Görüş Bildir
Haberler
Türk Lirası Haftaya Değer Kaybıyla Başladı

Türk Lirası Haftaya Değer Kaybıyla Başladı

Küresel piyasalarda 'Omicron' varyantının yarattığı panik havası bir miktar dağılırken Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve yüksek oynaklık devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küresel piyasalarda koronavirüsün yeni Omicron varyantının yarattığı kaygılar nedeniyle Cuma günü görülen oynaklık bugün azalırken, TL'de ise faiz indirim süreciyle başlayan değer kaybı trendi devam ediyor.

Yeni haftanın ilk saatlerinde sakin seyreden Türk Lirası, piyasaların açılışına doğru yeniden hareketlendi.  Son 14 işlem gününün 13'ünde değer yitiren TL, Cuma günü akşamı dolar karşısında 12,40'a yakın seviyelerden işlem görürken yeni haftaya 12,50'nin hafif üzerinde başlamasının ardından likiditenin düşük olduğu piyasada yüzde 4'ün üzerinde kayıpla 12,85'e kadar yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, düşük faiz politikası içi 'bu sefer kararlıyız' dedi. Bu açıklama, iktisatçıların bilinen ekonomi gerçeklerine aykırı bulduğu cari fazla hedefleyen ve TL'de sert değer kayıpları getiren mevcut politikanın devam edeceği anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da hafta sonunda yaptığı konuşmalarında düşük faiz politikasının devam edeceği mesajlarını yineledi. 👇

Enflasyonun yüzde 20'den yüzde 30'lara çıkması bekleniyor

Enflasyonun yüzde 20'den yüzde 30'lara çıkması bekleniyor

Ekonomistler bu politika çerçevesinde enflasyonun birkaç ay içinde mevcut yüzde 20'lerden yüzde 30'a doğru yükselmesini beklerken, mevcut para politikası TCMB'nin yüzde 15 seviyesindeki politika faiziyle TL'nin reel getirisinin -yüzde 15 ile tarihte görülmemiş kadar düşük seviyelere gerileyeceği anlamına geliyor. İktisatçıların neredeyse tamamı bunun sürdürülebilir olmadığına dikkat çekiyorlar.

Dünya

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tufi

Haftaya süper başladık yine...

Sıradan Biri

Nasıl bi coğrafyada dünyaya geldiysek. Bir taraftan salgın, diğer taraftan ekonomi, bir diğer taraftan sizofren yöneticiler ve cahil kesim. Mangadan şarkı aç... Devamını Gör

rcpbyrm

düşüş normal artık , artış olursa haber yapın ki şaşıralım.