Görüş Bildir
Haberler
Tavuklu Salata Nasıl Yapılır? Kolay Tavuklu Salata Tarifi…

Tavuklu Salata Nasıl Yapılır? Kolay Tavuklu Salata Tarifi…

Şebnem Sucu
02.02.2022 - 11:43

Tavuklu salata düşük kalori miktarının yanı sıra lezzeti ile diyet listelerinin vazgeçilmez tarifleri arasında ilk sırada yerini alıyor. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyenler ya da hafif lezzetler arayanlar için oldukça ideal olan tavuklu salata tarifini dışarda yemek istemeyenler evde de ustaca hazırlayabilirler. Tavuklu salata nasıl yapılır diye arayışta olanlar için eşsiz tavuk salata tarifinin hiçbir detayını atlamadan içeriğimizde ele aldık. İşte yeşilliklerle tavuğun muhteşem uyumu tavuklu salata tarifi…

Salata yemek istiyor, ancak hem sebzelerin iyice yıkandığından emin olmak istiyor hem de salatanızı kendi damak zevkinize uyarlayabilmek istiyorsanız ev yapımı tavuklu bir salata tarifi tam size göre. Bol yeşillik, ızgara tavuk ve sosla harmanlanan tavuk salata tarifi hafifliği ve lezzetiyle çok tercih edilen salatalar arasında yer alır. Peki, tam bir vitamin deposu olan tavuklu salata nasıl yapılır? İşte kolay tavuklu salata tarifi…

Tavuklu Salata İçin Gerekli Malzemeler

Tavuklu Salata İçin Gerekli Malzemeler

- 200 gram tavuk (göğüs)

- 7 yaprak marul kıvırcık

- 2 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı tuz

- Kekik

- Köri

- Kırmızı toz biber

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tane domates

- 1 tane havuç

- 1 tane salatalık

- 1 adet limon

- Nar ekşisi

Tavuklu Salata Tarifi

Tavuklu Salata Tarifi

1. Tavukları jujyen olacak şekilde doğrayıp bir kaba alın. Üzerlerine yoğurt, zeytinyağı, kekik, toz biber, sarımsak, köri ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Ardından streç filmle kabın ağzını kapatın tavukları marina olmak üzere 1 saat buzdolabına kaldırın. Zamanınız yoksa daha kısa süre dolapta tutabilirsiniz.

2. Bu esnada salata malzemelerini sirkeli suda bekletip ardından süzgece alın. Yeşillikleri domatesi, salatalığı ve havucu doğrayın. Havucu rendeleyebilirsiniz.

3. Tavukları pişirmek üzere ızgara tavasını yüksek ateşte ısıtın. Ardından marine olan tavukları tavaya dizip yağsız olacak şekilde pişirin.

4. Hazırladığınız yeşilliklerin üzerine tavukları yerleştirin. Son olarak limon, zeytinyağı ve nar ekşisi karışımından elde edilen sosu salatanın üzerine gezdirin. 

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın