Görüş Bildir
Haberler
3 Canlı Bomba Şüphelisinden İkisi Yakalandı

3 Canlı Bomba Şüphelisinden İkisi Yakalandı

Onedio Medya
24.07.2015 - 21:07

Konya merkezli operasyonda gözaltına alınan F.K.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün Konya merkezli Ankara ve Manisa'da, IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda 1'i kadın 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan F.K.'nın, IŞİD'in Türkiye'deki canlı bombacısı olarak aranan 3 kadından biri olduğu belirtildi. Suruç'taki katliamla bağlantılı olduğu iddia edilen bu 3 kadından Ö.Y., dün Antalya'da yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısı ile bağlantılı olduğu ve IŞİD'in canlı bombacısı olduğu ileri sürülen 3 kadından F.K. bugün Konya merkezli üç ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyet kadın eylemciler için uyarmış

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Suruç katliamından kısa süre önce il emniyet müdürlüklerine gönderdiği iki ayrı yazıyla, birimlerini IŞİD’le bağlantılı kadın intihar eylemcilerine karşı uyardığı ortaya çıkmıştı. Milliyet’in ulaştığı yazılarda intihar eylemi yapabilecek 3 kadının ismine yer verilmişti. 

EGM’nin yazısında, IŞİD yanlısı F.K., Ö.Y. ve N.D.’nin, IŞİD bünyesinde yaşamını yitiren kişilerin ölümünden ve Peşmerge güçlerinin Suriye geçişlerine izin verildiği için devlet yetkililerini sorumlu tuttukları açıklanmıştı. 

EGM’nin yazısında ayrıca, “şahısların, davası uğruna kendilerini feda edebilecekleri” görüşüne yer verilmiş, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması emredilmişti.

Ö.Y. daha önce gözaltına alınıp bırakılmış

Ö.Y. daha önce gözaltına alınıp bırakılmış

Ö.Y. IŞİD'in 'canlı bombası' olduğu iddiasıyla 10 Haziran günü de Adana'da gözaltına alınıp 17 gün sonra serbest bırakılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, bir süre önce IŞİD'in canlı bomba eyleminde kullanabileceği kadın eylemciler olarak F.K., Ö.Y. ve N.D.'nin adını il emniyet müdürlüklerine gönderdi. Fotoğrafları da bulunan bu kişilerden Ö.Y., teknik takibe takıldı.

'Akıl sağlığı yerinde raporu'

10 Haziran'da Adana'da gözaltına alındı. Hastanede götürülen Ö.Y., 17 gün burada yattı. Muayene süreci sonunda doktor tarafından akıl sağlığının yerinde olduğu raporu verilen Ö.Y. serbest bırakıldı. Polis, serbest kaldıktan sonra Adana'dan Antalya'ya gelen Ö.Y.'yi izlemeyi sürdürdü.

Suruç'ta, 20 Temmuz günü Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması sırasında 32 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısıyla ilgili soruşturmada, kilit isimlerden birinin Ö.Y. olduğu, Rakka'da IŞİD saflarında çatışmalara katıldığı ileri sürüldü. Bu sabah 16 ilde başlatılan eşzamanlı operasyon çerçevesinde yakalanacak isimler arasında Ö.Y. de yer aldı.

Bunun üzerine harekete geçen Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Manavgat'ın Taşağıl Mahallesi'ndeki bir gecekonduda olduğu bilinen Ö.Y.'yi, yanındaki erkekle gözaltına aldı. Gecekonduda yapılan aramada tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi ele geçirildiği belirtildi.

DHA ve Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0