Görüş Bildir
Haberler
Sürpriz Sonlu Filmlerin Babası İspanyol Sinemasının İzlediğinizde Şok Olacağınız 15 Filmi

Sürpriz Sonlu Filmlerin Babası İspanyol Sinemasının İzlediğinizde Şok Olacağınız 15 Filmi

11.10.2017 - 13:06

Gerilim film türü denilince akla ilk gelen hiç şüphesiz İspanyol yapımı filmlerdir. Sizlere benim de favorim olan izlediğinizde kafanızı epey karıştıracak 15 mükemmel kurguya sahip filmi derledik. Keyifli seyirler! :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Los Ojos De Julia / Julia'nın Gözleri

15. Los Ojos De Julia / Julia'nın Gözleri

IMDb: 6.7

Julia'nın sonunda onu kör bırakacak olan bir göz hastalığı vardır. Julia'nın ikiz kız kardeşi de aynı hastalığa yakalanmış ve kendini bodrum katında asarak intihar etmiştir.Herkes onun intihar ettiğini düşünse de Julia aynı fikirde değildir, kardeşini kimin öldürdüğünü bu işin gerçek nedenini öğrenmek amacı ile kendini bu göreve adar ve araştırmaya girer.İpuçlarını tek tek toplamaya başladığı andan itibaren izlenildiğinin farkına varır. Bu arada gözündeki hastalık ilerlediğinden dolayı Julia cerrahi bir operasyon geçirir ve iki hafta boyunca gözünde bir sargı ile yaşamak zorunda kalır. Kardeşini öldüren katilin geceleri evine girip kendisini izlediğini hisseder ve onun için gerilimli saatler başlamıştır. 

Kaynak

14. La Habitacion De Farmat / Kapan

14. La Habitacion De Farmat / Kapan

IMDb: 6.7

Birbirini hiç tanımayan dört matematikçi, gizemli biri tarafından büyük bir bulmacayı çözmeleri için davet edilir. Kendilerine yöneltilen soruları zamanında ve doğru olarak çözemezlerse, içinde bulundukları oda bir anda ölüm tuzağına dönüşecektir. Bunun yanı sıra çözmeleri gereken en önemli problem ise, kendilerini buraya getiren sebep ve aralarındaki ilişki olacaktır.

Kaynak

13. El Habitante Incierto / Davetsiz Misafir

13. El Habitante Incierto / Davetsiz Misafir

IMDb: 6.8

Kendi dizayn ettiği geniş ve lüks evinde yalnız yaşayan mimar bir adamın bir gün telefonunu kullanmak için kapıya gelen bir yabancının bir şekilde gizlice eve girdiği ve içeride bir yerlerde saklanarak yaşadığından şüphelenmesiyle başlayan bir hikayeyi anlatan 2004 yapımı gayet izlenesi bir ispanyol gerilim filmi...

Kaynak

12. Mientras Duermes / Ölüm Uykusu

12. Mientras Duermes / Ölüm Uykusu

IMDb: 7.2

Cesar mutlu olamamaktan muzdarip bir apartman görevlisidir. İnsanlar mutlulukları paylaşadursun, o da etrafındaki herkesle mutsuzluğunu paylaşıyor. Bir kapıcı olarak çalıştığı için de apartman sakinlerini mutsuzluğuna hedef seçiyor. Cesar, sürekli mutluluk saçan ve gülümseyen Clara'yı mutsuz etmeyi kafaya koyuyor. Sonra işler biraz çatallanıyor. Mutsuzluğun insan hayatına nasıl da kolayca sokulduğunu ve bir daha gitmemek üzere yerleştiğini hayretle göreceğiniz bir İspanyol yapımı.

Kaynak

11. Los Cronocrimenes / Suç Zamanı

11. Los Cronocrimenes / Suç Zamanı

IMDb: 7.2

Hector karısıyla yeni bir eve taşınmakta olan, kendi halinde bir adamdır. Birgün dürbünüyle etrafı incelerken ormanda çıplak yatan bir genç kız görür. Oraya gittiğinde suratında pembe bandaj olan bir adam ona arkadan saldırır. Ardından bir kovalamaca başlar. Bu kovalamacanın sonunda Hector onu bir saat geçmişe götürecek bir zaman makinesinin yanına gelir. Zaman makinesinden sorumlu adam Hector'a (Hector 2) asla kendisiyle (Hector 1) karşılaşmaması gerektiğini onun da zaman makinesine girmesi gerektiğini söyler ve işler sarpa sarar...

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. La Isla Minima / Bataklık

10. La Isla Minima / Bataklık

IMDb: 7.3

1980 yılı... İspanya güneyinde, medeniyetten oldukça uzak bir kasabada ergenlik çağındaki kızlar birbiri ardına cinayete kurban gitmektedir. Cinayetleri araştıran iki dedektif, Juan ve Pedro, ideolojik olarak birbirlerine taban tabana zıt kutupları temsil etmektedir. Ancak daha fazla cinayetle karşılaşmamak için, tüm farklılıklarını bir kenara atıp güç birliği etmeleri gerekecektir.

Kaynak

9. La Cara Oculta / Karanlık Taraf

9. La Cara Oculta / Karanlık Taraf

IMDb: 7.4

La cara oculta; aşk, kıskançlık ve ihanetin sınırlarını keşfe çıkan bir psikolojik gerilim. İspanyol çift Adrian ve Belen, içinde panik odası bulunan, II. Dünya Savaşı sırasında inşa edilmiş Kolombiya'daki bir eve taşınır. Sonrasında olaylar hiç tahmin edemeyeceğiniz şekilde ilerler.

