Görüş Bildir

Elazığ'da Hazardağlı İlköğretim Okulu 3/B sınıfında eğitim-öğretim gören Hiranur İrgören, heceleme ödevinde Türkiye kelimesini ayırmadı. Nedenini soran öğretmenine de 'Türkiye bölünmez. Türkiye tek hecedir. Bu nedenle Türkiye kelimesini hecelere ayırmadım” cevabını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türkiye bölünmez. Türkiye tek hecedir'

'Türkiye bölünmez. Türkiye tek hecedir'

Haber Türk'ten Mustafa Uc'un haberine göre, öğrencinin bu davranışı üzerine duygulanan öğretmen Handan Metin, bu olayı çevresindekilere anlattı. Hiranur’un davranışı sosyal medyada yapılan paylaşımlarla kısa sürede birçok kişi tarafından öğrenildi ve herkesi duygulandırdı. Hiranur, 'Öğretmenim demişti ki Türkiyehecelere ayrılmaz. Ben de o zaman ayırmamıştım. Öğretmenim de o zaman beni tebrik etmişti. Ailem de sevindi buna. Benimle gurur duydular. Öğretmenim bana sarıldı. Arkadaşlarım da beni tebrik ettiler. Gurur duydular' dedi.

Öğrencisinin bu davranışı üzerine duygulandığını ve ağladığını anlatan öğretmen Handan Metin, “Çok aşırı derecede gururluyum. Meslek hayatımın ilk yıllarından beri hep söylemişimdir; akademik başarı ikinci plandadır. Önce milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmek gerektiğini savunmuşumdur. Çok şükür ben bu günleri görüyorum. Çocuklarımın kalbine ektiğim vatan millet sevgisi, bayrak sevgisi tohumlandı, büyüdü, koskoca bir çınar oldu. Öğrencim adına da gururluyum. Kendi adıma da gururluyum” diye konuştu.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk de Hiranur'a çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
234
99
36
34
19
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ne alaka yani? Hecelere ayırıp ayırmamakla mı vatansever oluyoruz şimdide. Çocuğa vatanseverliği aşılamak başka olay, bu içerikteki olay çok başka bir olay. ... Devamını Gör

ilaydatrump

ülke hakkında primi bırakın artık

g

bu yaşta başlamış şov yapmaya