Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Bu Faizler Düşecek, Halkımızı Faize Ezdirmeyeceğiz'

etiket Erdoğan: 'Bu Faizler Düşecek, Halkımızı Faize Ezdirmeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar. Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.' dedi.

Ayrıca Erdoğan'ın konuşması öncesi 12,38 lira olan dolar, Erdoğan'ın açıklamasının ardından 12,62 seviyesine kadar yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir’de “Alsancak Stadı ile 96 Tesisin Toplu Açılış Töreni”ne katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 'Merkez Bankasının döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden, nereye. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı bu ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler. Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye'nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar. Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Bizim tek hedefimiz, insanımızın işine, aşına, geleceğine sahip çıkmaktır. Yüksek faizmiş, düşük kurmuş, IMF reçeteleriymiş; bunların hiçbiri bizim insanımızın işinden, aşından, geleceğinden daha önemli değildir.' ifadelerini kullandı.

"Millet mandacıları tercih etmeyecek"

"Millet mandacıları tercih etmeyecek"

Erdoğan, '19 yıldır bu ekonomi politikasının hazırlıklarını yapıyoruz. Artık ülkemiz ekonomisinin kronik hastalıklarını azaltma değil tedavi etme aşamasına geçtik.' dedi.

Erdoğan, 'Hiç endişe etmeyin, şirketlerimiz daha çok kazanacak, çalışanlarımız daha iyi ücret alacak, bireylerin bundan sonraki süreçte eli bolluk içinde olacak.' diye konuştu.

Erdoğan, 'Milletimizin 2023'te tercihini mandacı iktisatçı ve siyasetçilerden yana değil büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasından yana kullanacağına yürekten inanıyorum.' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
182
155
92
20
13
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Sen varken başkası ezmez zaten... .... Tüm eziyeti tek başına yapabiliyorsun.... .... 🤪😡😠

Malum Şahıs

daha geçen ay şahlanış diyordu şimdi türkiyenin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesi diyor hani uçuyorduk sana inanan kitlenin beynini s....m

Rendan34

Uzun adam konuştu altın 725 lira oldu.