Görüş Bildir
Haberler
Zelenski'nin Teşekkürü Kafaları Karıştırdı: Boğazlar Rusya'ya Kapatıldı mı?

Zelenski'nin Teşekkürü Kafaları Karıştırdı: Boğazlar Rusya'ya Kapatıldı mı?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'in Türkiye'ye teşekkür için yaptığı paylaşım Boğazların kapatılması konusunda yanlış anlaşmaya neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Ukrayna lideri Zelenski, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak Erdoğan ve Türkiye'ye teşekkür etti.

Zelenski paylaşımında “Arkadaşım Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına güçlü destekleri için teşekkür ediyorum. Bugün Rus gemilerinin Karadeniz’e geçişinin yasaklanması ve Ukrayna’ya ciddi askeri ve insani yardım sağlanması son derece önemli. Ukrayna halkı bunu unutmayacak!” ifadelerini kullandı.

👇

Zelenski'nin paylaşımı çeşitli yorumlara neden oldu 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk yetkili: Türkiye Boğazlar konusunda karar almadı

Türk yetkili: Türkiye Boğazlar konusunda karar almadı

Reuters ajansı ise bu tweeti Ukrayna Devlet başkanı Erdoğan’a Rus savaş gemilerinin geçişini yasakladığı için teşekkür etti” diye servis etti.

Bunun ardından dünya çapında pek çok haber kuruluşu da Türkiye’nin Boğazlar’ı Rus savaş gemilerine kapattığı şeklinde haber geçti.

Interfax ajansı ise Rusya’nın bu yönde bir bildirim almadığını duyurdu.

Reuters ajansı daha sonra bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye’nin böyle bir karar almadığını paylaştı.

Ayrıca İstanbul Kıyı Emniyet Müdürlüğü'nden de Sputnik'e yapılan açıklamada Türkiye'deki boğazların, Rus gemilerinin geçişine açık olduğu bilgisi verildi. Sözcü, “Boğazlar açık. Bize böyle bir kararın bilgisi gelmedi” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tncdmrl

bu adamdan uzak durmak lazım bizi de istiyor savaşta belli başka bir yerde de müzakere için türkiyenin de olduğu bir masada konuşalım demiş :D

nur

Türk yetkili farklı bişey demiş de ismi malum kişi size haber vermeden bişeyler yapmış olabilir sayın Türk yetkili🤣

Gülen Adam

Zelensky: Sayın Erdogan çok teşekkür ederim sizin iha ları bizimmiş gibi kullandıgnız ve rusyaya saldırdıgınız için. :D :D :D Adamın niyeti bizim ülkeyide sa... Devamını Gör