Görüş Bildir
Haberler
Turkiye Neden Yasamak Icin Guzel Bir Yer

Turkiye Neden Yasamak Icin Guzel Bir Yer

03.04.2014 - 00:15 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 01:14

Son zamanlarda, ozellikle secimlerden sonra Turkiye'den tasinalim, bak Uruguay'da neden yasanilir veya Norvec'e tasinmak icin 15 sebep diye paylasimlar artarken, ulkemizin neden guzel oldugunu ve binlerce sehidin bu topraklarda verildigini hatirlatmak isterim.

Not: Dunya'da muhtesem bir ulke diye birsey yoktur, yolsuzluk, hirsizlik heryerde vardir.

Dipnot: Amerika'daki tecavuz orani, Turkiye'den daha fazladir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her tarafi tarih kokan bir ulkedir

1. Her tarafi tarih kokan bir ulkedir

En dogudaki Nemrut Dagindan, en batidaki Efes Antik Kentine tarihi eserler, kalintilarla cevrilidir ulkemiz. Lakin nedense Buckingham Palace'i gidip gormek daha onemlidir insanimiz icin, milattan once 65 yilindan kalma harabeleri gormek yerine.

2. Dunyadaki en buyuk metropollerden birine sahibiz

2. Dunyadaki en buyuk metropollerden birine sahibiz

Istanbul, ne kadar carpik kentlesmesi ve trafik sorunu olsada, dunyanin en turistik ve guzel yerlerinden biridir. Trafikmi dediniz? Los Angeles is cikis saati trafigine bakiniz. Carpik kentlesmemi dediniz? Fransiz banliyolerine bakiniz.

Asya ve Avrupa yi birbirine baglayan, modern kisimlarinin bulundugu kadar, tarihi de hala icinde yasatan bir yer Sehr-i Istanbul. 

Kabul edin, bogaza karsi raki veya sarap icip balik yemekmi, yoksa pis Hudson River uzerinden Jersey'e bakip et yemekmi?

3. Dogal Guzellikler. Evet bizimde Milli Parklarimiz var!

3. Dogal Guzellikler. Evet bizimde Milli Parklarimiz var!

Amerikada Yosemite Milli parkina veya Japonyada Fuji dagina bakip bizim ulkemiz cok kotu diyebilecek bir suru yeni tureyen 'Turk Hipster' tanimaktayim ne yazikki. Lakin sanki buralar veya Norvec'e tasinip her haftasonu kamp yapmaya gidicek bu arkadaslarimiz. Buyrun size Kackar daglari. Dunyada'ki en temiz oksijen depolarindan birine sahip olmayi birakin, Turkiye'de kamp yapilabilecek veya doga yurusune cikilabilecek noktalardan sadece bir tanesi.

Not: Agri dagina cikmak icin profosyonel olmaniza gerek yok. Ve ciktiginizda en tepeden 3 tane ulkeyi gorebildiginizi biliyormuydunuz?

4. Turk Yemekleri

4. Turk Yemekleri

Dunya'da butun yemeklerin kendine gore guzellikleri vardir. Bir sushi'nin yerini tatli eksi tavuk alamayacagi gibi bir Adana kebabin yerini Hamburger alamaz. Bu konuda hicbir ulkeyi one cikarmak mumkun degildir ama edingidim izlenim kadariyla dunyanin heryerinde Turk, Ortadogu yemek kulturu yaygindir. E guzel olmasaydi New York'ta 5 th Avenue da Turk restorani bulunamazdi.

5. Yerli Ickimiz

5. Yerli Ickimiz

Masalarin vezgecilmezidir, ozunde anasonuyla tatli ama isitan bir tat birakir agizinizda. Cokta tartismaya gerek yok bu ickiyi Turkiye'ye ozeldir ve Yunan rakisi bizimkinin yanindan bile gecemez.

Not: Kac tane yabanciya raki icirdiysem, hepsi bir dublede gittiler..'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ecdadimizin Onemi

6. Ecdadimizin Onemi

Kolay kazanilmamistir bu ulke bildiginiz gibi. Turkiye'nin sorunsuz biryer oldugu imajini verdiysem ozur dilerim amacim bu degil kesinlikle, bizimde bir cok sorunumuz var. Ama zamaninda Birlesmis Milletler yoktu bize topraklarimizi vericek, Israil'e yaptiklari gibi. Her karisinda atalarimizin kanindan yesermektedir o cicekler, birakip gitmek nasil kolay olsun o kadar.

7. Evet guzel fotograf cekebilmek icin Norvec'e gitmenize gerek yok!

7. Evet guzel fotograf cekebilmek icin Norvec'e gitmenize gerek yok!

Saka gibidir ki su ulkeye tasinalim konusunda, bir arkadasimiz cidden boyle bir madde koymus, Sorun oysa, simdiden soyliyim instagramda 50 begeni almak icin ucak biletine ihtiyaciniz yok!

8. At gozlukleriyle bakmiyorum

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
15
14
12
7
7
3