Görüş Bildir
Haberler
Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır? Tavuk Şinitzel Malzemeleri ve Tarifi…

Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır? Tavuk Şinitzel Malzemeleri ve Tarifi…

Şebnem Sucu
21.02.2022 - 10:00

Tavuğun en lezzetli hali olarak tercih edilen seçeneklerden birisi olan tavuk şinitzel, cafe ve restoranlarda sıklıkla karşımıza çıkan bir yemektir. Fileto şeklinde dilimlenen tavuk etlerinin un, yumurta ve galeta ununu bulandığı tavuk şinitzel tarifi, severek yenen tavuk yemekleri arasında yerini alır. Yanında patatesle güzel bir akşam menüsü için tavuk şinitzel tarifi harika bir fikirdir. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık tavuk şinitzel nasıl yapılır? İşte tavuk şinitzel malzemeleri ve tarifi...

Tavuk şinitzel Almanya ve Avusturya mutfaklarının en popüler yemeklerinin başında gelmektedir. Ülkemizde de çok sevilen bu yemek, akşam yemeklerinde sıklıkla tercih edilir.  Tavuk şinitzel tarifini ister kızartma şeklinde isterseniz fırında hazırlayabilirsiniz. Herkesin damak zevki farklı olabileceği gibi burada tercihi size bırakıyoruz. Peki, fırında tavuk şinitzel nasıl yapılır? İşte tavuk şinitzel tarifi…

Tavuk Şinitzel Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Malzemeleri

- 3 adet tavuk göğsü

- Un

- Galeta unu

- 2 adet yumurta

- Karabiber 

- Tuz

Kızartmak İçin

- Sıvıyağ

Servis İçin

- Limon dilimleri

Tavuk Şinitzel Yapılışı

Tavuk Şinitzel Yapılışı

1. Tavuk göğsünü ince bir şekilde kesip hafifçe döverek inceltin. Hazır kesilmiş olarak alabilirsiniz.

2. Tavukları önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayacağız.

3. Bunun için tabakların birine un, birine galeta unu ve yumurtaları alın. Yumurtaya karabiber ve tuzu ekleyip çırpın.

4. Tavuğun her iki yüzünü ilk olarak una bulayıp silkeleyin. Ardından yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Tüm tavuklara aynı işlemi uygulayın.

5. Tavaya yağa alıp hazırlanan tavuk etlerini önlü arkalı kızartın. Kızarttıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz. Yanında limon dilimleri ve patates hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Şinitzel Tarifi

Fırında Tavuk Şinitzel Tarifi

Fırında yapmak isterseniz tavuk göğsüne yukarıdaki işlemlerin tümünü uygulayın. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin. Fırça yardımıyla tavukların üzerine hafifçe sıvıyağ uygulayın. 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişirirken dikkatli olun. Aşırı pişirdiğinize tavuk eti kuruyabilir veya yanabilir. Bu yerken hiç hoşunuza gitmeyecektir. Tavuk miktarını arttırsanız diğer malzemeleri de arttırmayı unutmayın.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın