Görüş Bildir
Haberler
Tüm Dünya Türk Kahvaltısını Konuşuyor: Dünyanın Dört Bir Yanından Bize Çok İlginç Gelecek 33 Kahvaltı Tabağı

etiket Tüm Dünya Türk Kahvaltısını Konuşuyor: Dünyanın Dört Bir Yanından Bize Çok İlginç Gelecek 33 Kahvaltı Tabağı

Begüm
29.12.2020 - 08:45

Gerçekten Türk kahvaltısı bir başka! 😍

Başta İngiltere olmak üzere neredeyse tüm dünya Türk kahvaltısını konuşmaya başladı.

Başta İngiltere olmak üzere neredeyse tüm dünya Türk kahvaltısını konuşmaya başladı.
metro.co.uk

Corona virüs tedbirleri ile sınırlar kapanınca pek çok tır şoförü Fransa ve İngiltere sınırında mahsur kaldı. Sınırların açılmasını beklerken günlük yaşamlarına devam eden şoförlerin dorselerinde taşıdığı kahvaltılıklar da tüm dünyayı şoke etti.

''Türkler kahvaltıdan ödün vermiyor'' başlığı ile gündeme düşerken diğer ülkeler sabah kahvaltısında ne yiyor diye merak ettik.

''Türkler kahvaltıdan ödün vermiyor'' başlığı ile gündeme düşerken diğer ülkeler sabah kahvaltısında ne yiyor diye merak ettik.

Hiç kimse bizim kadar dolu ve iştah açıcı bir şey yemiyordur eminiz ama bir bakalım!

1. Arjantin

1. Arjantin

Gayet sade bir kahvaltı ile güne başlayan Arjantinlilerin yediği şey kruvasan değil. Kruvasana çok benzeyen ama daha tatlı olan medialunas yani bizim deyimimizle ay çöreklerini tercih ediyorlar. Yanına da Arjantin kahvesi!

2. Polonya

2. Polonya

Paczki olarak bilinen ve sizi tatlı komasına sokabilecek olan içi reçel dolu bu donutlar Polonyalıların sabah kahvaltısı. Bizdeki poğaça gibi düşününce pek de garip gelmiyor aslında.

3. Amerika

3. Amerika

Tam bir kalori patlaması yaşamak istiyorsanız sizi Amerika'ya alalım. Tabii ki Amerika'da sabah akşam pancake yemiyorlar ama en sık tercih edilen kahvaltılardan biri de bu! Bunun yanı sıra bizdeki simite benzeyen pritzel de oldukça popüler.

Bir de Amerikalılar genellikle sabah ne yerlerse yesinler yanında muhakkak kahve içiyorlar.

4. İngiltere

4. İngiltere

Poşe yumurta, kızarmış ekmek, fasulye ve sosis ile süslenen tabağa genellikle domuz pastırması da eklenebiliyor. Nereden baksak bizim için çok karışık olan bu tabak İngiltere'de çok seviliyor.

5. Brezilya

5. Brezilya

Meyve, ekmek ve kahve... İşte Brezilya'da yapılan klasik bir kahvaltı. Tabii onlar meyve olarak daha tropik meyveleri tercih ediyorlar ama yine de gerçekten iştah açıcı, sevdik bu kahvaltıyı!

6. Meksika

6. Meksika

Meksika'da sabah kahvaltısı olarak tortilla yenmemesi düşünülemezdi zaten. Mısır tortillası üzerine salsa sosu dökülerek ve yumurta konularak yapılan bu yemek biraz karışık duruyor.

7. Venezuela

7. Venezuela

Cachapas olarak bilinen sandviç görünümlü bu krepler bazen et bazen de peynir ile birlikte yeniyor. Açıkçası buna ağzımız biraz sulandı.

8. Kanada

8. Kanada

Tam bir Amerikan ve İngiliz karışımı olan Kanada kahvaltısı pancake, yumurta, sosis ve bazen de French tost içeriyor. Yine bol kalorili ve yağlı bir tabak ile karşı karşıyayız.

9. Tayvan

9. Tayvan

Pekin gözlemesi olarak da bilinen Jianbing Tayvan'da sabahları kahvaltı olarak tercih ediliyor. Normal krep yapıp içine soya fasulyesinden taze soğana, yer fıstığından yumurtaya kadar pek çok şey koyabilirsiniz.

10. Japonya

10. Japonya

Evet bu bir sabah kahvaltısı! Bunu öğle yemeği ya da akşam yemeği sanabilirsiniz ama tipik geleneksel Japon kahvaltısı aynen bu şekilde oluyor. buharda pişirilmiş pirinç ve balık, onun yanına nori, soya fasulyesi ve miso çorbası ekliyorlar. Gerçekten aşırı doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltı!

11. Kolombiya

11. Kolombiya

Kolombiya deyince tabii ki ilk aklınıza kahve geliyor. Onların da zaten kahvaltısının büyük bir çoğunluğunu kahveler oluşturuyor. Kahvenin yanına pandebono isimli peynirli ekmekler sunuluyor.

12. Kosta Rika

12. Kosta Rika

Kahvaltı için biraz ağır mı görünüyor ne? Pilav, yerel fasulyeler ve sosisten oluşan gallo pinto isimli bu yemek Kosta Rikalıların vazgeçilmez yemeklerinden biri.

13. Fransa

13. Fransa

Kruvasan, kahve ve reçeller Fransızların vazgeçilmez kahvaltı tercihlerinden biri. Bazen kruvasanı sandviç olarak görüp içerisine çeşitli şeyler de ekleyip yiyebiliyorlar.

14. İran

14. İran

Listede en çok Türk kahvaltısına benzeyen kahvaltı İran'ın! Çay, reçeller, yumurta derken tipik bir serpme kahvaltısına doğru gidiyor.

15. Küba

15. Küba

Kahve ve tostada ismi verilen dilimlenmiş, ızgara edilmiş ve tereyağlanmış ekmek ile kahvaltı yapan Kübalılar tostadanın üzerine peynir, et gibi şeyler de koyabiliyor.

16. Kenya & Tanzanya

16. Kenya & Tanzanya

Doğu Afrika'nın kahvaltılarda vazgeçilmezlerinden biri olan ve görünüşü ile tıpkı bizdeki pişiye benzeyen mandazi hindistan cevizi sütü ile yapılan ve kakule ile tatlandırılan yumuşak bir bir çörektir. Genellikle baharatlı çay ile tüketilir.

17. Çin

17. Çin

Soya sütü, susam topları ve kızarmış kekler ile biraz karışık bir kahvaltı tabağını tercih ediyorlar.

18. Mısır

18. Mısır

Ful madames ismi verilen bu fasulyeli yemek Mısırlıların en sevdikleri arasında yer alır. Baharatlar ile yapılan bu yemeğin içine bazen yumurta, salatalık gibi şeyler de dahil ediliyor.

19. Finlandiya

19. Finlandiya

Puuro adı verilen bu yulaf lapası Finlandiyalıların kahvaltıda en sevdiği ve pratik bulduğu yemek olabilir. Şekerli tereyağı ile hazırlanan bu yulaf lapasına meyveler ve süt eklenerek ortaya müthiş bir sağlıklı lezzet şöleni ortaya çıkar.

20. İsrail

20. İsrail

Soğan, acı biber, baharatlar ve domates sosunda haşlanmış yumurtadan oluşan ve şakşuka ismi verilen bu yemek genellikle kahvaltılarda tüketilir.

21. Almanya

21. Almanya

Daha çok jambon ve salama ağırlık veren Almanlar kahvaltılarında kahve, reçel ve kızarmış ekmek tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra çoğunda bacon yani domuz pastırması da görebilirsiniz.

22. İtalya

22. İtalya

Kahvaltıya çok zaman ayırmayı sevmeyen İtalyanlar'ın sabah tercihi genellikle espresso oluyor. Cornetto ismini verdikleri kruvasana benzeyen ama daha sert olan hamur işi ve kahvenin mükemmel uyumu ile güne başlıyorlar.

23. Kore

23. Kore

Pirinç ile eşleştirilmiş geniş bir ürün yelpazesi ile kahvaltı sunan Koreliler de tıpkı Japonlar gibi doyurucu bir şekilde beslenmeyi önemsiyorlar.

24. Malezya

24. Malezya

Nasi lema ismi verilen bu yemek Malezya'da kahvaltıda yeniyor. Haşlanmış yumurta, yer fıstığı, salatalık ve hamsilerden oluşuyor.

25. Fas

25. Fas

Fas pancake olarak bilinen memen sekiz katmandan oluşan bir gözlemedir. Genellikle bal ve reçellerle servis edilir.

26. Hollanda

26. Hollanda
26. Hollanda

Çok ilginç ve tatlı bir kahvaltı da Hollanda'dan geliyor. Ekmeğin üzerine pasta süsü koyarak yiyorlar, nereden baksanız şeker koması.

27. Hindistan

27. Hindistan

Domates, köri ve fasulye kombinasyonunun yanına içi boş mayasız yassı ekmekler ile kahvaltı yapılır. Genellikle baharat kullanılır.

28. Rusya

28. Rusya

Kavrulmuş tahıllı buğdaydan yapılan kasha isimli bu yemek Ruslar'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Süt ve şekerle birleştirdikten sonra tıpkı yulaf gibi yenilir.

29. Senegal

29. Senegal

Biber ve karanfil taneleri ile tatlandırılan Touba kahvesi Senegal'de sabah kahvaltısı olarak geçer. Genellikle yanında pek bir şey yemezler.

30. Singapur

30. Singapur

Hindistan cevizi reçeli, süt ve yumurtadan yapılan kaya tostu Singapur'da hem en sevilen atıştırmalık hem de kahvaltıdır.

31. Somali

31. Somali

Ekşi mayalı bir gözleme türü olan canjero genellikle bir çay ile birlikte sabah kahvaltısında tüketilir.

32. İspanya

32. İspanya

İspanya'nın en sevilen tadı churroslar Sabha kahvaltısında çikolata, pudra şekeri veya krema ile tüketilmektedir.

33. İsveç

33. İsveç

Smörgås ismi ile bilinen ve kızarmış ekmeğin üzerine somondan marula kadar pek çok şeyi içinde barındıran bu lezzet genellikle kahvaltıda tüketiliyor. Gözümüzü gönlümüzü açtı!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
113
30
17
14
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Kore, Japonya ve Çin'e kahvaltı da birbirinizi yiyin daha iyi diyecektim ki sonra bir Adanalı olarak sabahları ciğer yediğimiz aklıma geldi vazgeçtim :D

Putler

Öyle Türk kahvaltısını hangi Türk yiyor lan? Biri yabancılara söylesin, Türk insanının %99'unun sabah kahvaltısı saman kağıda sarılmış poğaça ve bir bardak ç... Devamını Gör

Yemek konusunda milliyetçi değilim ve farklı şeyleri denemeyi çok severim ama Türk kahvaltısı gerçekten çok özel. Hem sağlıklı hem lezzetli hem zengin.