Görüş Bildir
Haberler
The Hollywood Reporter, Tüm Zamanların En Korkunç 10 Filmini Açıkladı!

The Hollywood Reporter, Tüm Zamanların En Korkunç 10 Filmini Açıkladı!

The Hollywood Reporter, tüm zamanların en korkunç filmlerini sıraladı. Her dönemden korku filmlerinin yer aldığı listede ürkütücülükte zirve yapan filmler ilk 10'a girdi. İşte gelmiş geçmiş en iyi korku filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Rosemary's Baby (1968)

10. Rosemary's Baby (1968)

Özet: Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West'teki eskimiş, gösterişli bir apartmana taşınır ve burada kendilerini garip komşularla çevrili bulurlar. Burada hamile kalan genç kadın, bir anda kendini komşularının hedefi olarak görür.

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes

Yönetmen: Roman Polanski

9. The Strangers (2008)

9. The Strangers (2008)

Özet: İzole bir tatil evinde kalan genç bir çift, kimliği belirsiz üç saldırgan tarafından terörize edilir. Şimdi sabaha kadar hayatta kalmaları gerekmektedir ama bu çok zor.

Oyuncular: Liv Tyler, Scott Speedman

Yönetmen: Bryan Bertino

8. Don't Look Now (1973)

8. Don't Look Now (1973)

Özet: Küçük kızlarının kısa süre önce ölümünün yasını tutan evli bir çift, Venedik'e giderler. Burada biri medyum olan ve öteden bir uyarı getiren iki yaşlı kız kardeşle karşılaşırlarken, tüm şehirde kırmızı yağmurluklu bir seri katil dolaşmaktadır.

Oyuncular: Donald Sutherland, Julie Christie

Yönetmen: Nicolas Roeg

7. Halloween (1978)

7. Halloween (1978)

Özet: Cadılar Bayramı gecesinde kız kardeşini öldürdükten on beş yıl sonra, Michael Myers akıl hastanesinden kaçar ve yeniden öldürmek için eski mahallesi olan Illinois, Haddonfield adlı küçük bir kasabaya döner. Şimdiki hedefi ise çocuk bakıcılarıdır.

Oyuncular: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis 

Yönetmen: John Carpenter

6. Salo, or the 120 Days of Sodom (1975)

6. Salo, or the 120 Days of Sodom (1975)

Özet: İkinci Dünya Savaşı İtalya'sında, dört faşist, dokuz ergen erkek ve kızı toplar ve onlara 120 gün fiziksel, zihinsel ve cinsel işkence uygular. Bu film özellikle psikolojik gerilim ve rahatsız edici unsurlar içeriyor.

Oyuncular: Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi

Yönetmen: Pier Paolo Pasolini

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Shining (1980)

5. The Shining (1980)

Özet: Bir aile, kışın bekçilik yapmak için ıssız bir otele gider. Burada 6. hissi gelişmiş oğulları hem geçmişten hem de gelecekten korkunç önseziler görürken, uğursuz bir varlığın babayı şiddete yönlendirmesine neden olur.

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall

Yönetmen: Stanley Kubrick

4. The Exorcist (1973)

4. The Exorcist (1973)

Özet: Genç bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçirildiğinde, annesi kızını kurtarmak için iki rahipten yardım ister. Rahipler yardım için eve gelseler de karşılarındaki varlık çok kötü ve kindardır.

Oyuncular: Linda Blair, Ellen Burstyn

Yönetmen: William Friedkin

3. The Blair Witch Project (1999)

3. The Blair Witch Project (1999)

Özet: Üç sinema öğrencisi, yerel Blair Cadısı efsanesi üzerine bir belgesel çekmek için Maryland ormanına giderler. Fakat bir daha onlardan haber alınamaz ve geride sadece kendi görüntülerini çektikleri kamerayı bırakırlar.

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams

Yönetmen: Daniel Myrick, Eduardo Sanchez

2. The Texas Chainsaw Massacre (1974)

2. The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Özet: Beş arkadaş, Teksas kırsalına doğru giderlerken yolda terk edilmiş gibi görünen bir eve rastlarlar. Burayı keşfetme kararı alan gençler, hayal bile edemeyecekleri bir şeyle karşılaşacaklardır.

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal

Yönetmen: Tobe Hooper

1. Funny Games (1997)

1. Funny Games (1997)

Özet: İki şiddet yanlısı genç adam tatil kulübelerinde bir anne, baba ve oğlunu rehin alır ve kendi eğlenceleri için birbirleriyle sadist 'oyunlar' oynamaya zorlar.

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe

Yönetmen: Michael Haneke

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Citizen Cane

Hiçbirinin korkunç olmaması sorunsalı! Ya bu millet ki Hollywood Reporter dahil ne kadar abartmayı seviyor şunlara da korkunç demezsin yani.