Kaynak

8. El Orfanato / Yetimhane

8. El Orfanato / Yetimhane

IMDb: 7.5

Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. 30 yıl sonra Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la, çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri döner. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettirip engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

Kaynak

7. Tesis / Tez

7. Tesis / Tez

IMDb: 7.5

Angela üniversitede, sinema bölümünde öğrencidir ve bitirme tezini 'Görsel Medyada Şiddet' konusunda seçmiştir. Okulun arşivini tararken bulduğu bir filmde yaşanan gerçek cinayeti polise bildirmek yerine, kendi araştırmasını başlatır. Araştırmasını derinleştirdikçe uğraştığı sadece tezi olmayacaktır.

Kaynak

6. La Piel Que Habito / İçinde Yaşadığım Deri

6. La Piel Que Habito / İçinde Yaşadığım Deri

IMDb: 7.6

Bir araba kazasında yanarak ölmekten son anda kurtulan eşini yanıklardan oluşan görüntüden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan estetik cerrahı Dr Robert Ledgard on iki yıl boyunca evindeki laboratuvarında çalışmaya devam eder ve domuz-insan kanı karışımıyla elde ettiği bir deri üretir. Eşinin yanmış vücudunu görmesi üzerine intihar etmesi ve küçük kızlarının da buna şahit olmasından sonra büyük depresyon geçiren aile iyice hassaslaşmıştır. Küçük kız büyüdüğünde de psikolojisini bozan bir olay yaşayacak, bu olayın üzerine Dr Ledgard, yaptığı deneyleri büyüterek neredeyse DR Frankenstein haline gelecektir...

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. El Cuerpo / Ceset

5. El Cuerpo / Ceset

IMDb: 7.6

İş kadını Mayka'nın cesedi morgdan kaybolur. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de hala meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir... 

Kaynak

4. The Others / Diğerleri

4. The Others / Diğerleri

IMDb: 7.6

Kocasını savaşta kaybetmiş olan Grace, güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte, büyük bir konakta yaşamaktadır. Perdelerin hep sımsıkı kapalı tutulduğu eve, üç kişi uğrar: ihtiyar bir kadın ve adam, bir de dilsiz genç kız. Evi çekip çevirecek yardımcılar aramakta olan Grace, bu kişilere iş verir. Öte yandan, Grace'in kızı Anne, Victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır. Grace, kızının anlattığı hikayelerin doğru olabileceği yolunda kanıtlarla karşılaşır. İşte bu noktada, eve yardımcı olarak aldığı insanlardan da şüphelenmeye başlar. Gücünü büyük ölçüde finalindeki sürprizden alan, gerilim dolu bir yapım...

Kaynak 

3. Abre Los Ojos / Aç Gözünü

3. Abre Los Ojos / Aç Gözünü

IMDb: 7.8

Cesar, kendi halinde, ne istediğini bilen genç bir adamdır. Hayata dair umutları vardır ve önünde gördüğü gelecek ışıldamaktadır. Bir gece arkadaşı olan Paleya'nın da ilgi duyduğu güzel bir kadın olan Sofia'yla tanışır. Cesar, artık o güne kadar sahip olduğu tüm temkinli hallerini kapı dışı etmek üzeredir. Cesar, bu kadın için yaratılmıştır ve bu kadın için her şeyi yapmaya hazırdır. Suç işlemeye ve hapishanelerde sürümeye bile... 

İspanyol sinemasının son döneminden çıkmış en heyecan verici yönetmenlerden biri olan Alejandro Amanebar'ın Tesis'ten sonra rüşt'ünü ispatladığı filmi.

Kaynak

2. Contratiempo / Görünmez Misafir

2. Contratiempo / Görünmez Misafir

IMDb: 8

Adrian Doria varlıklı bir iş adamıdır, bir dağ oteli odasında yanında fotoğrafçı sevgilisi Laural Vidan'ın cesedi dururken polis tarafından tutuklanmıştır. Kendisine güvenilir bir savunma yaratmak için Virginia Goodman ile tanışır. Adrian Virginia'ya suç ve sevgilisi Laura ile ilişkisi hakkında konuşur. Adrian'ın ifadesinden ikna olmayan Virginia onu hikayesinin karanlık noktalarını açığa çıkarması için zorlar. 

Bulmacada gerçek ve yalan kolayca yer değiştirebilmektedir.

Editör Notu: Bir gizem türü filmlerinin aşığı olarak bu filmi izlemeden ölmeyin derim....

Kaynak

1. El Secreto De Sus Ojos / Gözlerindeki Sır

1. El Secreto De Sus Ojos / Gözlerindeki Sır

IMDb: 8.2

1999 yıllarında gerçekleşen bir olayı geriye dönük olarak anlatmış olan yönetmen 1974 yıllarına kadar gitmektedir.1974 Haziran ayında hükümete bağlı bir görevli olan Benjamin Esposito, Buenes Aires'teki bir tecavüz vakasını araştırmak üzere görev alır ve suç mahaline vardığında bu vahşet karşısında dona kalmıştır.Esposito katili bulacağına ve adalet karşısına çıkaracağına yemin etmiştir.

Film, 2010 senesi Oscar Ödülleri'nde EN İYİ YABANCI FİLM dalında Oscar'ı kazanmıştır.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
85
15
13
13
12
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_yatayzeka

Ispanyol sinemasi efsanedir. Butun filmlerini ayri ayri severim ama Gozlerindeki Sir efsaneler efsanesidir o apayri.

Mahmut Han

içlerinde en iyisi yetimhane filmi ve filmdeki efsane saklambaç sahnesi

Grell

el cuerpo benim icin efsanedir..

Mahmut Han

yetimhane filmini de izle aynı kadın oynuyor