Görüş Bildir
Haberler
Türk-Alman Üniversitesi Öğrencilerinin Anlayacağı 10 Şey

etiket Türk-Alman Üniversitesi Öğrencilerinin Anlayacağı 10 Şey

Nedir bu Türk-Alman Üniversitesi?

Türk-Alman Üniversitesi 2010 yılında Türk ve Alman hükümetinin ortak girişimiyle kurulmuş bir DEVLET üniversitesi. Ortak bir girişim olsa da Türk eğitim sistemine göre işleyen üniversite Almanya'daki partner üniversiteleri sayesinde Avrupa kalitesinde eğitim vermeyi amaçlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Burslu mu kazandın sorusuna maruz kalmak

1. Burslu mu kazandın sorusuna maruz kalmak

Türk-Alman Üniversitesi öğrencilerinin maruz kaldığı soruların başında gelir. İnsanları üniversitenin isminden ve prestijinden dolayı bir devlet üniversitesi olduğuna inandıramıyoruz :)

2. Kaç para veriyorsun sorusuna maruz kalmak

2. Kaç para veriyorsun sorusuna maruz kalmak

Yukarıdaki sorunun farklı bir versiyonu. Aynı kişi tarafından sorulmuşluğu da vardır. Okulumuzun özel bir üniversite olduğuna canı gönülden inanan kişiler sadede gelerek direkt okulun ücretini sorar :D

3. DSH korkusu

3. DSH korkusu

Alman üniversitelerinin yaptığı ve lisans okumak için gerekli gördüğü bir dil sınavı. Türk Alman Üniversitesi öğrencilerinin korkulu rüyasıdır zira Türkiye'de bizim üniversiteden başka yapan yok dolayısıyla DSH'ya özel kitaplar vs de yok. Alman disiplinini tam anlamıyla hissettiğiniz sınav bir çok öğrencinin kalmasıyla sonuçlanıyor :(

4. Almanca Hazırlık Eğitimi

4. Almanca Hazırlık Eğitimi

Ülkemizde halihazırda Almanca hazırlık eğitimi veren üniversiteler var fakat iddia ediyorum Türkiye'de alabileceğiniz en iyi Almanca hazırlık eğitimi Türk- Alman üniversitesinde. Yukarıda bahsedilen DSH sınavını geçmeye yönelik olan bu hazırlık yılı sıfırdan başlayan bir öğrencinin yıl sonunda B2-C1 seviyesine gelmesini sağlıyor. Tabiki Almanca gibi zor bir dil ancak büyük bir çabayla öğrenilebilir.Öğretmenlerin kalitesinin de bunda payı büyük zira her sınıfa en az bir tane Alman okutman ders veriyor ve diğer hocaları da genel olarak Almanya ve Avusturya'da yaşamış Türklerden oluşuyor.

5. Hazırlığın Ödülü

5. Hazırlığın Ödülü

Türk-Alman Üniversitesi hazırlık eğitimini başarıyla bitirip DSH'yı geçen öğrencileri (100 kişi kotası var) Almanya'da bir aylık burslu dil eğitimine yolluyor. Yaz ayında gönderilen öğrenciler yurt, kurs ücreti,ulaşımları ve cep harçlıkları sağlanacak şekilde DAAD'den burs alıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 15F

6. 15F
tinypic.com

Sıradan bir Türk-Alman Üniversitesi öğrencisinin eğitim hayatının 3'te 1'inin geçtiği toplu taşıma aracı. Okulun bulunduğu konum nedeniyle çok fazla alternatif yok dolayısıyla öğrencilerin büyük kısmı 15F hattını kullanıyor. 

:) Korkmayın her yıl IETT'ye yapılan başvuruların da etkisiyle sefer sayıları ve alternatif güzergahlar artıyor.

7. Otostop

7. Otostop

Okula yakın merkezlerden biri olan Kavacık'a otobüslerle 40 dakikada anca varılırken ara yollardan otostop ile 10 dakikada varılabilmesi okul öğrencilerini otostopa yönlendiriyor. Özellikle hazırlık kapısının önünde onlarca kişinin otostop çektiğini görebilirsiniz.

8. İnşaatlar

8. İnşaatlar

Okul yeni açılmış olması dolayısıyla hala tam olarak kampüsü bitmiş değil bu yüzden okulun çevresinde hala hummalı bir çalışma var. İnşaat çok hızlı bir şekilde ilerliyor bittiğinde nasıl bir hal alacağını gösteren internette fotoğraflar bulabilirsiniz.

9. Öğrenci Ortamı

9. Öğrenci Ortamı

TAÜ'nün bölüm kontenjanlarını düşük tutması ve okulun yeni açılması dolayısıyla çok fazla öğrencisi yok bu nedenle öğrencilerin tümü birbirini en az bir kere görmüştür az öğrenci dolayısıyla siyaset yapılmayan ve olaylar olmayan nezih bir öğrenci ortamı var.

10. Ve Beykoz

10. Ve Beykoz

Maviyle yeşilin birbirine en çok yakıştığı bu şirin ilçemizde bulunuyor Türk Alman Üniversitesi. Öğrencilerinin hem çok sevdiği hem de hiç sevmediği yer :) Okuldan kısa bir yolculukla Beykoz sahile inebilir cafelerin ve denizin tadını çıkartabilirsiniz ya da İstanbul'un içinde hala yeşil kalabilmiş ilçenin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
73
25
18
10
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın