Görüş Bildir
Haberler
Tükettiğinizde Sabahları Dinç Uyanmanın Hayal Olmadığını Kanıtlayacak 19 Efsane Besin

Tükettiğinizde Sabahları Dinç Uyanmanın Hayal Olmadığını Kanıtlayacak 19 Efsane Besin

Uykusuzluktan illallah edenlere...

Zaman zaman hepimiz uyku problemi yaşıyoruz.

Rutininize dahil edebileceğiniz bu besinlerle uyku problemini minimuma indirebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez✌🏻

1. Süt

1. Süt

Melatonin içeren besinlerle birlikte alındığında ve egzersiz ile desteklendiğinde sütün uyku kalitesini artırdığı kanıtlanmıştır.

2. Yulaf

2. Yulaf

Melatonin yönünden zengin olan ve insülin üretimini tetikleyen yulaf tüketildiğinde kan şekeri doğal olarak yükselir. Yükselen kan şekeri uykulu hissetmenizi sağlar. İçerdiği melatonin sayesinde de rahat ve kaliteli bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.

3. Muz

3. Muz

Potasyum bakımından zengin bir besin olan muz, vücuttaki melatonin hormonlarını da artırır. Vücudu rahatlatan besin, vücudu rahatlatır ve kaliteli bir uyku zemini hazırlar.

4. Bal

4. Bal

Uyumadan önce bal tüketmek uyku hormonlarının çalışmasını sağlar. Bu balın içerdiği besin değerlerinden kaynaklanır.

5. Papatya Çayı

5. Papatya Çayı

Uyku sorunu denilince akla ilk gelen şey papatya çayı olabilir. Sakinleştirici ve dinginleştirici özelliği ön planda olan papatya çayı uykuya rahat dalmanızı sağlar.

6. Kefir

6. Kefir

Düzenli kefir tüketen bireylerde stres seviyesinin azaldığı ve rahatladıkları gözlemlenmektedir. Düzenli kefir tüketimiyle uyku problemleri ve depresyon riskinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

7. Nohut

7. Nohut

Vücudun rahatlamasına yardımcı olan hormon olan serotonin üretilmesinde önemli rol oynayan nohut, rahat bir vücut ile kaliteli bir uykunun kapılarını açıyor.

8. Badem

8. Badem

Badem tüketiminin uyku kalitesini artırmaya yardımcı olur. Çünkü badem uyku düzenleyici olarak bilinen melatonin hormonu kaynağıdır.

9. Brokoli

9. Brokoli

Brokoli, içerdiği mineraller sayesinde kas ve sinirlerin gevşemesine yardımcı olur ve uykusuzluk sorununu çözmeye yardımcı olur.

10. Yumurta

10. Yumurta

Yüksek melatonin hormonu içermesi sebebiyle yumurta tüketmek uykuya dalmanızı kolaylaştırır ve daha uzun süreli bir uyku çekmenize yardımcı olur.

11. Fındık

11. Fındık

Vücuttaki selenyum minerali eksikliği uyku bozukluklarına neden olabilmektedir. Bir selenyum kaynağı olan fındık, antioksidan üretimi yaparak hücre sağlığını korur ve düzenli tüketimde kaliteli bir uykuya yardımcı olur.

12. Yoğurt

12. Yoğurt

Sütten yoğurt elde edilmesini sağlayan bakteriler, laktik asit meydana getirir. Yoğurdun içerisinde bolca bulunan laktik asit vücutta sinirlerin gevşemesini sağlar ve uyandırdığı rahatlık hissiyle rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

13. Kale

13. Kale

Uykuya dalmayı kolaylaştırıcı etkisiyle bilinen, dünyanın en yoğun besinlerinden biri olan kale; uyku ve sağlığı destekleyen vitamin ve minerallere sahiptir.

14. Ahududu

14. Ahududu

Uyumadan önce tüketilecek kuru veya taze 1 kase ahududu uykuya hazırlamaya ve rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur.

15. Melisa Çayı

15. Melisa Çayı

Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi olan melisa çayı, uyku sorununu çözmek için başvurulan ilk içeceklerden biri.

16. Ceviz

16. Ceviz

Doğal bir melatonin kaynağı olan ceviz, uyku sorununu çözmek için tüketilmesi önerilen besinlerden biridir.

17. Tatlı Patates

17. Tatlı Patates

Potasyum bakımından zengin bir besin olan tatlı patates, sahip olduğu kas gevşetici özelliğiyle tükettiğinizde rahat bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

18. Somon Balığı

18. Somon Balığı

Yapılan araştırmalara göre akşam yemeğinde somon yiyen kişilerin uykuya dalış hızında artış görülmektedir.

19. Vişne Suyu

19. Vişne Suyu

Vişne suyunun uykuya dalmayı kolaylaştırdığı bilinmektedir. Yatmadan önce içilen vişne suyunun uykuyu destekleyici etkisi, vücudu uykuya hazırlanma çağrısı yapan melatonin içermesinden kaynaklanır.

O zaman hadi iyi uykular💚

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇🏻

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
7
6
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın