Görüş Bildir
Haberler
Tarihi ve Doğasıyla Marmaris’de Cenneti Andıran Koylar Rehberi

Tarihi ve Doğasıyla Marmaris’de Cenneti Andıran Koylar Rehberi

Yeter Şirin
30.07.2023 - 15:08

Mavi ve yeşilin birbirine en çok yakıştığı yer olan Marmaris’deyiz bu yazıda sevgili okur. Her biri birbirinden güzel olan koyları yazarken ben hangisi daha güzel seçemedim. Gelin birlikte bu koyları birlikte inceleyelim.🐚

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Turunç Koyu

1. Turunç Koyu

Marmaris Turunç Koyu konum ve deniz olarak oldukça iyi ama biraz pahalı bir yer bilginize. Halk plajı kısmı biraz küçük daha çok işletmeler yer alıyor.

Adres: Turunç, 48740 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “İçmelere göre daha sakin ve daha güzel. Yolu virajlı ve iniş çıkışlı ama görülmeye değer. Halk plajı biraz küçük bir alanda. Diğer plajları restoranlar sahiplenmiş 1000 liralık Harcama yapanlar ücretsiz faydalanabiliyor.”

2. Gebe Kilise Koyu

2. Gebe Kilise Koyu

Marmaris’in en güzel koylarından biri olarak bilinen Gebe Kilise Koyu suyunun rengi ve temizliği ile kendine hayran bırakıyor. Tesis, tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunmuyor.

Adres: Osmaniye, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Turkuazına ömür verilir 😍 işletme olmayan ve antik birer küçük klişe barındıran aynı zamanda tur teknelerinin uğrak alanlarından biri... Wc duş market restaurant yok⛔ akşam üzeri biraz sinekler başa bela olabiliyor…”

3. Saksılı Koyu

3. Saksılı Koyu

Turkuaz mavisi denizine hayran kalacağınız Saksılı Koyuna geldiğiniz caretta carettaları görebilir, çarşaf gibi denizde keyifle yüzebilirsiniz. 

Adres: Taşlıca, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Marmaris Bozburunda harika denizi olan bir koy, sadece deniz yolu ile ulaşım var. Denizin renklerinde her tonu görebilirsiniz. Kesin gidin.”

4. Cennet Koyu

4. Cennet Koyu

Gerçekten Marmaris için cennet gibi bir koy ama çevreyi kirleten insanları buraya da gelerek güzelim doğayı bozmuşlar. Duş yeri yok haberiniz olsun.

Adres: Selimiye, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Adı gibi Cennet gibi bir koy. Suyu sıcak. Kumluk bir plajı var. Plajda sanırım belediyenin yerleştirdiği(?) şemsiyeler de mevcut. Hemen derinleşmiyor, su içerisinde yürüyebiliyorsunuz uzun bir süre. Tek olumsuz yani koyun ilerisindeki yatların sıklığı diyebilirim. Sezonda kalabalık olabiliyor, çadır ve kamp için uygun değil.”

5. Bencik Koyu

5. Bencik Koyu

Hem denizi hem doğasıyla beğenilen Bencik Koyu günün her anı ayrı güzel. Ağaçların gölgesinde denize girmek ve güneşlenmek size de iyi gelecek.

Adres: Hisarönü, Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Sessiz ve sakin bir koy tekneler yiyecek ve çöp ikmali yapıyor denizi güzel kısmen kumsal kıyı da küçük taşlarla başlıyor deniz girişi. Ağaçlar kıyıya kadar devam ettiği için gölge imkanı sağlıyor. Öğlen sonu muhteşem oluyor.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lacivert Koy

6. Lacivert Koy

Adını lacivert tertemiz olan denizinden alan Lacivert Koy’a tekne ile ulaşım mümkün maalesef. O kadar temiz ki umarım insanımız aynı şekilde bırakır.

Adres: Çamlı, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Tekne turu ile gelip tertemiz denize ulaştığımız koy.”

7. Cin Bükü

7. Cin Bükü

Hem temiz bir deniz olsun ama kalabalık olmasın diyorsanız Cin Bükü aradığınız yer. Kertenkeleleri severim diyorsanız çok memnun kalacaksınız.

Adres: Turgut, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Öneriler üzerine geldiğimiz Cinbükü Koyu, çok keşfedilmemiş sessiz sakin insanların öğle sonlarını değerlendirdikleri küçük bir koy.Tesis bakkal market v.s yok yanınızda sandalyeniz yiyecek içeceklerinizle gelmelisiniz.Erken saatlerde gelirseniz şemsiyeye ihtiyaç yok zeytin ağaçlarının gölgesine kurulabilirsiniz.Denizi sıcaklığı gayet güzeldi ama denizin içi çok çok temiz diyemeyeceğim. Bir de kayalıklar içinde büyük kertenkelelerle 🦎 karşılaşabilirsiniz.”

8. Akbük Koyu

8. Akbük Koyu

Akbük Koyunda ücretsiz şezlonglardan yararlanabilir, kamp yapabilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz ama otopark ücreti ödemeniz gerekiyor.

Adres: Selimiye, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Günü birlik gidenlerden park ücreti 100 TL alınıyor. Belediye plajında giriş ücretsiz lakin yıkanmak ve giyinmek için başka tesisleri kullanmak zorunda kalıyorsunuz ücreti 25 TL karşılığında. Denizi taşlı ve soğuk deniz kestanesi gördük dikkat etmek gerek. Bazen mazot kokusu aldım muhtemelen yatlardan kaynaklıydı. Genel anlamda beğendim.”

9. Gölge Koyu

9. Gölge Koyu

Gölge Koyuna giderken mümkünse arazi aracı ile gitmeniz daha sağlıklı olacaktır. Gidenler de umarım bir daha arkalarında plastik atık ve çöp bırakmazlar. Bunun dışında gerçekten güzel bir koy.

Adres: Hisarönü, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Binek araç gelemez yol sonlara doğru baya bozuk. Onu haricinde haziranın sonunda geldim kimse yoktu. Çok sakin ıssız bir koy.”

10. Küfre Koyu

10. Küfre Koyu

Küfre Koyu daha çok yakınlardaki köylerde yaşayanların tercih ettiği hala! Doğasını koruyan bir koy. Hiçbir tesis bulunmuyor ve buraya gelirseniz lütfen temiz bırakın.

Adres: Hisarönü, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: “Doğal bir koy.Herhangi bir tesis yok, denize bir dere alıyor ve ilk 100,150 metre alüvyon biraz açıklarına demirleyen tekneler var.Ruzgar almayan bir koy.Orada yaşayanlar yakın köylerinden gelip yazı geçirdikleri ve birkaç keçi koyun besledikleri ahırların bulunduğu doğal bir koy.”

Marmaris ile ilgili şu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
19
17
16
15
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın