Görüş Bildir
Haberler
Tom Cruise, John Travolta ve Daha Birçok Ünlünün Süper Lüks Bir Evi Aratmayan Özel Jetleri

Tom Cruise, John Travolta ve Daha Birçok Ünlünün Süper Lüks Bir Evi Aratmayan Özel Jetleri

10.07.2022 - 08:47

İş insanları, ünlü oyuncular, sporcular; yoğun bir şekilde çalıştıklarından zamanlarını iyi değerlendirmek zorundalar. Birçok yere gitmeleri gerektiği için hem daha kısa sürede gidecekleri yere varabilmek hem konforlu şekilde seyahat edebilmek için özel jetleri tercih ediyorlar. Üstelik Tom Cruise, John Travolta, Harrison Ford gibi uçuş tutkunu ünlü oyuncuların birden fazla jeti bulunuyor. Üstelik bu kişiler, jetlerini kendileri de kullanabiliyor. İşte, biz de dünyanın en lüks ve en pahalı 10 özel jetini sizin için araştırdık. Bu jetlerin ne gibi özelliklerini olduğunu öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boeing Business 767 / Roman Abramovich

1. Boeing Business 767 / Roman Abramovich

Dünyanın en pahalı jeti olan Boeing Business 767’nin sahipleri arasında Rus iş insanı Roman Abramovich ile Google’ın kurucusu Larry Page yer alıyor. Abramovich’in P4-MES olarak tescil edilen jet uçağı, en güvenli jetlerden biri. Füzesavar sistemiyle donatıldığı için füzelerin yönlendirme sistemlerini bozuyor. Bu sistem, uçağı yerden ve havadan olabilecek saldırılara karşı koruyor. Düşman güçlerin radyo frekanslarını bozuyor. Uçağın iç kısmında kestane rengi mobilyalar, ofis, eksiksiz bir mutfak, ebeveyn banyolu çift kişilik yatak odası, 30 kişilik bir ziyafet salonu bulunuyor.

2. Boeing 767 / Drake

2. Boeing 767 / Drake

Kanadalı süper star Drake, Air Drake adını verdiği Boeing 767 özel jetiyle uçuyor. Drake'in özel jeti, aslında eski bir nakliye uçağı. Kanadalı havayolu şirketi Cargojet, Instagram üzerinden tanıtımını yapması için uçağı Drake’e ücretsiz olarak vermiş. Kadife kanepeli, deri koltuklu Air Drake’te 30 yolcu ağırlanabiliyor. Uçuş sırasında büyük ekran televizyon izlenebiliyor.

3. Gulfstream G650 / Dwayne Johnson

3. Gulfstream G650 / Dwayne Johnson

Eski güreşçi ve Amerikan futbolu oyuncusu ve Hollywood’un en yüksek ücretli aktörü olan Dwayne Johnson, piyasadaki en güvenilir iş jetlerinden Gulfstream G650 özel jete sahip. 18 yolcu kapasitesi olan özel jetin 2 adet Rolls Royce BR725 motoru bulunuyor. Jet, ses duvarını kırabilecek maksimum hızla uçuyor ve diğer ticari jetlerden daha yüksekte uçabiliyor. Özel jetin maksimum uçuş yüksekliği ise 12.500 metre.

4. Gulfstream G 200 / Cristiano Ronaldo

4. Gulfstream G 200 / Cristiano Ronaldo

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun Gulfstream G 200 özel jeti bulunuyor. Ronaldo’nun özel jeti, saatte 90 kilometre hızla uçabiliyor. Ronaldo'nun jetinde özel yatak, eğlence sistemi, buzdolabı, fırın, yüksek hızlı Wi-Fi bulunuyor.

5. Gulfstream 4 / Tom Cruise

5. Gulfstream 4 / Tom Cruise

Tom Cruise'un son teknoloji yapımı 14 yolcu kapasitesine sahip jeti, 2 adet Rolls Royce TAY 611-8 motorla çalışıyor. Jet kabininin havası her 2 dakikada bir temizleniyor. Özel jet, misafirlere ve jetin mürettebatına 13.700 metre yükseklikte özel gösterim odasında film izleyebilme olanağı sunuyor. Ayrıca jette jakuzi de bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gulfstream 5 / Jim Carrey

6. Gulfstream 5 / Jim Carrey

Jim Carrey, ses duvarını kıracak kadar hızlı giden özel jete sahip olan nadir ünlülerden biri. Gulfstream 5, piyasadaki en yüksek performanslı ve en güvenli jetler arasında yer alıyor. Jim Carrey’nin özel jeti 16 kişilik kapasiteye sahip.

7. Boeing 707-138B / John Travolta

7. Boeing 707-138B / John Travolta

Havacılık ve uçuş sevgisi bilinen ünlü oyuncu John Travolta’nın 5 adet özel jeti bulunuyor. Bu jetlerin en etkilisi, çocuklarının ismini verdiği Clipper Ella Boeing 707-138B jet. 15 yolcu kapasiteli jette 2 özel yatak odası ve büyük bir banyo bulunuyor.

8. Challenger 850 / Jay Z ve Beyonce

8. Challenger 850 / Jay Z ve Beyonce

Beyonce’in Jay Z’ye Babalar Günü hediyesi olarak aldığı bu jet uçak, kendi türünün en büyüğü. Menajerler, dadılar, asistanlar, makyözler gibi ihtiyaç duydukları herkesi içeriye rahatlıkla alabiliyor. Bu lüks jetin tam donanımlı bir mutfağı bulunuyor ve 7 kişi rahatça uyuyabiliyor.

9. Cessna Citation Sovereign / Harrison Ford

9. Cessna Citation Sovereign / Harrison Ford

Pilot lisansı olan ünlü oyuncu Harrison Ford’un özel jeti 5150 kilometre uçuş menziline sahip. 12 yolcu ve 2 mürettebat taşıyabilen özel jette herkesin yalnız zaman geçirebileceği özel alanlar da bulunuyor.

10. Bombardier Global 7500 / Kylie Jenner

10. Bombardier Global 7500 / Kylie Jenner

Kozmetik devi, milyarder Kylie Jenner’ın Kylieskin adını verdiği lüks jetinde baş harflerinin işlendiği 10 adet beyaz deri koltuk, 1 eğlence süiti, 1 ana süit, 2 banyo, bagaj depolama odası, mürettebat dinlenme alanı, 1 galeri bulunuyor. Ayrıca farklı tonlarda parlayacak şekilde ışıklandırma ve neon ışıklı Kylie tabelası olan bar bulunduğunu söylemeden geçmeyelim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Chy perus

Acun'u da ekleseydiniz