Görüş Bildir
Haberler
Türklerin Misafirperver Olmadığını Söyleyen Reddit Kullanıcılarının Türkiye Hakkındaki Yorumları Gündem Oldu

Türklerin Misafirperver Olmadığını Söyleyen Reddit Kullanıcılarının Türkiye Hakkındaki Yorumları Gündem Oldu

27.10.2022 - 10:20

Hem Reddit hem TikTok oldukça popüler platformlar. Dolayısıyla bu iki mecrayı bir araya getiren gönderiler çok beğeniliyor. Milyonlarca kullanıcısı olan Reddit'teki popüler soruların cevaplarını derleyerek videolar oluşturan bir TikTok kullanıcısı, 'Türk olmayan Reddit kullanıcıları Türkiye hakkında ne düşünüyor?' sorusunun yanıtlarını içeren bir gönderi daha paylaştı. Kısa sürede yoğun ilgi gören videodaki cevaplar çok dikkat çekici! Gelin, Türk olmayan kişilerin Türkiye hakkında neler düşündüğünü ve Türklerin buna nasıl tepki verdiğini mercek altına alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türklerin misafirperver olmadığını söyleyen Suriye vatandaşı çok tepki çekti.

Türklerin misafirperver olmadığını söyleyen Suriye vatandaşı çok tepki çekti.

Videodaki yorumlardan ilki, aynı zamanda en çok tepki alanlar arasında. Bir Suriye vatandaşı geçmişte Türkiye'de yaşadığını ama sonra ülkeden ayrıldığını belirtiyor. Üstelik 'İyi ki Türkiye'de değilim.' diyerek bu durum hakkındaki memnuniyetini dile getiriyor. Türklerin Suriyelilere hiç hoş davranmadığını söylüyor ve Türklerin asla misafirperver bir millet olmadığını da ekliyor. Türkiye'de büyük bir tartışma konusu olan bu sorun, sosyal medya aracılığıyla dünya çapında da konuşuluyor.

Türkiye'yi çok sevenler de var.

Türkiye'yi çok sevenler de var.

Bir diğer yorum ise Türkiye'nin güzelliğini övüyor. Bu Reddit kullanıcısı anlaşılan daha önce Kız Kulesi'ni ve Galata Kulesi'ni ziyaret etmiş. Bu yapıların muazzam olduğunu belirtirken Antalya, İzmir ve İstanbul'u da çok beğendiğini söylüyor. Bu yorumu gören Türkler, ona Türkiye'nin diğer şehirlerinden bahsederek oraları da gezmesi gerektiğini söylüyor.

Türk kızıyla yaşadığı flört deneyimi olumsuz geçen kullanıcı Türk erkekleri ile empati yapıyor.

Türk kızıyla yaşadığı flört deneyimi olumsuz geçen kullanıcı Türk erkekleri ile empati yapıyor.

Daha önce Türkiye'den bir kızla flört eden ve ilişkilerinin fazla uzun sürmediğini anlatan Reddit kullanıcısı, tüm kızların onun gibi olup olmadığını merak ediyor ve eğer öyleyse erkeklere çok üzüldüğünü söylüyor. Çünkü konuştuğu Türk kızı çok egoluymuş! Bu kullanıcı, pek çok kişiden 'Konuştuğun tek bir kızla tüm Türk kızlarını nasıl bağdaştırabilirsin?' şeklinde tepkiler alsa da erkekler ve kadınlar arasındaki esprili atışma devam ediyor.

Alex ve Fenerbahçe arasındaki o sarsılmaz bağ.

Alex ve Fenerbahçe arasındaki o sarsılmaz bağ.

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex'in Brezilya'daki bir hayranı, Alex için nasıl Fenerbahçeli olduğunu anlatıyor. Futbolculuğu bırakan ve yeşil sahalara teknik direktör olarak dönen Alex de Souza'nın hemşerisi olan Reddit kullanıcısı, Alex'in her maçını seyrettiği için maçları izleye izleye Fenerbahçe taraftarı olduğunu söylüyor. Ancak Alex gittiğinden beri takımın eskisi gibi olmadığını da ekliyor. Bu duruma çok üzülen Alex de Souza hayranına pek çok Türk ve yabancı kullanıcı katıldığını belirtiyor.

Burak Yılmaz'a sitem eden kullanıcı, girdiği bir iddiayı nasıl kaybettiğini anlatıyor.

Burak Yılmaz'a sitem eden kullanıcı, girdiği bir iddiayı nasıl kaybettiğini anlatıyor.

Futbolla ilgili bir diğer yorum ise Portekiz-Türkiye maçını izleyen Reddit kullanıcısından geliyor. Maçla ilgili bahis oynadığını belli eden sözlerin ardından penaltıyı kaçıran futbolcuyu hedef alarak 'Lanet olası adam!' diyen kişi, onun yüzünden 400 dolar kazanamadığı için sinirlendiğini anlatıyor. TikTok videosunun altındaki en çok yanıtlanan yorumlardan biri olan bu cevap birçok kişiyi epey güldürdü. Anlaşılan millî takım bir tek bizi üzmüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gündem olan videonun altında daha pek çok yorum var.

Gündem olan videonun altında daha pek çok yorum var.

Bu TikTok videosunun altında videodaki görüşler hakkında farklı yorumlar yer aldı. Bazı yorumlar görenleri güldürürken bazı yorumlar da tepki niteliğindeydi. Özellikle Türk kızlarının egolu olduğunu düşünen kişiye yapılan yorumlar, birçok kişinin bu düşünceye katılmadığını belirtiyor. Türklerin misafirperver olmadığını söyleyen yorum için de TikTok'ta birçok kullanıcı tepki gösterdi. Hatta Türkiye hakkındaki olumsuz düşüncesini dile getiren bu kişi için 'Bu misafirlik değil.' yorumları yapıldı. Futbol konusunda ise Reddit kullanıcılarının yaptığı yorumları doğru bulanlar çoğunlukta!

Video geniş kitlelere yayılmaya devam ediyor.

Video geniş kitlelere yayılmaya devam ediyor.

Yaklaşık 50 bin beğeni alan videoya şu ana kadar yaklaşık 1500 yorum yapıldı ve gönderi 100'den fazla kullanıcı tarafından paylaşıldı. Bu sayede geçen her dakika daha geniş kitlelere yayılıyor ve yeni yorumlar almaya devam ediyor. 

Peki, siz Türkiye'de yaşamayanların Türkiye hakkındaki bu görüşleriyle ilgili neler düşünüyorsunuz? Haydi yorumlara!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
23
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Suriyeliler bizden çok buranın sahibi oldu. Misafir olan biz olduk. Daha ne istiyorlar acaba.

Merffy

Sizleri İstanbul avrupa yakasındaki ünlü AVM'lere bekleriz zira biz bir parça kıyafet için 30 kere düşünürken aç gözlü yurdaşlarınız mağazaları talan etmekle... Devamını Gör

İlayda Kılıç

Şimdi linç yemeyelim de adamlar işgalci tür gibiler içine girdikleri ortamı mahvedip gidiyorlar sonra Türkler misafirperver değil yok bize kötü davrandılar f... Devamını Gör

mert

hele suriyeliye bak . 10 sene misafirlik mi olur ? suriyeye donun 20 milyon TURK gelelim 10 sene kalalim , sizin misafirperverliginizi gorelim bakalim . nank... Devamını Gör