Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Boğazları Kapattı mı, Boğazlar Rusya'ya Kapatıldı mı? Zelenskiy Türkiye'ye Neden Teşekkür Etti?

Türkiye Boğazları Kapattı mı, Boğazlar Rusya'ya Kapatıldı mı? Zelenskiy Türkiye'ye Neden Teşekkür Etti?

Türkiye boğazları kapattı mı? Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Türkiye'ye teşekkür için attığı twit kafaları karıştırdı. Akıllara 'Türkiye boğazları kapattı mı?' sorusu geldi. Peki ama Zelenski Türkiye'ye neden teşekkür etti? Zelenski boğazların kapatılması için hangi twiti attı? Türkiye boğazları kapattı mı, boğazlar Rusya'ya Kapatıldı mı?  İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgale dönük saldırı sonrası Kiev’den Türkiye’ye, boğazların askeri gemilere kapatılması yönünde çağrılar geliyor. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'den yardım isteyerek, İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nın Ruslara kapatılmasını istedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi'nin isteğine yönelik açıklama yaptı. Peki, Boğazlar kapatıldı mı, Türkiye boğazları kapatacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Lideri Zelenski ile Telefonda Görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Lideri Zelenski ile Telefonda Görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı. Erdoğan, görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Erdoğan'ın, Zelenski'ye 'Bir an önce ateşkes ilan edilmesi için çaba gösteriyoruz' dediği ifade edildi.

Türkiye Boğazları Kapattı mı?

Türkiye Boğazları Kapattı mı?

Zelenskiy yaptığı paylaşımda; 'Güçlü destekleri için dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Rus savaş gemilerinin Karadeniz'e geçişinin yasaklanması ve diğer insani ile askeri yardımlar bugün Ukrayna için çok önemli. Ukrayna halkı bunu hiçbir zaman unutmayacak.' sözlerine yer verdi. 

Kısa süre sonra Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, Boğazların Rus gemilerine kapatıldığına ilişkin Ankara'dan herhangi bir uyarı alınmadığı belirtildi.

Türkiye'de boğazlar kapatılmadı. Yetkililer konuyla ilgili herhangi bir kararın, taraflarına iletilmediğini belirtti. Aynı şekilde boğazları kapatmanın Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler için Montrö Anlaşmasının bir ihlali olacağı da eklendi.

Zelenskiy Türkiye Teşekkür Mesajı

Zelenskiy Türkiye Teşekkür Mesajı

Türkiye Boğazları Kapatacak mı?

Türkiye Boğazları Kapatacak mı?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temasları çerçevesinde bulunduğu Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Ukrayna krizini değerlendirdi.

Çavuşoğlu, Rusya'nın ilhakına karşı olduklarını ve bölgede savaş istemediklerini söyledi. Dışişleri Bakanı, 'Türkiye'nin başından beri bu konudaki tutumu net. Biz her ikisiyle de iyi ilişkileri olan bir devlet olarak tansiyonun düşmesi için elimizden gelen sağduyulu çabayı gösterdik. Bir ilhaka ya da savaşa karşıyız, tanımaya karşıyız. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Biz savaşın tarafı değiliz. Herhangi bir çatışmanın içinde olacak bir ülke değiliz. Dengeli ama hakkaniyetten yana uluslararası hukuktan yana ilkesel tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Bu askeri harekatın bir an önce bitmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz' dedi.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın