Görüş Bildir
Haberler
Taksim İçin İçişleri ve Valilikten Son Açıklama

Taksim İçin İçişleri ve Valilikten Son Açıklama

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümet yetkilileri ve İstanbul Valisi bugün arka arkaya yaptıkları açıklamalarla, Taksim'de 1 Mayıs kutlamasına izin verilmeyeceğini, sadece sendika ve siyasi parti temsilcilerinin sembolik olarak Kazancı Yokuşu'na çelenk bırakmasına müsaade edileceğini duyurdu. CHP Milletvekili Aytun Çıray ise 'Oyları düşen hükümet, rakip gördüğü siyasi partileri terörle ilişkilendirmek için bu iki tarihte provokasyonlara hazırlanmaktadır' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs öncesi yaptıkları açıklamalarda, Taksim’de miting ve kutlama yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini ilan ettiler.

İstanbul Valisi Şahin: "Her türlü gösteriye kapalı"

İstanbul Valisi Şahin: "Her türlü gösteriye kapalı"

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise bugün yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'nın her türlü gösteriye ve toplantıya kapalı bir alan olduğunu vurgulayarak, 'Yalnızca o gün sembolik olarak işçi veya siyasi parti temsilcilerimize orada çelenk koyma ya da Kazancı Yokuşu'nda karanfil koyarak anma imkanı tanınacak' dedi.

Şahin, yarın için gerekli ve yeterli tedbirlerin alındığını, bununla ilgili planlamaları dün tekrar gözden geçirdiklerini anlatarak, 'Ama biz ümit ediyoruz ve inanıyoruz ki bu tedbirlerin uygulanmasına, alınmasına ihtiyaç kalmayacaktır. Bütün vatandaşlarımızdan ve başta emekçi kesimden olmak üzere bu konuda anlayış ve yasalara, alınan kararlara saygılı davranmasını bekliyoruz. Böyle de olacağına inanıyoruz' diye konuştu.

İçişleri Bakanı: "Yasak kararı uygulanacak"

İçişleri Bakanı: "Yasak kararı uygulanacak"

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk de “Taksim’de 1 Mayıs kutlaması talebiyle” ilgili bir soru üzerine şu yanıtı verdi: “İstanbul’da valiliğin kararını gördünüz, valiliğimizin kararı bu, uygulanacak.”

Davutoğlu: "Kaosa izin vermeyiz"

Davutoğlu: "Kaosa izin vermeyiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, ”1 Mayıs’ta yarın da gösteri yapmak isteyen, kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak saygıda bulunacaklarsa tamam, ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz” dedi.

CHP'li vekil: "Taksim'de provokasyon yapılacak"

CHP'li vekil: "Taksim'de provokasyon yapılacak"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 1 Mayıs’ta Taksim’de provokasyon yapılacağını iddia etti. Çıray, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında, “1 Mayıs, Taksim’de kutlanmak isteniyor. Daha önce izin verilmiş, adeta demokratik açılım olarak ortaya konmuştur. Ne oldu da Taksim’de işçilerin demokratik gösteri hakları engelleniyor? Çatışma zemininin psikolojik ortamı oluşturulmaya çalışılıyor” dedi.

Çıray:'Emin olmasam söylemem'

Kendisine bu konuda bilgiler geldiğini açıklayan Çıray, şunları söyledi: “Emin olmadığım hiçbir şeyi açıklamam. 1 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerine dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Oyları düşen hükümet, rakip gördüğü siyasi partileri terörle ilişkilendirmek için bu iki tarihte provokasyonlara hazırlanmaktadır. Gösterilere katılmak isteyenleri, halkımızı uyarıyorum. Bu oyuna gelmeyin. Bu oyunu seçim öncesi bozun. Bu milletin bu oyunları yutmayacağını gösterin. Bu tarihlerde Türkiye’nin önüne uzun yıllardır uyandırılmış olan DHKP-C’nin tekrar çıkma ihtimali var. Suriye’de olduğu gibi. Bu nedenle yurttaşlarımızı uyarmak istiyorum.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

TGC: 1 Mayıs basın görev kartları kullanıma girmeden yasaklandı

TGC: 1 Mayıs basın görev kartları kullanıma girmeden yasaklandı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak 1 Mayıs Basın Görev Kartı’nın geçerliliğinin Valilik tarafından şarta bağlanması nedeniyle yarın kullanılamayacağını duyurdu.

TGC Yönetim Kurulu açıklamasında “Sarı basın kartı olmayan gazetecilerden gelen talep üzerine meslektaşlarımızın rahat görev yapabilmesi için hazırlanan kartlar meslektaşlarımıza ulaştırılmıştır. Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden son anda gelen bir taleple kart alan 486 meslektaşımızın bilgilerinin incelenmesi için ayrıca listelerinin verilmesi istenmiştir. Başlangıçta Cemiyette kalacağı konusunda anlaşmaya varılan listenin Emniyet Müdürlüğü’ne verilmesi Yönetim Kurulumuzca uygun görülmemiştir” denildi.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0