Görüş Bildir
Haberler
Tercihini Türkiye'den Yana Yapmış Olsa Milli Futbol Takımımızda Oynayabilecek 10 Futbolcu

Tercihini Türkiye'den Yana Yapmış Olsa Milli Futbol Takımımızda Oynayabilecek 10 Futbolcu

Enver K.
28.03.2017 - 13:10

Türk kökenli olup eğer Türk Milli Takımını seçmiş olsalardı daha iyi bir takımımız olabilirdi. Biz de Türk Milli takımını seçmeyen önemli futbolcuları sizler için derledik. İşte o futbolcular;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Serdar Taşçı / Almanya

1. Serdar Taşçı / Almanya

Stuttgart'ın altyapısında yetişen Serdar Taşçı'nın memleketi Artvin'in Yusufeli İlçesi'dir.

Almanya Milli Takımı ile Türkiye Milli Takımı arasında bir seçimin sonunda Almanya'yı tercih etti.

2. Mesut Özil / Almanya

2. Mesut Özil / Almanya

Dünya futbolunun önemli ismi olan Mesut'un memleketi Zonguldak'ın Devrek ilçesinin Hışıroğlu köyüdür.

Almanya Milli Takımı ile Türkiye Milli Takımı arasında bir yıl süren bir seçimin sonunda Almanya'yı tercih ettiğini Şubat 2009 tarihinde açıklayan Özil, 'Ben bu ülkede doğup büyüdüm. Genç ve 21 Yaşaltı’nda Almanya formasını başarıyla giydim. Burada kendimi iyi hissediyorum. Bu nedenle Alman Milli Takımı’nı seçtim. Almanya A Milli Takımı kadrosunda da niçin başarılı olmayayım?” diyor ve ekliyordu: “Ben ve ailem her zaman Türk kalacağız. Fakat doğduğum, yaşadığım ülke olan Almanya’nın formasıyla kendimi daha iyi hissediyorum.' açıklamasını yaptı.

3. Gökhan İnler / İsviçre

3. Gökhan İnler / İsviçre

Baba tarafından aslen Tekirdağ, anne tarafından ise Samsun‘lu olan Gökhan İnler, İsviçre ve Türkiye'nin 21 yaş altı takımlarında oynadı. 2005 ve 2006 yıllarında İsviçre U-21 takımı ile 3 ümit milli maçına çıkan futbolcu, 2006 yılında Reha Kapsal'ın yönettiği Türkiye U-21 takımı ile de bir hazırlık maçına çıktı. Ancak kısa süre sonra milli takım hakkını İsviçre'den yana kullandı.

4. Erkan Zengin / İsveç

4. Erkan Zengin / İsveç

Konya'nın Kulu ilçesinde dünyaya gelen Erkan Zengin, Türkiye U15, Türkiye U18 ve Türkiye U19 milli takımlarında forma giymiştir. Türkiye Genç Milli Takımı'na Selçuk İnan'lı, Burak Yılmaz'lı takıma 12 kez çağrılıp 8 maça çıkmış ve İsveç'te popüler bir isim olmuştur. Açıklamalarında Türkiye'yi seçeceğini söyleyen Erkan, daha sonra ülke içinde yaşadığı bazı sebeplerden dolayı İsveç Milli Takımı'nı tercih etti.

5. Eren Derdiyok / İsviçre

5. Eren Derdiyok / İsviçre

Aslen Tuncelili olan Eren Derdiyok, Basel'de dünyaya geldi. Şehrin küçük futbol takımlarından biri olan Old Boys'ta futbola başladı. Basel, Bayer Leverkusen gibi kulüplerde attığı gollerle dikkatleri çeken Eren Derdiyok, Milli takım tercihini İsviçre'den yana kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlkay Gündoğan / Almanya

6. İlkay Gündoğan / Almanya

Dünyanın en iyi futbolcularından biri olan İlkay Gündoğan'ın memleketi Balıkesir'in Dursunbey ilçesidir. Almanya'nın Gelsenkirchen kentine işçi olarak göç eden bir ailenin çocuğudur.

Türk kökenli olan İlkay'ın hem Almanya hem de Türkiye milli takımlarını seçme hakkı bulunmaktaydı. Ancak İlkay Gündoğan kendi isteğiyle Almanya Milli Futbol Takımını tercih ettiğini açıkladı.

7. Emre Can / Almanya

7. Emre Can / Almanya

Aslen memleketi Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesi Yeşilhisar beldesi olan Emre Can Almanya'da doğup büyüdü ve futbola doğduğu kentin takımlarından SV Blau-Gelb Frankfurt'ta başladı. Gün geçtikçe performansını arttıran Emre Can kısa bir Bayern Münih macerasının ardından parladığı Bayer Leverkusen'e transfer oldu. Liverpool'un dikkatini çeken Emre Can, İngiltere'nin yolunu tuttu.

Emre Can, Almanya U-15 takımında bir maçta forma giydi. U-16 ile 8 maçta 2 gol kaydetti. 2010'dan beri Almanya U-17 forması giyen futbolcu, 2011 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda takım kaptanı olarak yer aldı. 5 maçta da 90 dakika forma giyen futbolcu, Avrupa ikinciliği yaşadı. Mayıs 2012'de U-19, Haziran 2013'ten itibaren ise Almanya Ümit Milli Futbol Takımı forması giymeye başladı. Almanya Milli Futbol Takımı teknik direktörü Joachim Löw tarafından Alman milli takımı aday kadrosuna katılma teklifini kabul eden Emre Can, böylelikle milli takım düzeyinde tercihini yapmış oldu.

8. Adnan Januzaj / Belçika

8. Adnan Januzaj / Belçika

Belçika doğumlu Januzaj'nin, babası Türk, annesi Kosovalı ve farklı ülkelerdeki akrabalık bağlarından dolayı Türkiye, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Belçika için forma giyme hakkı bulunuyordu. Milli takım tercihini Belçika'dan yana kullandı.

9. Jimmy Durmaz / İsveç

9. Jimmy Durmaz / İsveç

1989 Örebro doğumlu Jimmy Durmaz, Süryani asıllı bir göçmen. Birçok Süryani göçmeni gibi Jimmy'nin ailesi de Mardin'den göçmüş İsveç'e. Türk pasaportuna da sahip olan Jimmy, İsveç milli takımını tercih etti.

10. Ramazan Özcan / Avusturya

10. Ramazan Özcan / Avusturya

Bayer Leverkusen forması giyen Ramazan Özcan aslen Sinop Ayancık'lıdır.

Toplam 24 kez Avusturya U-21 forması giyen Özcan, en çok ümit milli olan Avusturyalı futbolculardan biri. A Milli takım tercihini de Avusturya'dan yana kullanmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
61
52
17
12
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ozan ASAN

Hepsi en doğru tercihi yapmış.

nukkummatti

teknik direktörünün ve kaptanın para yüzünden ego kapışması yaşayarak takımı turnuvadan elettikleri bir takımda forma giymeyerek akıllıca bir tercih yapmışla... Devamını Gör

Captain

mesuta sövenleri bir türli anlamıyorum bu adan ekmeğini yediği yeri oynamayı seçmiş bunda yanlış olan hiç bir şey yok hadi bunlarıda geçtim bu sonucta futbol... Devamını Gör