Görüş Bildir
Haberler
The Handmaid's Tale, House of the Dragon, The Crown ve Dahası: IMDb'ye Göre Haftanın En Popüler 15 Dizisi

The Handmaid's Tale, House of the Dragon, The Crown ve Dahası: IMDb'ye Göre Haftanın En Popüler 15 Dizisi

28.09.2022 - 11:12

IMDb puanı, dizi ve film önerilerinde en çok dikkat edilen noktalardan biri. Puanlama doğrultusunda sizi hayal kırıklığına uğratmayacak dizileri izlemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Sizler için sosyal ortamlarda muhabbetlere ortak olabileceğiniz IMDb'ye göre bu haftanın en popüler dizilerini derledik. Atıştırmalıklarınız hazırsa keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. She-Hulk: Attorney at Law (2022-) - IMDb: 5.0

15. She-Hulk: Attorney at Law (2022-) - IMDb: 5.0

Jennifer Walters, normal şekilde hayatını yaşayan bir avukat. Ancak geçirdiği geçirdiği kaza sonrası onun hayatında her şey değişir. Jennifer'ın iyileşmesi için Bruce Banner'dan kan alması gerekir. Bruce Banner'ın sahip olduğu Hulk güçleri, yapılan kan nakli sonrası az da olsa Jennifer'a geçer. Bu gücünü daha çok geliştirmek isteyen Jennifer ise zekâsını kullanır. Hulk olarak tanınan Bruce Banner'ın yardımı ise bu yolculukta Jennifer'a ışık olur.

14. Devil in Ohio (2022) - IMDb: 5.9

14. Devil in Ohio (2022) - IMDb: 5.9

Korku, dram ve gizem temalı dizi; gizemli bir tarikatın üyesi olan genç bir kadının hikâyesini konu alır. Genç kadın, bu tarikattan kaçmak ister ve bu konuda ona yardımcı olacak tek kişi; Psikiyatrist Dr. Suzanne Mathis olur. Bu kadın, ailesi ile yaşadığı eve genç kadını getirir. Böylece psikiyatrist, ailesinden biriymiş gibi hissetmeye başlar. Ancak Dr. Mathis ve ailesinin hayatını altüst eden olaylar onların peşlerini bırakmaz.

13. The Imperfects (2022-) - IMDb: 6.3

13. The Imperfects (2022-) - IMDb: 6.3

Canavara dönüşmelerine sebep olan bir deneyde kullanılan Abbi, Tilda ve Juan; bu deneyi yapan görevlileri bulmak ister. Garip semptomlarla karşı karşıya kalan üç denek, onlara yardım edebilmesi umuduyla Dr. Alex Sarkov'u arar. Bu süreçte yeni güçleriyle başa çıkmaya çalışan denekler, başka bir iyileşme programında bulunmuş deneklerin de izini sürer. Juan, Abbi ve Tilda; Sarkov’u ararken kendilerini zor durumların içinde bulur.

12. The Lord of the Rings: The Rings of Power / Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022-) - IMDb: 6.9

12. The Lord of the Rings: The Rings of Power / Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022-) - IMDb: 6.9

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, Orta Dünya'nın İkinci Çağı'nda geçiyor. Yapım, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinden yıllar öncesini konu alıyor. Lindon'un görkemli ormanlarından ada krallığı Numenor'a kadar tüm ayrıntıları izlemek mümkün. Sakin ve barışçıl ortamda başlasa da aslında pek de öyle devam etmiyor. Haritanın en uzak noktalarına kadar değinen dizide karakterlerin yarattığı destan da detaylı şekilde anlatılıyor.

11. The White Lotus (2021-2022) - IMDb: 7.6

11. The White Lotus (2021-2022) - IMDb: 7.6

The White Lotus, tropikal bir yerde bulunan otele gelenlerin yaşamını konu alıyor. Gelen konukların ilk haftaları, cennette tatil yapıyormuş gibi geçer. Her şeyin çok güzel gittiği eşsiz bir tatil deneyimi yaşasalar da bu çok uzun sürmez. Bir süre sonra hem otele gelen gezginler ve otel çalışanlarında hem mekânda karmaşık olaylar gelişir. Bu karanlık olaylar, misafirlerin tatillerini hayatta kalma mücadelesine çevirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Sandman (2022-) - IMDb: 7.8

10. The Sandman (2022-) - IMDb: 7.8

The Sandman, özel güçlere sahip olan düşler kralının hikâyesini seyirciye aktarıyor. Düşler kralı, güçlerinin alınmasının ardından bir asırdan fazla süre tutsak kalır. Kralın yokluğunda işler çok karışır. Kralın, geri döndüğünde ise artık neden olduğu felaketleri düzeltmesi gerekir. Sorunları çözmek için farklı dünyalar ve zamanlar arasında yolculuk yapar. Baş yapımcılığını ikonik çizgi romanın yaratıcısı Neil Gaiman'ın üstlendiği dizi, en popüler yapımlardan biri.

9. The Handmaid's Tale (2017-) - IMDb: 8.4

9. The Handmaid's Tale (2017-) - IMDb: 8.4

Gilead isimli toplumda kadınlar, devletin mallarından biri. Toplum, doğal nedenlerden dolayı yoğun bir nüfus düşüşüyle karşı karşıya kalır. Offred ise toplumun malı olarak görülür ve bu yüzden nüfusunun tekrar çoğalması için üremeye zorlanır. Offred için Gilead'in zor koşullarında yaşamak tam bir yaşam mücadelesine dönüşür. Hayatta kalmaya çalışan kadınların verdiği mücadelenin tüylerinizi ürperteceğine eminiz.

8. Cobra Kai (2018-) - IMDb: 8.5

8. Cobra Kai (2018-) - IMDb: 8.5

Tarihler, 1984 yılında yapılan All Valley Karate Turnuvası'nın ardından 30 yıl sonrayı gösterir. Hayatlarına devam eden iki dövüşçünün yaşam tarzı ve kendileri sürekli değişir. Johnny Lawrence için ardında bıraktığı 30 yıl, çok da kolay geçmez. Eskiye dönebilmek için Cobra Kai adındaki dövüş okulunu tekrar açar ve yeni öğrenciler eğitir. Bu da Daniel LaRusso ile aralarındaki rekabeti tıpkı eski günlerdeki gibi yeniden alevlendirir.

7. Cyberpunk: Edgerunners (2022-) - IMDb: 8.6

7. Cyberpunk: Edgerunners (2022-) - IMDb: 8.6

Geleceğin işlendiği dizide odaklanılan noktalar: zaman takıntısı, teknoloji ve vücut modifikasyonları. Yolsuzlukla ve sibernetik implantlarla dolu distopyada bir sokak çocuğu, yetenekli ancak umursamaz bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışır. Yaşamını siberpunk olarak bilinen kanun kaçağı olarak devam ettirir. 'Paralı askerlik yaparak bu zorlu hayat mücadelesine nasıl devam edebilir?' diye merak ediyorsanız bu diziye şans verebilirsiniz.

6. The Crown (2016-) - IMDb: 8.7

6. The Crown (2016-) - IMDb: 8.7

II. Dünya Savaşı'nın sebep olduğu maddi ve manevi yıkım, İngiltere'de siyasi bir karışıklık yaratır. II. Elizabeth, bu dönemde bir kadın olarak tahta geçer ve yeni bir dönem başlar. Bu dönemde Kraliçe Elizabeth'in arka planda neler yaşadığı ve nelerle mücadele ettiği anlatılır. Tüm bunların yanı sıra aşk, siyasi rekabetler ve 20. yüzyılın ikinci yarısında yaşanmış olan olayları etkileyen pek çok olay gelişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Game of Thrones: House of the Dragon (2022-) - IMDb: 8.7

5. Game of Thrones: House of the Dragon (2022-) - IMDb: 8.7

Game Of Thrones dizisinin spin-off projesi olan House of the Dragon, Targaryen Hanesi'nin hikâyesini konu alıyor. Dizinin geçtiği zaman, Game Of Thrones'da yaşananlardan 300 yıl öncesi. Daenerys Targaryen'in doğumundan yaklaşık 200 yıl önce, Viserys I Targaryen'in kızı Rhaena Targaryen; veliaht tayin edilir. Viserys ve tahtta hak iddia eden kardeşi Prens Daemon Targaryen arasında çıkan kavga, tüm detaylarıyla işlenir. Dizinin George R. R. Martin'in Fire & Blood kitabından uyarlandığını söylemeden geçmeyelim.

4. Better Call Saul (2015-2022) - IMDb: 8.9

4. Better Call Saul (2015-2022) - IMDb: 8.9

Breaking Bad dizisinin spin-off u olan Better Call Saul, haftanın en popüler yapımlarından. Avukatlık mesleğinde adım adım ilerlemeye çalışan Jimmy, Saul Goodman olabilmek için etkileyici ve kusursuz bir plan kurar. Ağabeyinin yolunu takip etmek isteyen Jimmy, suç baronlarıyla tanışmak zorunda kalır. Bu dünyada kendine bir yer belirlemek için büyük bir çaba sarf eder.

3. Game of Thrones / Taht Oyunları (2011-2019) - IMDb: 9.2

3. Game of Thrones / Taht Oyunları (2011-2019) - IMDb: 9.2

Taht mücadelelerinin anlatıldığı bu dizide iki halkın mücadelesine yer verilir. Krallığın savaşlar, barışlar, mücadeleler, ihanetler ve kardeşliklerle dolu hikâyesi; izleyicileri ekrana kilitler. Kral Targaryen, çıkan bir isyan ile tahtından indirilir. Kuzey Krallığı'nın hükümdarı olan Lord Ned Stark ise uzun ve zorlu savaşlardan sonra yurduna dönüp Stark Hanedanı'nı bütünlük içerisinde tutmayı başarır.

2. Rick and Morty (2013-) - IMDb: 9.2

2. Rick and Morty (2013-) - IMDb: 9.2

Dizi, çılgın bir bilim insanını Rick Shanchez'in kızının ailesinin yanına yerleşmesiyle başlar. Beth'in eşi Jerry ve çocukları Morty ile Summer için yeni bir düzen oluşur. Alkolik bir dahi olan Rick, yıllar önce paralel evrenlere kapılar açabilen bir tabanca icat edip evrenleri gezmeye başlar. Bu tabancayla hemen her türlü evrene giderken genellikle yanına çok da zeki olmayan Morty'yi alır. Her bölüm yeni bir maceraya atılan ikili, yeni karakterlerle tanışır.

1. Breaking Bad (2008-2013) IMDb: 9.5

1. Breaking Bad (2008-2013) IMDb: 9.5

Walter White, bir lisede kimya öğretmeni olarak çalışır. Bir gün akciğer kanseri olduğunu öğrenmesi ile hayatı değişir. Tek isteği ise öldükten sonra ailesine maddi birikim bırakabilmek. Bu hedefle çıktığı yolda öğrencisi Jesse Pinkman ile yasal olmayan işler yapmaya başlar. Bu işte ustalaşan öğrencisi ile Walter White, kendini çeşitli olayların içinde bulur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın