Görüş Bildir
Haberler
Suruç Katliamı'nda Yaralanan Vatan Budak Yaşamını Yitirdi

Suruç Katliamı'nda Yaralanan Vatan Budak Yaşamını Yitirdi

FreiGeist
04.08.2015 - 11:42 Son Güncelleme: 04.08.2015 - 14:10

Suruç katliamında ağır yaralanan Vatan Budak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suruç Katliamı’nda ağır yaralanan Vatan Budak, 16 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Budak saldırı sonrası yaralanan 85 kişi arasındaydı.

Suruç’ta 20 Temmuz'da gerçekleşen intihar saldırısında ağır yaralanan 22 yaşındaki Vatan Budak, tedavi gördüğü İstanbul ’da 16 günlük yaşam mücadelesi sonrasında yaşamını yitirdi.

bianet'ten Haluk Kalafat'ın doktorlarından aldığı bilgiye göre Vatan Budak'ın bir hafta önce beyin ölümü gerçekleşmişti. 

Makineye bağlı olarak yaşatılan Budak, beyninde şarapnel parçası bulunuyordu. Budak Urfa'dan durumu ağır olan Ertuğrul Ekelik, Çağla Seven ve Gökçe Çetin ile İstanbul'a getirilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SGDF, Budak’ın ölüm haberini 'Bir canımızı daha yitirdik Suruç’ta ağır yaralanan #VatanBudak’ı kaybettik. Ailemizin, tüm dostlarımızın başı sağolsun” tweeti ile duyurdu.

Gaziasmanpaşa'da son yolculuğuna uğurlanan koyu Beşiktaşlı olan Budak'ın tabutunun üzerine Çarşı'nın ambleminin bulunduğu pankart örtüldü.

Vatan Budak'ın cenazesi Gaziosmanpaşa'daki Yeni Doğan Camii'ne getirildi. Cenaze törenine CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen de katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Budak'ın cenazesinin bulunduğu camiye çelenk gönderdiği görüldü. 

Vatan Budak'ın babası Murat Budak, cami önünde taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardından Budak'ın tabutu kalabalık tarafından omuzlanarak cami önündeki cenaze aracına konuldu. Ardından cenaze helallik alınması için ailenin kaldığı evin sokağına getirildi. Burada helallik alınmasının ardından da Budak'ın cenazesi Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Vatan Budak ile birlikte Suruç Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin sayısı 32 oldu.

TTB'den bianet'e yapılan açıklamaya göre, Suruç'ta yaralanan ve tedavisi devam Urfa dışında süren 24 kişi var; birinin durumu ağır. Urfa'da ise 26 yaralının tedavisine devam ediliyor.

TTB'nin takibini yaptığı İstanbul'da 14 yaralı bulunuyor. 14 yaralının 8'ünün sağlık durumu ayakta takip ediliyor; 6'sı ise yatarak tedavi görüyor. Durumu ağır olan hasta bu altı kişi arasında, ancak ailesi adının paylaşılmasını istemiyor.

Ankara'da ise Numune Hastanesi'nde yatarak tedavisine devam edilen iki yaralı var.

Diyarbakır'da iki yaralı yatarak tedavi görüyor. Halati tehlikeleri bulunmuyor. 

Eskişehir'de biri yatarak tedavi gören iki yaralı bulunuyor. Kocaeli, Malatya'da, Antep ve Antalya'da da birer yaralının yatarak tedavisi sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0