Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Pahalı, Avrupa'da Ucuz Olan Şeyler

Türkiye'de Pahalı, Avrupa'da Ucuz Olan Şeyler

RC
20.01.2015 - 16:24 Son Güncelleme: 01.04.2015 - 17:56

1. Otomobil

1. Otomobil

Avrupa sokaklarında markasını bile düzgün yazamayacağınız efsane araçlara rastlamanız mümkün. 

Not: Onlarda 5 bizde 15.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Akaryakıt

2. Akaryakıt

Uluslararası Taşıma Birliği'nin (İRU) açıkladığı en son verilere göre Türkiye, dünyada en pahalı akaryakıtı kullananlar arasında 4. sırada.

3. Teknoloji

3. Teknoloji

Örneğin 1200 TL’ye ülkeye giriş yapacak olan bir akıllı telefon %25 ÖTV ile 1500 liraya çıkıyor. KDV’ye de tabii tutulduğunda 1770 TL fiyata çıkıyor. Yani 1200 liralık cihaz için 570 lira vergi ödemek gerekiyor.

4. İnternet

4. İnternet

Türkler hem en pahalı İnternet’i kullanıyorlar, hem de en yasaklı onların İnternet’i.  Adil kullanım kotası altında sınırsız diye lanse edilip yine sınırlama getirilen bir uygulamaya maruz kalmakta ayrı bi can sıkıyor.

5. Kozmetik

5. Kozmetik

Kozmetik ürünlerine %18 KDV'nin yanı sıra artı olarak %20 ÖTV uygulanıyor. Böylelikle bir ürünün tüketiciye maliyeti otomatik olarak artıyor.

6. Aksesuar

6. Aksesuar

Tarz olmak bile parayla! Sadece zamanı belirten bir aracın ucuz yolluları da yok değil ama istediğiniz her şeyiyle kalite ise bazen bir maaş bazen de daha fazlası ödemek gereken adı üstünde lüks ihtiyaç. Lüks olunca da devlet kaçırmaz koyar vergiyi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Oyun

7. Oyun

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan GTA 5 Avrupa fiyatı €60 olup Türk lirasına çevirdiğimizde 168 TL olan oyun bizdeki satış fiyatı 180 TL olmaktadır.

http://bit.ly/1Dy3f6S

8. Kırmızı Et

8. Kırmızı Et

10 yıl öncesine kadar pikniğe giderken rahatlıkla alınan kırmızı et şimdi yerini tavuk etine bıraktı. Yurt dışında 3 katı kadar ucuz olan kırmızı et fiyatının Türkiye'de bu kadar pahalı olmasının nedenini yıllardan beri anlamış değiliz.

9. Futbolcu

9. Futbolcu

2 - 3 maç iyi oynadı diye diğer takımların ilgisini çeken yetenek yoksunu oyuncuların bonservisi 5 milyon euro'dan başlıyor.

10. Fast Food

10. Fast Food

Amerika’da 3 dolara bir tavuk menü alabilirken Türkiye’de aynı menünün fiyatı 5-6 dolar. Bu durumun oluşumdaki sebebi ise sanırım yine biz kaynaklı. Batı’da zenginlerin en az uğradığı yerlerden biri olan fastfood restoranları, Türkiye'’de daha çok üst gelir seviyesine hitap ediyor.

11. Tuvalet

11. Tuvalet

Türkiye : İşemek 1 lira, su 50 kuruş. İngiltere : İşemek 0.3 pound, su 1 pound. Sanırım Türkiye'de su içimizde değerleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Patates

12. Patates

Hadi yine iyisiniz. Son zamanlar neredeyse kilosu 5 TL'ye çıkan patates fiyatları sebebiyle Amasya'da pazarcılık yapan bir vatandaş, alım gücü zorlaşan vatandaşlara kredi kartıyla satış imkanı sağlıyor.

13. Tatil

13. Tatil

Kış sezonundan bütün planlarınızı yaptığınız tatil bile pahalıyken sezonunda yaptınız rezervasyonları düşünün. Ve gittiğiniz yere göre esnaf ve diğer dükkanların fiyatlarının 2-3 kat olması cabası.

14. Kuruyemiş

14. Kuruyemiş

Ülkemizde bolca yetiştirilen bu kuruyemiş ürünlerinin her sene fiyatlarının katlanarak artması çok dikkat çekici. Özellikle kuruyemiş ihraç ettiğimiz ülkelerin bizden daha ucuza satın aldığı haberleri zaman zaman gündemi meşgul etse de ne kadar doğruluk payı var bilmiyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
41
29
12
11
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?