizde kaybolmuştu!

Dick Van Dyke'nin dediğine göre kendisi bir keresinde uyuyakaldığı için denizde kaybolmuş! Sörf öğrendiği sıralar, uykuya daldığında dalgalar onu savurmuş. Uyandığında ise karayı görememiş. Karaya nasıl çıkacağı hakkında hiçbir fikri olmayan Dick'e sanki bir Disney filmindeymişçesine bir grup yunus ona yolu göstermiş!

3. Bir yolcu, uyuyakalmasından dolayı uçakta kilitli kalmış!

3. Bir yolcu, uyuyakalmasından dolayı uçakta kilitli kalmış!

Bazı kişiler, uçağa biner binmez uyuyakalır. Geç saatlerde yapılan uçuşlar bu durumun bir nedeni olarak gösterilebilir. Uykusu ağır kişiler bile genellikle iniş sırasında uyanır ve inmeye hazırlanır. Fakat 2010 yılında, Amerika'da bir kadın yolcu; yurt içi bir uçuş sonrası uyandığında içeride tek başına ve kilitli kaldığını fark etti. Uçuş ekibiyle beraber elli yolcu da uçaktan ayrılmıştı. Yolcu, nihayetinde hava yollarına dava açtı. Bir temizlik görevlisinin onu uyandırdığını fakat terörist olmadığı anlaşılana kadar orada tutulduğunu iddia etti.

2. Ozzy Osbourne, ehliyet sınavlarında uyuyakalmış!

2. Ozzy Osbourne, ehliyet sınavlarında uyuyakalmış!

Herkes ehliyetini ilk seferinde alamayabilir. Peki, ya on dokuzuncu seferde? Ozzy Osbourne, altmış yaşındayken başarılı olduğu ehliyet sınavı onun on dokuzuncusuydu! Sınavların ortasında uyuyakaldığını anlatan ünlü müzisyen, uyandığında başarısız olduğunu yazan bir notla karşılaştığını söylüyor. Önceki sınavlarda uyumasa başarılı olup olmayacağı meçhul tabii.

1. Hitler, müttefik güçlerin Normandiya'ya çıkarma yaptığı gün uyumuş!

1. Hitler, müttefik güçlerin Normandiya'ya çıkarma yaptığı gün uyumuş!

6 Haziran 1944 tarihinde, Hitler emirlerinde ufak bir değişiklik yapmış olsaydı müttefik güçlerine karşı daha başarılı bir savunma yapabilirdi. Daha açık olmak gerekir ise rahatsız edilmemeyi emretmeseydi müttefik güçleri geri püskürtebilirdi. Ama olmadı. 5 Haziran' uyuyacağını ve kimsenin onu rahatsız etmemesine dair bir emir verdi. Generallerinin, onun onayı olmadan büyük ve hayati kararlar almalarına izin yoktu. Bu yüzden liderleri uyanana kadar müttefik güçlerin saldırılarına karşılık veremediler. Hitler'in o gün saat 11'e veya öğle sularına kadar uyuduğu söyleniyor. Eğer bir alarm kursaydı veya emir erlerinin kendisini uyandırmasına izin verseydi tarih bambaşka olabilirdi. Ne dersiniz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Araba sürerken uyuyakaldım öyle güzel öyle tatlı ömrümde uyumamıştım demir çöpe çarpmışım sekip ön camı parçalamış çimlerde giderken beşik gibiydi uyandırmas... Devamını Gör